Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Kamehame
    Az öreg macska mondja a fiatalnak:
    - Na fiam, ma elmegyünk kefélni. Ha mindig azt csinálod, amit én, akkor nem lesz semmi baj.
    Elindulnak. Mennek a háztetőn, ám elkezd esni az eső. Az öreg macska megcsúszik, és legurul. A szélén valahogy megkapaszkodik a csatornában. A fiatal csak nézi, hogy az apja ott lóg. Fogja magát, legurul, és ő is elkezd lógni. Lóg tíz percet, fél órát, majd megszólal:
    - Apám, én még tíz percet kefélek, aztán hazamegyek!

Két sün találkozik. Az egyiknek be van kötve a lába.
    - Veled meg mi történt? - kérdi a másik.
    - Ne is kérdezd! Megvakartam a hátam.

Két bolha dohányzik az út szélén. Arra megy egy kóbor kutya. Azt mondja az egyik bolha:
    - Hé, dobd el a cigit, mert jön a busz!

A sas vadászni tanítja a fiát. Meglátnak egy héját.
    - Na fiam, most mutasd meg, mit tudsz! A sasgyerek felülről rácsap, elejti. Mondja neki az apasas:
    - Te fogtad, fiam, tied a zsákmány.
    A sasfiú fanyalog, nemigen van gusztusa. Korholja az apja:
    - Egyed csak nyugodtan, fiam, a héjában van a vitamin!

Találkozik a róka nyuszikával, aki nagyban számolja a pénzét. Kérdi a róka:
    - Nyuszika! Honnan van ennyi pénzed?
    - Tudod, róka koma, nyitottam egy vizeldét.
    - Menj te a jó francba, nyuszika, hazudozol itt nekem.
    Másnap látja a róka, hogy a nyuszika egy Chevrolet-tel vágtat a tisztáson. Megkérdezi újra:
    - Nyuszika! Honnan van pénzed egy ilyen kocsira?
    - Nyitottam egy vizeldét, róka koma! - mondja nyuszika, majd elhajt.
    A róka csak legyint egyet, és megy tovább. Harmadnap viszon egy luxus Limousine-on látja, ezért újra megkérdezi:
    - Nyuszika, most már tényleg áruld el nekem, honnan van pénzed ilyen kocsikra?
    - Nyitottam egy vizeldét. - feleli a nyuszika, azzal elvágtat.
    Gondol egyet a róka, és azt mondja magában:
    - Most már elmegyek, és megnézem magamnak azt a vizeldét! Így is tesz. A vizelde egy nagy fadoboz, melynek a falán van egy kis lyuk, fölé pedig ez van írva: itt dugd be! Be is dugja a róka. Valaki bentről megfogja, és kiszól:
    - Na fizetsz, vagy levágom!

A nyuszika már régen látta a rókát, és elindul, hogy meglátogassa. Odafelé azon gondolkozik, hogy hogyan is szólítsa: - Róka elvtárs? - azok az idök már elmúltak. - Róka úr? - urazza őt a fene. - Róka koma? - a farkasnak komája, nem nekem. - Egyszerűen lerókázom.

Mennek a farkasok az erdőben. Egyszer csak elébük ugrik a nyuszika a bokorból:
    - Farkasok! Van-e köztetek tökös csávó? Ha igen, lépjen ki!
    Összenéznek a farkasok, de mind a helyén marad.
    - Na, ha nincs, akkor mindenki idead szépen egy húszast! - mondja a nyuszika.
    Azzal körbemegy, és a farkasok kipengetik neki a húszast. Pár nap múlva a jelenet megismétlődik. A rákövetkező napon a farkasok elhatározzák, hogy ez mégsem mehet így tovább, hova jut az erdő, ha már a nyuszika megvághatja a farkasokat. Ezért kisorsolnak maguk között néhány farkast, aki majd előáll. Ahogy mennek az erdőben, megint előugrik az egyik bokorból a nyuszika:
    - Na farkasok! Van közöttetek tökös csávó? Ha igen lépjen ki! A kisorsolt néhány farkas remegő mellső lábakkal előlép. Mire a nyuszika beszól a bokorba:
    - Te medve koma! Van itt néhány farkas, amelyik tökös csávónak képzeli magát!

