Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Néprajzkutató falun jár, és gyűjti a történeteket az odavalósiaktól, egyszer csak megpillantja Pista bát, ott pipázik a háza előtt. Megy oda, mondja neki:
-Üdvözlöm Pista bá!
-Szervusz fiam!
-Pista bá, mondjon nekem egy vidám történetet!
Az öreg gondolkodik -vidám történet, vidám történet...Megvan! Hát Képzeld fiam, egyszer elveszett egy birka a nyájbú'. Hát akkor fogtuk magunkat mi férfiak, vagy 10-en, tarisznyába hagyma meg szalonna, oszt' nekiálltunk keresni. De a cudar jószág biz' nagyon meglógott. Mentünk az első napon, mentünk a másodikon, csak nincs meg. Aztán a negyedik napon megtaláltuk, de akkor olyan mérgesek voltunk, hogy mind sorban jól megbasztuk!
A néprajzkutató töri a fejét -Hát Pista bá, ez nem annyira jó, mondjon egy másik vidám történetet.
Pista bá gondolkodik -Vidám történet, vidám történet...Megvan! Egyszer egyikünk felesége megszökött. Mi férfiak, vagy 20-an, tarisznyába szalonnát, hagymát be, és nekiálltuk keresni. De az asszonka biz' gyors leány vót. Mentünk utána egy napot, mentünk két napot, de se híre, se hamva. Aztán a hetedik napon megtaláltuk. De akkorra biza olyan mérgesek voltunk, hogy sorban mind jól megbasztuk!
Néprajzkutató gondolkodik -Ez sem jó Pista bá...inkább mondjon egy szomorú történetet!
Pista bá mereng -Szomorú történet, szomorú történet...Megvan! Hát tudod fiam, egyszer én is megszöktem...