Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
xtr3m #31537 Két matematikus (abszolút logikával rendelkeznek) ül egy padon. Arra sétál egy harmadik, mindkettőjük fülébe súg valamit, majd hangosan így szól: "Neked, első, megsúgtam két szám összegét, neked, második, megsúgtam ugyanannak a két számnak a szorzatát. Bármit beszélhettek egymással, csak a súgott számokat nem árulhatjátok el. Találjátok ki, hogy melyik a két szám, melynek összegét, illetve szorzatát megsúgtam." A két matematikus egyedül maradt a padon és gondolkozni kezdtek. Kis idő múlva megszólal az első:
- Én rájöttem arra, hogy te nem tudhatot meg, hogy mi volt az a két szám.
- Köszönöm, hogy szóltál, most már megvan a két szám, de te sem tudhatod meg, hogy melyek ezek. - válaszolta némi gondolkodás után a második.
- Köszönöm, hogy szóltál, most már én is tudom, hogy melyek ezek a számok! - felelte pár perc múlva az első matematikus.