Mondjatok vicceket!

Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
  • Sephi
    Ez semmi.

Egy nap egy pasas arra vetemedik hogy elmegyen a szomszed falu josnojehez mert ugye meg akarja ismeri a jovojet. Se szo se beszed egy szep nap kocsiba ul es atmegy a szomszed faluba. Megerkezik az oreg holgy hazaba ahova belep es mar kezdi is a joslatot az oreg banya. Elmondja neki a jovojet de azt is elarulja hogy egy bizonyos osszegert gazdagga , szerencsesse es sikeresse teheti ot egy perc allat. A pasas belegondol es halvan hogy a jovoje nem tul fenyes belegyezik a magiaba. A oreg aszony elohoz haturol egyes kellekeket es elkezdi a folyamatot. Par perc utan a pasas mar frisseben erzi magat es boldogoabnak. Ahogy fel akar alni a szekrol maris meglat a foldon egy 10.000 FT papirpenzt. Fel is veszi es nagyon boldog mert meg egy perc sem telt el es maris mekkora a szerencseje. Elemenetel elott visszont az aszony visszahivja es atnyujt neki egy kis dobozkat.

-Fiam. Eleben akarmit is teszel vagy akarhol vagy ezt a dobozt soha de soha ne veszisd el es mindig legyen kozel hozzad kulomben nem lesz szerencsed soha!

-De mi van benne?

-Soha de SOHA nem szabad elolvasnod azt amit arra a cetlire irtam ami a dobozban van! Ha elolvasod akkor azonnal meg fogsz halni!

A pasi nagyon megijed de mikozben kifele megy a kocsi fele belegondol hogy majd jol nem olvassa el es akkor minden rendben lesz. Hazafele meg is all egy uzletben es vesz magan egy kicsi lancot amire a kicsi dobozkat rakja majd.
    Bealit a boltba mire kiderul hogy o a 1000. vasarlo minden ingyen van. Hazafele toben in megintegetik pedig eddig soha nem is figyeltek ra.
    Eltelik par honap es az emberunk vagyona csak no es no o lesz a legnepszerubb ember a megyeben mindeki rola beszel es mindenki tiszteli. Egy nap viszont amikor mar mindene megvan megiscsak kivancsi kezd lenni hogy mit irhat azon a kicsi cedulan. Aztan telnek a napok es kezd beleorulni a gondolatban hogy vajon mit irhat rajta. Par nap utan elhatarroza magat hogy odamegy a felesegehez es elolvasatja vele a cetlit mert vegul is az aszony azt mondta hogy o ne olvassa el de nem mondott olyat hogy mas nem teheti. Lemegy a konyhaba a felesegehez.

-Julikam gyere ide kerlek.

-Igen?

-Itt ez a cetli gyere kerlek olvasd el mit ir rajta.

Julika mosojogva vesszi at a cetlit es elolvassa. Ekkor hirtelen :

-Te rohadek! - kialtja Juli. Te mocsok szemet allat te! Malacokkal kuro budos allat te! - es elkezdi csapkodni.

-Jezusom Juli mi bajod?

-Te mocsok szemetlada! Ezt erdemlem en ennyi ev utan? Gyerekre nem gondoltal? Szarok a szerelmunkre! Huzzal kifele soha tobbe nem akarlak latni te szemet strici!

Emberunk seperc allat az utcan talaja magat. A felesege utana dobja a kis dobozt meg kapu becsapas elott ami a foldre esik. Gyorsan odamegy es felveszi majd a nyakaba visszaakasztja. Tok idegesen es egyben szomoruan elkezd setalni az utcan mikor is a kislanya kozeledik a sulibol.

-Aranka draga!

-Apa!

-Aranka te ugye nagyon szereted apucit?

-Persze! Ma kaptam 5-ots heyesirasbol!

-Nagyon ugyes kislany apa nagyon szeret teged! Mond kislanyom megkerhetlek valamire!

-Persze apa!

-Itt van ez a cetli kerlek olvasd el nekem!

-De apa te nem tudsz olvasni? - kerdi nevetve a kislany.

-De tudok csak most nekem nem szabad.

-Na jo. - mondja a kislany es elolvassa a cetlit.

Hirtelen elfeheredik az egesz kislany es elajul. A pasas ketsegbeesetten felveszi es beviszi a hazba de a felesege nem engedi ott be es ujjab tragar szavakkal elteti , atveszi a gyereket es becsapja az ajtot az orra elott.

