Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • xtr3m
    Két matematikus (abszolút logikával rendelkeznek) ül egy padon. Arra sétál egy harmadik, mindkettőjük fülébe súg valamit, majd hangosan így szól: "Neked, első, megsúgtam két szám összegét, neked, második, megsúgtam ugyanannak a két számnak a szorzatát. Bármit beszélhettek egymással, csak a súgott számokat nem árulhatjátok el. Találjátok ki, hogy melyik a két szám, melynek összegét, illetve szorzatát megsúgtam." A két matematikus egyedül maradt a padon és gondolkozni kezdtek. Kis idő múlva megszólal az első:

- Én rájöttem arra, hogy te nem tudhatot meg, hogy mi volt az a két szám.
    - Köszönöm, hogy szóltál, most már megvan a két szám, de te sem tudhatod meg, hogy melyek ezek. - válaszolta némi gondolkodás után a második.
    - Köszönöm, hogy szóltál, most már én is tudom, hogy melyek ezek a számok! - felelte pár perc múlva az első matematikus.