Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
KnightRider #31134
November Hetedike tiszteletére egy csokornyi, a régi szép időket emlékeztető sutka:
A győztes nagyhatalmak vezetői egymást követő nemzetközi értekezleteken tárgyalták meg a tennivalókat. Előtte óráikat egyeztették, elismeréssel adózva a szebbnél szebb ötvösművészeti remekeknek, s a fedélen található szövegeket tolmácsoltatták.
W. Churchillén ez állt:
„Miniszterelnökünknek barátai az angol alsóházból.”
F. D. Rooseveltén:
„Elnök Úrnak tisztelői a szenátusból.”
J. V. Sztálinén pedig:
„Gróf Széchenyi Istvánnak barátai a Nemzeti Casinóból.”
Súlyos jóvátételi kötelezettségeink miatt a Sztálin és a magyar köztársasági elnök közötti vita annyira elmérgesedik, hogy végül ún. spanyol párbajban egyeznek meg: kezükben egy-egy dárdával Sztálin lóháton, Tildy Zoltán pedig bikán kihajt a porondra; felállnak egymással
szemben. Tildy lehajol, valamit súg a bika fülébe, mire az bőszen nekiront Sztálin lovának, felökleli, hátasa elterül a földön. Sztálin lassan feltápászkodik, bosszankodva kérdi:
- Maga mit sugdosott annak a bikának?
- Csak annyit mondtam, hogy az a lovon ülő bajuszos hajtotta el a teheneinket!
Minden korabeli újság lelkesen közölte a forint megszületését. Két pesti polgár lapozgat bennük egy kávéházban.
- Na, olvasta? A Szabad Nép azt írja, hogy Rákosi a forint apja.
- Hm! Úgy látszik, hogy akkor a mama lehetett szép!
A fővárosban népszerű volt egy vak jós, aki először végigtapogatta a jelentkezők arcát, azután feltárta előttük jövőjüket. Mivel jóslatai állítólag beváltak, titokban még a politikusok is felkeresték. A szokásos tapogatás után mondotta:
Tildy Zoltánnak: „Közepes múlt, fényes jelen, borús jövő”;
Szakasits Árpádnak: „Fényes múlt, közepes jelen, semmi jövő”;
Rákosi Mátyásnak, miután tar fejét végigtapogatta: „De kérem, ne űzzenek gúnyt egy szegény, vak emberből! A másik végét kérem!”
Köztudott, hogy a kaukázusi örmények és grúzok között is évszázados ellentétek lappanganak. Egy nyugati turista ellátogat Jerevánba, Örményország fővárosába. Nem kis meglepetéssel tapasztalja, hogy minden felnőtt férfi kopaszra van nyírva, s mégis feltűnően nagy a vidámság: állandóan vigyorognak. Hüledezve kérdi az egyik ácsorgó csoporttól:
- Miféle új divat van maguknál?
- Dehogy divat, büntetés: Sztálin parancsára nyírtak kopaszra bennünket, mert köztársaságunk nem
teljesítette a gyapjú beszolgáltatást.
- És hogy-hogy mégis ilyen vidámak?
- Mert a grúzok meg a tojás-beszolgáltatást nem teljesítették.
Kisdiákok írásbeli házi feladatot kapnak. A következő kérdésre kell válaszolniok:
- Miért szeretem a Szovjetuniót?
A kis Ági tanácstalan, először anyját faggatja, de az elhárítja:
- Nézd, én nem szeretem a Szovjetuniót. Hogy miért, azt majd akkor mondom meg, ha
nagyobb leszel. Inkább kérdezd meg apádat!
Ági őt is faggatja, de hasonló választ kap, sőt a bátyja is elküldi. Erre a következőket írja füzetébe:
„Én azért szeretem a Szovjetuniót, mert szegényt nem szereti senki.”
Ún. átpolitizált földrajzórák egyikén elhangzik a következő tanári kérdés:
- Próbáljátok meg a Duna folyó jelentőségét egyetlen mondatba sűríteni!
Pillanatnyi csend után Pisti jelentkezik, huncut mosoly látszik az arcán.
- A Duna nem más, mint hazánkon ideiglenesen átfolyó kis Volga.
Nemzetközi pályázatot hirdetnek az elefánt életének népszerű ismertetésére; a beküldött pályamunkák már címükben is jellemzők.
India: - legszentebb állatunk az elefánt.
Anglia: - az elefánt az angol világirodalomban.
USA: - az Államokban él a világ legnagyobb elefántja.
Franciaország: - az elefánt szexuális élete; egy (k)ormány perverzitásai.
Németország: - bevezetés az elefántkutatásba: I. az állat származása; II. őshazája; III. családi élete.
Ausztria: - egy elefánt a császári és királyi szép napokban.
Szovjetunió: - az elefánt sorsa 1917 előtt és fejlődése a nagy októberi forradalom után.
Magyarország: - példaképünk a Nagy Szovjet Elefánt.
Szavazás utáni párbeszéd:
- Na, mit szólsz hozzá! A választók 99%-a a Népfront jelöltjeire szavazott.
- Érdekes, én mindig csak az 1%-kal találkozom.
1949 nyarán három rab ül a börtönben. A rabtársak röviden elmondják, ki miért került börtönbe:
- Én szidtam Rajkot.
- Én dicsértem Rajkot.
- Én vagyok Rajk!
Egy ún. munkáskáderből lett vállalatvezető diktál az újonnan szerződtetett gépírónőnek.
- Kedden délután három órakor termelési értekezlet.
- Igazgató elvtárs! A kedden hány d-vel, az órakor hány k-val írandó?
Az igazgató töpreng, majd így folytatja:
- Tudja mit?! Írjuk: szerdán délben!
Rákosi egy nyugati tudósítót próbál meggyőzni arról, milyen vasfegyelem van az országban, ám az csak a fejét csóválja, és kijelenti:
- Akkor hiszem el, ha látom.
Erre Rákosi becsenget egy ÁVH-s őrt, kitárja előtte az ablakot, és ráparancsol:
- Ugorjon ki!
Az őr szó nélkül kiveti magát, és holtan terül el az udvar kövezetén. A megrökönyödött tudósító összejátszást sejt, másodjára azt kéri, hogy a palotaőrségből ő jelölhesse ki a következőt. Ez meg is történik, ám az eredmény ugyanaz: az általa választott őr is gondolkodás nélkül veti ki magát az ablakon. A harmadik, végső próba előtt a tudósító az őrt félrehívja, és négyszemközt megkérdi.
- Végképp nem értem! Hát nem sajnálják csak így eldobni fiatal életüket?
Mire a kiskatona visszakérdez:
- Mondja uram, hát élet ez?
Sztálin kedvenc kutyája egy óvatlan pillanatban besurran a hálószobába, és gazdájának a paplan alól kilógó meztelen talpát kezdi nyalni. Sztálin lassan ébredezni kezd, félálomban motyogja:
- Már megint itt vannak ezek a Rákosiék. Nekik mindig minden sürgős. Nem tudom, most mit akarnak?
- Mi a különbség az Üllői út és Gagarin között?
- Semmi: mind a kettőt az oroszok lőtték ki.