Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Shaman
    Ezö nem teljesen vicc,mégis talán ide illik:

Elindult a Fittelina-mozgalom!

A mozgalmat tartalommal egyénenként töltjük ki.

1.) Van egy, a férjemmel közös bt. Tevékenységi körét már most kiegészítem az ingatlan-hasznosítással, cégbíróságon bejegyeztetem.

2.) Saját nevemen megterveztetem a ház központi fűtésrendszerének korszerűsítését.

3.) A bt. szerződést köt velem és a férjemmel, hogy a közös tulajdonunkban lévő családi ház fűtési rendszerét a bt. hasznosíthatja. Szerződésünk határozatlan időre szól.

4.) Ezután a bt-nek én és a férjem nyújtunk 1,5 millió forint kölcsönt. A könyvelő ezt szépen lekönyveli.

5.) A bt. a fenti kölcsönből bevásárol, megveszi a kazánt, a radiátorokat, stb., alvállalkozóval elvégezteti a központi fűtés kiépítésének munkálatait.

6.) Ha a bt. elkölti az 1,5 millió forintot, akkor visszaigényel 300.000,- Ft áfát az állami költségvetéstől. Így ténylegesen a ház fűtési rendszerének kiépítését 1,2 millió Ft-ból megúsztuk.

7.) Bár a kazán, a radiátorok, a csövek, ahogyan a ház kéménye is, a családi ház tulajdonosaié, vagyis az enyém és a férjemé, azt mégis a bt. hasznosítja.

8.) A hasznosítási szerződés alapján átíratjuk a gázszámlát a bt. nevére, így már nem mi, hanem a bt. fogja azt fizetni, az áfa pedig jön vissza a családnak.

9.) Néhány év múlva, amikor a bt. könyveiben el lehet kezdeni a fűtési rendszert amortizálni, adásvételi szerződést kötök az unokatestvérem kft-jével, amely megveszi a bt-t. Ezt megelőzően 25 %-ot papíron megveszek az ő kft-jének üzletrészéből, tehát itt is tulajdonos leszek.

A kft-ben így lesz mondjuk 3 millió forintnyi üzletrészem mégpedig 1,5 millió Ft készpénzben. Ez az 1,5 millió forint lesz a bt. vételára. Így a bt. már visszafizetheti nekem és férjemnek azt az 1,5 millió forintot, amit a tranzakció legelején kölcsönadtunk neki.

10.) A fűtési rendszer hasznosítási joga természetesen az unokatestvérem (és kisebb részben az én) kft-jében marad, s így már az unokatestvérem kft-jének könyveiben is csökkenthetjük a kft. társasági adóalapját, mert hogy a fűtési rendszert tovább hasznosítjuk, tehát azt tovább amortizálhatjuk.

11.) Természetesen én és a férjem, csakúgy, mint Dobrev Klára nagy tehetségű kémleány, ingyér adjuk át a bt-nek a családi házunk fűtésrendszerének hasznosítási jogát. Egy rohadt buznyákot nem fogunk kérni magunktól, hogy magunknak ne kelljen fizetni.

A Fittelina-mozgalom célja, hogy minél több magyar családot megmozgasson, és végre kivergődhessünk mély nyomorunkból.

Tudomásom szerint rengeteg kisvállalkozás, betéti társaság létezik. Ha egy-egy család nem csinál többet, mint a családi bt-jével köt egy hasznosítási szerződést a háza fűtési rendszerére, vízvezetékrendszerére, stb. akkor átírathatja saját nevéről a bt. nevére a közüzemi díjszámlákat és a bt. annak áfáját visszaigényelheti.

Így lesz olcsóbb 20 %-kal a magyar családok lakásfenntartásának költsége!

Semmi pánik emberek: ha október 30-ig senki nem lép, a MINISZTERELNÖK-nek meg kell bennünket védeni az adóhatóságtól!

Mi csak tőle tanultuk, hogyan kell a frankót megcsinálni!

Ja, hogy eddig úgy tudtuk: a gazdasági társaságok, egyéni vállalkozások GAZDASÁGI EREDMÉNY LÉTREHOZATALA céljából működnek… Felejtsük el!

Ezentúl minden gazdasági vállalkozásnak joga van HASZNOSÍTANI!