Új kakas érkezik a baromfiudvarba. Találkozik az öreg kakassal, és mindjárt hozzá is lát a fiatal kakas az osztozkodáshoz.
    - Enyém az összes tyúk, liba, kacsa, a tied meg az a girhes pulyka.
    - Nem lesz ez így jó. - szól az öreg kakas.
    - Már miért ne lenne jó? - kérdi a fiatal.
    - Azért mert eddig az enyém volt az összes jószág, most pedig csak azt a girhes pulykát akarod nekem adni?
    - Van valami ötleted? - kérdi a fiatal kakas.
    - Igen! Fussunk versenyt, és aki győz, azé az összes jószág, meg az a girhes pulyka is.
    Felcsillan a kiskakas szeme, hogy símán lehagyja az öreget egy ilyen versenyfutásban, és akkor még azt az egy pulykát sem kell nekiadnia.
    - Rendben, te indítod a versenyt! - szól a kiskakas.
    - Várj egy kicsit, - mondja az öreg - én már öreg vagyok, adj pár méter előnyt!
    - Rendben. - mondja a fiatal.
    Fel is állnak. Elöl az öreg kakas, pár méterrel mögötte a fiatal. Elkezdenek futni. Ebben a pillanatban lép ki a gazda a házból és meglátja, hogy a kiskakas kergeti az öreg kakast. Fogja a puskáját, és lelövi a kiskakast:
    - A francba, ez már a harmadik buzi kakas ezen a héten.

Két medve áll a Himalája tetején, és térdig érő szélben lekvárt kaszálnak. Megszólal az egyik:
    - Jön a karácsony.
    Erre a masik:
    - Akkor álljunk félre.

A katicabogár mondja a szarvasbogárnak:
    - Képzeld, felveteliztem az egyetemre!
    - És felvettek?
    - Ne hülyéskedj! Hét ponttal?

A csiga vérző fejjel ül az erdő ambulanciáján. A gyík veszi fel a jegyzőkönyvet, hogy rekonstruálják az esetet:
    - És pontosan mi történt? - kerdezi a gyík.
    - Hát, téptem mint az állat, és egyszercsak kinőtt előttem egy gomba!

Repül a sas nagy dölyfösen fönt az égen. Utánarepül a kicsi szerény veréb. Egyszer csak megkérdezi a kicsi szerény veréb:
    - Nagy sas! Mondd, hová repülsz?
    A nagy dölyfös sas repül tovább. A kicsi szerény veréb megkérdezi:
    A nagy dölyfös sas megint válaszra sem méltatja a kicsi szerény verebet. De a kicsi szerény veréb igen kitartó, és megint megkérdezi:
    Mire a sas:
    -Honnan tudjam?

A kis molylepke először repül ki a szekrényből. Amikor hazaér, megkérdi tőle az anyukája:
    - Na, milyen odakint?
    - Nagyon örültek nekem, mert mindenki tapsolt.

A kígyó bicajozik az erdőben. Találkozik a rókával.
    - Szia, kígyó, mit csinálsz? - kérdi a róka.
    - Nem látod, bicajozom!
    - Dehiszen neked nincs is lábad, te nem tudsz bicajozni!
    - Ja, tényleg! - kapott a fejéhez a kígyó, és eltanyált a bicajjal.

A rénszarvas mászik fel a szilvafára. Látja ezt a medve és megkérdezi:
    - Te rénszarvas, minek mész oda?
    - Almát enni.
    - De hiszen ez szilvafa.
    - Nem baj, hoztam magammal.

A nyuszikát megtamádta, a róka és ráadásul meg is erőszakolta. A nyuszika sírva megkérdezi:
    - Mondd, róka, legalább van olyan papírod, miszerint nem vagy AIDS-es?
    - Van hát - feleli a róka.
    - Akkor azt most széttépheted! - vigyorogja el magát a nyuszika.