Nagy banatosan elballag a szomszedba ahol is a gyerekkore baratja lakik. Bekopogtat mire hamar nyitnak is ajtot.

-Te Lali. Te mond miota vagyunk mi baratok?

-Ohh ne hulyeskedj mar! Tudod jol hogy bennem megbizhatsz akarmi is tortenyek!

-De Lali lehetne egy keresem?

-Persze mond!

-Itt van ez a cetli! Kerlek olvasd el de igerd meg nekem hogy nem fogsz megharagudni!

-Ugyan mar? En rad? Ne rohogtes. -mondja Lali es elolvassa a cetlit.

Hirtelen tuzpiros lesz az arca.

-Te elvetemult troger! Te szerencsetlen faxfej te! Hat te nevezed magadnak igaz baratnak te? Ennyi evnyi baratsag utan? Kurva eletbe te hulyue barom! - kiabalja Lali es fog egy botot es elkezdi verni amig a pasi el nem rohan az udvarbol de mar joval tavolabb is halja a kialtasokat.

Banataban nem tudgya mit csinajon es elhagya a falut. Elmegy a nagyvarosba es talal maganak munkat egy nagy hajon ahol is felszolgalokent kell dolgozon. Eltelik 2 ev es meg mindig azon a hajon dolgozik. Mindeki szereti es mindeki szepen viselkedik vele. A fizetes is szep de sajnos hianyzik neki a csaladja. Egy nap amikor takarit regi holmiai kozott megleli a kis dobozkat amit mar oly reg elfelejtett. Persze megint furja a kivancsisag mit irhat ezert odamegy a kabintarsahoz Enirco -hoz akivel ma rket eve baratok es tudgya hogy akarmi tortenyek az nem fogja megverni es elkuldeni a fracba.

-Enrico! Itt ez a cetli! Kerlek olvasd el nekem!

-Si!

El is olvassa de el se telik par masodperc.

-Mi donna ti porco dio canno! Vaffan culo di porco! - kezdi el kiabalni es a foldre rugja majd jol megveri.

Veres utan ez mar totalisan ki van akadva hogy meg ennyi ev utan is ez tortenik vele. Idegeben elmegy a szeretet kapitanyhoz akit az ido soran nagyon megszeretett. Sot mar nem reg apjanak is tekinti. Gondolta ha mar o is elkuld a fracba akkor mar soha nem tudghatja meg mi all a cetlin.

-Uram! Kerem tegyen le a legkozelebbi kikotoben!

-Szerbusz te legeny! Hat miert?

-Uram nekem itt mar nincs mit keresni!

-De miert fiam?

-Kerem uram megtenne nekem egy szivesseget es megerti?

-Neked barmit fijam! Csak penzt ne kerj! - mondta nevetve az oreg kapitany.

-Nem nem , szo sem rola! Kerem olvassa el ezt a cetlit nekem mert nagyon fontos lenne.

-Ohh hat persze - mondta a kapitany es elovasta.

Olyan arcot vagott az oreg mintha szellemet latott volna. Se szo se beszed viszarakta a kezebe a cetlit majd beszolt a tengereszeti reszlegnel a vedelmiseknek hogy jojjenek fel. Azzonal fent is voltak , megfogtak a pasit majd egy mento csonakba tettek es leraktak a tengerbe.

Eltelt par ora. Emberunk egy szal gatyaba a tenger kozepen. Semmi ertelme nem volt mar az eletnek. Hirtelen egy kisseb szigetecskebe botlik. Oda evezz es kiszal a barkabol. Ovatosan megrpobaja felhuzni a barkat nehogy elfujja az eros szel. Leul es elkezd gondolkodni.

-Csaladom mar nincs. Barataim mind elhagytak. Penzem sincs. Jovom sincs. Itt fogok meghalni ezen a kis szigeten.

A csonak megbillen majd eltavolodik a szogetrol de emberunk mar annyira szomoru hogy nem erdekli.

-Ha mar itt vagyok. - gondolja emberunk es eldonti hogy most mar elolvassa a cetlit mert ha mar ugyis meg kell hajjon legalabb tudgya meg a nagy titkot ami tonkretette az eletet.

Fogta a kis dobozkat kikatintota a zart majd kezdebe fogta a cetlit amit hirtelen elfujt a szel....