Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Fantos
    Néprajzkutató falun jár, és gyűjti a történeteket az odavalósiaktól, egyszer csak megpillantja Pista bát, ott pipázik a háza előtt. Megy oda, mondja neki:
    -Üdvözlöm Pista bá!
    -Szervusz fiam!
    -Pista bá, mondjon nekem egy vidám történetet!
    Az öreg gondolkodik -vidám történet, vidám történet...Megvan! Hát Képzeld fiam, egyszer elveszett egy birka a nyájbú'. Hát akkor fogtuk magunkat mi férfiak, vagy 10-en, tarisznyába hagyma meg szalonna, oszt' nekiálltunk keresni. De a cudar jószág biz' nagyon meglógott. Mentünk az első napon, mentünk a másodikon, csak nincs meg. Aztán a negyedik napon megtaláltuk, de akkor olyan mérgesek voltunk, hogy mind sorban jól megbasztuk!
    A néprajzkutató töri a fejét -Hát Pista bá, ez nem annyira jó, mondjon egy másik vidám történetet.
    Pista bá gondolkodik -Vidám történet, vidám történet...Megvan! Egyszer egyikünk felesége megszökött. Mi férfiak, vagy 20-an, tarisznyába szalonnát, hagymát be, és nekiálltuk keresni. De az asszonka biz' gyors leány vót. Mentünk utána egy napot, mentünk két napot, de se híre, se hamva. Aztán a hetedik napon megtaláltuk. De akkorra biza olyan mérgesek voltunk, hogy sorban mind jól megbasztuk!
    Néprajzkutató gondolkodik -Ez sem jó Pista bá...inkább mondjon egy szomorú történetet!
    Pista bá mereng -Szomorú történet, szomorú történet...Megvan! Hát tudod fiam, egyszer én is megszöktem...