Egy mezőn egymás mellett lakik a tücsök és a hangya. Egész nyáron a hangya szorgosan dolgozott, gyűjtögetett, készült a télre. Eközben a tücsök csak muzsikált naphosszat. A hangya ugyan mondta a tücsöknek, hogy a nyár lassan véget ér, és éhen fog pusztulni a télen. De a tücsök nem hallgatott rá. Egy késő őszi napon a tücsök kopog a hangya ajtaján:
    - Te hangya, koncertre megyek a városba, hozzak neked valamit?
    - Nem, köszi. Én megdolgozom mindenemért. - válaszolja a hangya.
    Hetekkel később ismét kopog a tücsök:
    - Szia, hangya! Országos turnéra megyek. Volna kedved eljönni velem?
    - Nem lehet, dolgoznom kell. Készülök a télre.
    A hideg tél során a tücsök ismét kopog a hangya ajtaján. Szegény hangya fázik, és éhes is, és már alig várja a tavaszt.
    - Szia, hangya! Európai koncertkörútra indulok. Hozzak neked valamit külföldről?
    - Nem, csak egy szívességre kérnélek.
    - Persze, csak mondjad, mi kell.
    - Párizsban is lesz koncerted?
    - Természetesen.
    - Hát ha arra járnál, megköszönném, ha leköpnéd nekem La Fontaine sírját.

Szarási tilalom van az erdőben. A nyuszikának azonban már nagyon kell. Nincs mit tenni, fogja magát, és egy bokor alá pakol egy rendes kupaccal. Arra jön a medve. A nyuszika gondolkodik, hogy most mit csináljon, majd hirtelen fogja a kalapját, és ráhelyezi a nagy rakás szarra.
    - Hé, nyuszika! Mi van a kalap alatt?
    - Nos - mondja a nyuszika - egy nagyon értékes lepke van a kalap alatt.
    Erre a medve szemében felcsillan az érdeklődés:
    - Hadd nézzem meg!
    - Azt nem lehet. Ha felemelem akkor elrepül! - mondja a nyuszika.
    - Hadd nézzem meg! - mondja a medve mérgesen.
    - Oké - mondja a nyuszika, majd hirtelen felemeli a kalapot és a távolba mutat:
    - Nézd ott repül!
    Majd lenéz a rakás szarra és így szól:
    - Odanézz, mekkorát szart!

Az oroszlánkölyök egy embert kerget egy fa körül. Az anyja rárivall:
    - Hányszor mondjam, hogy ne játssz az ennivalóval!

Nyírják a birkákat, és két kos nézi izgatottan. Megszólal az egyik:
    - Most figyelj, öreg, micsoda sztriptíz lesz itt mindjárt!

Egy régi padlás gerendáján a denevérek fejjel lefelé lógnak. Félóra múlva megérkezik az utolsó is, aki megáll az egyik sarokban.
    - Ez meg mit csinál? - kérdezi az egyik a másikat.
    - Jógázik.

A papagáj berepül a hűtőszekrénybe. A háziasszony nem veszi észre, és véletlenül rácsukja az ajtót. Mikor félóra múlva ismét ki akar venni onnan valamit, észreveszi.
    - Te jó ég, a papagáj! - csapja össze a kezét.
    Mire a papagáj:
    - Fenéket papagáj! Pingvin!

Két bernáthegyi megy az utcán. Egyszer csak feltűnik velük szemben egy apró tacskó. Az egyik bernáthegyi meglátja, és futásnak ered. A társa követi, és amikor utoléri, megkérdezi tőle:
    - Miért ijedtél meg ettől a kis jelentéktelen tacskótól?
    - Lehet, hogy jelentéktelen - válaszol a bernáthegyi - de az egész városban neki van a leghidegebb orra.

