Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Szerintem az utolsó mondatod butaság, hogy a matematikában mindent be lehet magyarázni. Pontosan a humán tárgyak, mint pl. Irodalom az, ahol mindent be lehet magyarázni. A költő így gondolta, a könyv szerzője így, én meg amúgy. A matematika nagyon is egzakt, ezért is sokkal könnyebb megállapítani mi a helyes. Attól még hogy valaki írt egy hülyeséget egy bizonyításnál, attól még nem igaz. Nem töritétel ez, hogy szerintem ez a helyes, más szerint meg más. Elég komoly szabályhalmaza van, amiket meg kell tanulni alkalmazni. Így egy egyszerűbb hibás bizonyításnál már első ránézésre meg lehet állapítani a hibát. Igen, vannak olyan tételek, amik bizonyítása még ma sincs megoldva, de az már közel sem a mi asztalunk...