Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • KnightRider

November Hetedike tiszteletére egy csokornyi, a régi szép időket emlékeztető sutka:

A győztes nagyhatalmak vezetői egymást követő nemzetközi értekezleteken tárgyalták meg a tennivalókat. Előtte óráikat egyeztették, elismeréssel adózva a szebbnél szebb ötvösművészeti remekeknek, s a fedélen található szövegeket tolmácsoltatták.
    W. Churchillén ez állt:
    „Miniszterelnökünknek barátai az angol alsóházból.”
    F. D. Rooseveltén:
    „Elnök Úrnak tisztelői a szenátusból.”
    J. V. Sztálinén pedig:
    „Gróf Széchenyi Istvánnak barátai a Nemzeti Casinóból.”

Súlyos jóvátételi kötelezettségeink miatt a Sztálin és a magyar köztársasági elnök közötti vita annyira elmérgesedik, hogy végül ún. spanyol párbajban egyeznek meg: kezükben egy-egy dárdával Sztálin lóháton, Tildy Zoltán pedig bikán kihajt a porondra; felállnak egymással
    szemben. Tildy lehajol, valamit súg a bika fülébe, mire az bőszen nekiront Sztálin lovának, felökleli, hátasa elterül a földön. Sztálin lassan feltápászkodik, bosszankodva kérdi:
    - Maga mit sugdosott annak a bikának?
    - Csak annyit mondtam, hogy az a lovon ülő bajuszos hajtotta el a teheneinket!

Minden korabeli újság lelkesen közölte a forint megszületését. Két pesti polgár lapozgat bennük egy kávéházban.
    - Na, olvasta? A Szabad Nép azt írja, hogy Rákosi a forint apja.
    - Hm! Úgy látszik, hogy akkor a mama lehetett szép!

A fővárosban népszerű volt egy vak jós, aki először végigtapogatta a jelentkezők arcát, azután feltárta előttük jövőjüket. Mivel jóslatai állítólag beváltak, titokban még a politikusok is felkeresték. A szokásos tapogatás után mondotta:
    Tildy Zoltánnak: „Közepes múlt, fényes jelen, borús jövő”;
    Szakasits Árpádnak: „Fényes múlt, közepes jelen, semmi jövő”;
    Rákosi Mátyásnak, miután tar fejét végigtapogatta: „De kérem, ne űzzenek gúnyt egy szegény, vak emberből! A másik végét kérem!”

Köztudott, hogy a kaukázusi örmények és grúzok között is évszázados ellentétek lappanganak. Egy nyugati turista ellátogat Jerevánba, Örményország fővárosába. Nem kis meglepetéssel tapasztalja, hogy minden felnőtt férfi kopaszra van nyírva, s mégis feltűnően nagy a vidámság: állandóan vigyorognak. Hüledezve kérdi az egyik ácsorgó csoporttól:
    - Miféle új divat van maguknál?
    - Dehogy divat, büntetés: Sztálin parancsára nyírtak kopaszra bennünket, mert köztársaságunk nem
    teljesítette a gyapjú beszolgáltatást.
    - És hogy-hogy mégis ilyen vidámak?
    - Mert a grúzok meg a tojás-beszolgáltatást nem teljesítették.

Kisdiákok írásbeli házi feladatot kapnak. A következő kérdésre kell válaszolniok:
    - Miért szeretem a Szovjetuniót?
    A kis Ági tanácstalan, először anyját faggatja, de az elhárítja:
    - Nézd, én nem szeretem a Szovjetuniót. Hogy miért, azt majd akkor mondom meg, ha
    nagyobb leszel. Inkább kérdezd meg apádat!
    Ági őt is faggatja, de hasonló választ kap, sőt a bátyja is elküldi. Erre a következőket írja füzetébe:
    „Én azért szeretem a Szovjetuniót, mert szegényt nem szereti senki.”

Ún. átpolitizált földrajzórák egyikén elhangzik a következő tanári kérdés:
    - Próbáljátok meg a Duna folyó jelentőségét egyetlen mondatba sűríteni!
    Pillanatnyi csend után Pisti jelentkezik, huncut mosoly látszik az arcán.
    - A Duna nem más, mint hazánkon ideiglenesen átfolyó kis Volga.

Nemzetközi pályázatot hirdetnek az elefánt életének népszerű ismertetésére; a beküldött pályamunkák már címükben is jellemzők.
    India: - legszentebb állatunk az elefánt.
    Anglia: - az elefánt az angol világirodalomban.
    USA: - az Államokban él a világ legnagyobb elefántja.
    Franciaország: - az elefánt szexuális élete; egy (k)ormány perverzitásai.
    Németország: - bevezetés az elefántkutatásba: I. az állat származása; II. őshazája; III. családi élete.
    Ausztria: - egy elefánt a császári és királyi szép napokban.
    Szovjetunió: - az elefánt sorsa 1917 előtt és fejlődése a nagy októberi forradalom után.
    Magyarország: - példaképünk a Nagy Szovjet Elefánt.

Szavazás utáni párbeszéd:
    - Na, mit szólsz hozzá! A választók 99%-a a Népfront jelöltjeire szavazott.
    - Érdekes, én mindig csak az 1%-kal találkozom.

1949 nyarán három rab ül a börtönben. A rabtársak röviden elmondják, ki miért került börtönbe:
    - Én szidtam Rajkot.
    - Én dicsértem Rajkot.
    - Én vagyok Rajk!

Egy ún. munkáskáderből lett vállalatvezető diktál az újonnan szerződtetett gépírónőnek.
    - Kedden délután három órakor termelési értekezlet.
    - Igazgató elvtárs! A kedden hány d-vel, az órakor hány k-val írandó?
    Az igazgató töpreng, majd így folytatja:
    - Tudja mit?! Írjuk: szerdán délben!

Rákosi egy nyugati tudósítót próbál meggyőzni arról, milyen vasfegyelem van az országban, ám az csak a fejét csóválja, és kijelenti:
    - Akkor hiszem el, ha látom.
    Erre Rákosi becsenget egy ÁVH-s őrt, kitárja előtte az ablakot, és ráparancsol:
    - Ugorjon ki!
    Az őr szó nélkül kiveti magát, és holtan terül el az udvar kövezetén. A megrökönyödött tudósító összejátszást sejt, másodjára azt kéri, hogy a palotaőrségből ő jelölhesse ki a következőt. Ez meg is történik, ám az eredmény ugyanaz: az általa választott őr is gondolkodás nélkül veti ki magát az ablakon. A harmadik, végső próba előtt a tudósító az őrt félrehívja, és négyszemközt megkérdi.
    - Végképp nem értem! Hát nem sajnálják csak így eldobni fiatal életüket?
    Mire a kiskatona visszakérdez:
    - Mondja uram, hát élet ez?

Sztálin kedvenc kutyája egy óvatlan pillanatban besurran a hálószobába, és gazdájának a paplan alól kilógó meztelen talpát kezdi nyalni. Sztálin lassan ébredezni kezd, félálomban motyogja:
    - Már megint itt vannak ezek a Rákosiék. Nekik mindig minden sürgős. Nem tudom, most mit akarnak?

- Mi a különbség az Üllői út és Gagarin között?
    - Semmi: mind a kettőt az oroszok lőtték ki.