Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Zelgadis: Tisztellt hallgatóság. Engedjék meg hogy bemutatkozzam, Dr. Zelgadis Greywords nyelvész professzor vagyok. Mai előadásom témája mai magyar nyelvhasználat. Rohanó világunkban az igényes megjelenés melett a kifinomult beszéd, a szellemes beszéd stílus is fontos tényező lehet az érvényesülésnél. Szemléltető példaként engedjék meg hogy bemutassam Xellost. Jóestét, szeretettel üdözlöm!
Xellos: Csá köcsög!
Zelgadis: Fontos megjegyeznem, hogy az évszázadok során a lingvisztika...
Xellos: Anyád hogy van?
Zelgadis: ... Nos gondolom tudja miért hivtam ide.
Xellos: Vágom.
Zelgadis: Jó, akkor talán kedzjül is. Hogyan mondja ön, mondjuk, jó napot kívánok.
Xellos: Csá csumi cső.
Zelgadis: Viszontlátásra?
Xellos: Cső csumi csá.
Zelgadis: Hogy mondja azt hogy rendben van?
Xellos: Sirály!
Zelgadis: és azt hogy köszönöm?
Xellos: Sirály!
Zelgadis: És mit mondd arra a bizonyos vízi madárra, ami...
Xellos: Kacsa? Sirály! Köcsög... Gerappa! Dopeman!!
Zelgadis: Értem... Ismerkedés. Hölgyem, volna kedve velem ebédelni?
Xellos: Jó a csöcsöd, kő wopper?
Zelgadis: Na jó, haladjunk tovább. Hát például azt hogy: Hogy van öreg barátom, ezer éve nem láttam?
Xellos: Mivan baromarcú?
Zelgadis: na és vajon ezt hogy mondja: Edward király, angol király, léptet fakó lován?
Xellos: Edward sirály! English király! Léptet köcsög!!
Zelgadis: Szilágyi Erzsébet levelét megírta, szerelmes könnyével azt is tele sírta.
Xellos: Szilágyi gyádzsi az SMS-t megírta, csávója a bicepszét 50-esre gyúrta.
Zelgadis: Na akkor tovább. Este van este van, ki-ki nyugalomban, feketén bólongat az eperfa lombja?
Xellos: Buli van buli van, mindenki beszívva, feketén bólongat az eperfa lombja...
Zelgadis: Na de hát ez nem rimmel...
Xellos: Nah akkor várjál... Party time Party time mindenki belőve, feketén bólongat az eperfa... Dopeman köcsög!!
Zelgadis: Jó, rendben van, menjünk tovább. Ég a nap melegtől a kopár szík sarja, tikkadt szöcskenyájak legelésznek rajta?
Xellos: Sunshine beach, tücsök köcsög.
Zelgadis: Nos, akkor nézzük, hogy áll a világirodalommal. Hamlet.
Xellos: Abból csak a 2-t láttam, tiszta nyócker a egész... Van 1 csákó akinek megjelenik egy opé logo meg egy SMS hogy a faterja fődobta a pacskert mert nem szállított időre érted? Azt akkó a csákó berühhel a mutterjára mert az oda hívja a kéróra a zsarukat, közben a csákónak van egy bevállalós gádzsia azt azt berépázza de a zsernyákok elviszik, és akkó jön a izé és kiszabadítja a csávót érted? És az megfogja, beégeti a zsarukat, me a egyiket meglövi ilyen pillangóval az meg ott pislog mint a szemafor, érted? Aztán elmennek a fradi pályára balhézni, azt akkó a csákó tök pipa lesz mer verekedés közben kitörik a football meccs, érted? Há nehogy már a légy fújja a kemotoxot köcsög.
Zelgadis: De hát... ez... nem is a Hamlet...
Xellos: Beszóltál?
Zelgadis: Parancsol...?
Xellos: Ne játszá köcsög!
Zelgadis: Mondja mit képzel maga? Hogy beszél velem? Maga műveletlen senkiházi! Azt se tudja hogy mi a Toldi folytatása.
Xellos: Toldi Géza, na köcsög?! Figyejjé ne szóljál be nekem jó, mert aztán parázhatsz, érted?! Köcsög! Teszed itt a fejedet, azt hiszed hogy te vagy itt a nagy proffeszor?! Viszont én egy üzletember vagyok érted, én élek jobban! Megyek is mer vár a biznisz! DOPEMAN!!! DOPEMAN!!
Zelgadis: Tisztellt hallgatóság, önök Xellost halloták, aki egy igen neveletlen, kultúrálatlan fiatalember. Felháborító. Ilyen megengedhetetlen hangon beszélni az emberrel... Évtizedek munkája veszik így kárba. A szép magyar nyelv. A kúltúra... HÜLYE KÖCSÖG!!