Az egérke filmet néz a moziban, mikor egyszer csak elé ül egy elefánt. Az egérke mérges lesz, gyorsan feláll, az elefánt elé ül, majd hátraszól neki:
    - Most majd megtudod, hogy milyen az, amikor valaki eléd ül!

Az egérkék labdarúgócsapata mérkőzik az elefántok csapatával. Az egyik pillanatban az egyik elefánt véletlenül rálép az egyik egérkére. A bíró a sípjába fúj, és a vétkes elefánt odamegy az egérkéhez, hogy felsegítse, és bocsánatot kérjen tőle.
    - Semmi baj! - mondja az egérke - Fordítva is történhetett volna!

Találkozik a róka és a farkas az erdőben. Így szól a róka:
    - Te! Verjük meg a nyulat.
    - Jó, de miért? - kérdi a farkas.
    - Ha sapka van rajta, azért, ha meg nincs rajta, akkor azért! - válaszol a róka.
    Odamennek a nyúlhoz, és agyba-főbe verik szegényt. Másnap a róka újra rákezd:
    - Te! Verjük meg a nyulat.
    - De már tegnap megvertük! - válaszol a farkas.
    - De ma megint verjük meg! - erősködik a róka.
    - Na jó, - áll rá a farkas - de ma miért kapjon?
    - Odamegyünk hozzá, és kérünk tőle cigarettát. Ha füstszűrőst ad, akkor azért, ha meg nem, akkor azért.
    Odamennek a nyúlhoz: - Te nyúl, adj egy cigarettát!
    - Füstszűrőst, vagy nem füstszűrőst parancsoltok? - kérdi a nyúl.
    Mire a róka:
    - Nézd, az anyja szentségit! Megint nincs rajta sapka.

Az egérke és az elefánt egy motoron utaznak. Az elefánt vezet, majd így szól:
    - Félsz, egérke?
    - Nem félek én! - hangzik a válasz.
    Az elefánt gázt ad, majd kis idő múlva megint megkérdezi:
    - Félsz, egérke?
    - Én? Ugyan!
    Az elefánt csutkáig nyomja, mígnem elfogy a benzin. Leállnak az első kútnál, és feltankolnak. Visszafelé az egérke vezet, és ő is megkérdezi:
    - Félsz, elefánt?
    - Nem én! - válaszolja.
    Az egérke padlóig nyomja a gázt, majd újra megkérdezi:
    - Félsz, elefánt?
    - Nem én! - hangzik a válasz.
    Mire az egérke:
    - Pedig félhetnél, mert nem érem el a féket.

A kiskakas az egyik reggel felszáll a török császár kerítésére, és így szól:
    - Kukurikú, török császár! Add vissza a gyémánt félkrajcáromat!
    Mire a török császár:
    - Tessék.

A nyuszigyerek sírva megy haza. Az apja megáll előtte, feltűri a karjain az ingét, és így szól:
    - Ki bántott fiam?
    - A medve! - szipogja a kisnyuszi.
    Az apja lehúzza a karjain az ingét és így szól:
    - Te bajod! Miért szívóztál vele.

A medve, a farkas, a róka és a nyuszika beleesnek egy gödörbe, és nem tudnak kimászni. Végül éhségükben úgy határoznak, hogy a leggyengébb állatot fel kell áldozni. A nyuszika megszólal:
    - Senki ne merje bántani a medvét!

A medve, a farkas, a róka és a holló utaznak a repülőgépen. Megszólal a farkas:
    - Medve koma, hozzál nekem egy sört!
    A medve visz neki egy sört. Két perc múlva megszólal a róka:
    - Medve koma, hozzál nekem is egy sört!
    A medve visz neki is egy sört. Két perc múlva megszólal a holló:
    - Medve koma, fényesítsd ki a cipőmet!
    A medve kifényesíti a holló cipőjét. Megint megszólal a róka:
    - Medve koma, fényesítsd ki az cipőmet is!
    A medve mérges lesz, és kidobja a rókát meg a hollót a repülőgépből. Zuhanás közben megkérdezi a holló a rókát:
    - Róka, tudsz te repülni?
    - Nem.
    - Akkor meg mit szemétkedsz a medvével?

Az egérke és az elefánt leugranak a ház tetejéről, és megegyeznek, hogy minden emeletnél köszönnek. Elsőnek ugrik az egérke:
    - Szervusz 3. emelet
    - Szervusz 2. emelet
    - Szervusz 1. emelet
    Placcs, leesik. Ugrik az elefánt:
    - Szervusz 3. emelet
    - Szervusz 2. emelet
    - Szervusz 1. emelet
    - Szervusztok bányászok.

A medve békésen eszeget a folyóparti málnásban, amikor a nyuszika elkezd neki ordibálni a széles folyó túlpartjáról:
    - Medve! Medve! Gyere át! Valami nagyon jó dolgot akarok mutatni neked!
    - Hagyjál békén, nyuszika, nagyon jó nekem itt a málnásban.
    - De medve, én egy hihetetlenül tuti dolgot mutatok neked, gyere át!
    - Kopjál le nyuszika, én nagyon jól elhelyezkedtem itt a málnásban.
    - De medve, te ilyen jó dolgot még nem is láttál, megmutatom, csak gyere át!
    Végül a medve átúszik a marha széles folyón, és kérdi a nyuszikát:
    - Na mutasd, nyuszika, mi az a jó dolog, de úgy vigyázz, hogy tényleg nagyon jó legyen, mert megverlek!
    - Nézd, medve, milyen príma málnás van a túlparton!

A százlábút kis híján elüti egy autó.
    - Nem tud vigyázni? - förmed rá a sofőr.
    - De tudok kérem, - mondja a százlábú - de amikor leléptem az útra, a lámpa zöldet mutatott.
    - Az lehet. De csak addig amíg az első ötven lábával lépett le! - válaszol a sofőr.

A cserebogár és a százlábú találkozik.
    - Nagyon fáradt vagyok - panaszkodik a százlábú.
    - Te panaszkodsz, - válaszol a cserebogár - mikor semmilyen munkát sem végzel?
    - Már hogyne végeznék! Gondold el milyen fárasztó minden este ötven pár cipőt kifényesíteni.

Az elefánt és az egérke strandolni mennek. Az elefánt javában lubickol, mikor az egérke bekiabál neki:
    - Elefánt, gyere ki, valami fontosat akarok! Az elefánt kicammog a partra, majd megszólal az egérke:
    - Jól van visszamehetsz. Csak azt akartam megnézni, hogy nem az én fürdőruhámat vetted-e fel.

Az egérke és az elefánt kidöntött egy fát. Arra jár a farkas, és megkérdezi tőlük:
    - Ki döntötte ki ezt a fát?
    - Természetesen én, - húzza ki magát az egérke - de azért az elefánt is segített egy kicsit.

Egy fiatalember megszólít egy lányt :
    - Kisasszony, nem emlékszik rám? Az állatkertben találkoztunk.
    - Tényleg? És melyik ketrecben volt ?

Két rák ül a tengerparton. Az egyik elkezd dohányozni. Azt mondja a másik:
    - Meg vagy őrülve? Ettől embert lehet kapni!

Nagy hepaj van az erdei kocsmában. A róka alaposan beszeszel, és kötekedni kezd a nyuszikával, mivel az azt merte mondani, hogy az egész erdőben ő a legerősebb.
    - Gyere ki, ha mersz! - áll fel a nyuszika.
    Kimennek verekedni, ám pár perc múlva a róka megtépázva tántorog be az ajtón. Látván ezt a haverja, a farkas, ő is kimegy. Nem telik bele sok idő, ő is félájultan esik be az ajtón. A medve felkapja a vizet, és ő is kirohan, de kis idő múlva zsák módjára dől be az ajtón. Az ajtóban megjelenik az oroszlán:
    - Na, kételkedik még valaki a nyuszika szavában?

- Mi a különbség a sirály és a néger között?
    - A sirálynak fehér a farka, a néger pedig nem tud repülni.