Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Ez semmi.
Egy nap egy pasas arra vetemedik hogy elmegyen a szomszed falu josnojehez mert ugye meg akarja ismeri a jovojet. Se szo se beszed egy szep nap kocsiba ul es atmegy a szomszed faluba. Megerkezik az oreg holgy hazaba ahova belep es mar kezdi is a joslatot az oreg banya. Elmondja neki a jovojet de azt is elarulja hogy egy bizonyos osszegert gazdagga , szerencsesse es sikeresse teheti ot egy perc allat. A pasas belegondol es halvan hogy a jovoje nem tul fenyes belegyezik a magiaba. A oreg aszony elohoz haturol egyes kellekeket es elkezdi a folyamatot. Par perc utan a pasas mar frisseben erzi magat es boldogoabnak. Ahogy fel akar alni a szekrol maris meglat a foldon egy 10.000 FT papirpenzt. Fel is veszi es nagyon boldog mert meg egy perc sem telt el es maris mekkora a szerencseje. Elemenetel elott visszont az aszony visszahivja es atnyujt neki egy kis dobozkat.
-Fiam. Eleben akarmit is teszel vagy akarhol vagy ezt a dobozt soha de soha ne veszisd el es mindig legyen kozel hozzad kulomben nem lesz szerencsed soha!
-De mi van benne?
-Soha de SOHA nem szabad elolvasnod azt amit arra a cetlire irtam ami a dobozban van! Ha elolvasod akkor azonnal meg fogsz halni!
A pasi nagyon megijed de mikozben kifele megy a kocsi fele belegondol hogy majd jol nem olvassa el es akkor minden rendben lesz. Hazafele meg is all egy uzletben es vesz magan egy kicsi lancot amire a kicsi dobozkat rakja majd.
Bealit a boltba mire kiderul hogy o a 1000. vasarlo minden ingyen van. Hazafele toben in megintegetik pedig eddig soha nem is figyeltek ra.
Eltelik par honap es az emberunk vagyona csak no es no o lesz a legnepszerubb ember a megyeben mindeki rola beszel es mindenki tiszteli. Egy nap viszont amikor mar mindene megvan megiscsak kivancsi kezd lenni hogy mit irhat azon a kicsi cedulan. Aztan telnek a napok es kezd beleorulni a gondolatban hogy vajon mit irhat rajta. Par nap utan elhatarroza magat hogy odamegy a felesegehez es elolvasatja vele a cetlit mert vegul is az aszony azt mondta hogy o ne olvassa el de nem mondott olyat hogy mas nem teheti. Lemegy a konyhaba a felesegehez.
-Julikam gyere ide kerlek.
-Igen?
-Itt ez a cetli gyere kerlek olvasd el mit ir rajta.
Julika mosojogva vesszi at a cetlit es elolvassa. Ekkor hirtelen :
-Te rohadek! - kialtja Juli. Te mocsok szemet allat te! Malacokkal kuro budos allat te! - es elkezdi csapkodni.
-Jezusom Juli mi bajod?
-Te mocsok szemetlada! Ezt erdemlem en ennyi ev utan? Gyerekre nem gondoltal? Szarok a szerelmunkre! Huzzal kifele soha tobbe nem akarlak latni te szemet strici!
Emberunk seperc allat az utcan talaja magat. A felesege utana dobja a kis dobozt meg kapu becsapas elott ami a foldre esik. Gyorsan odamegy es felveszi majd a nyakaba visszaakasztja. Tok idegesen es egyben szomoruan elkezd setalni az utcan mikor is a kislanya kozeledik a sulibol.
-Aranka draga!
-Apa!
-Aranka te ugye nagyon szereted apucit?
-Persze! Ma kaptam 5-ots heyesirasbol!
-Nagyon ugyes kislany apa nagyon szeret teged! Mond kislanyom megkerhetlek valamire!
-Persze apa!
-Itt van ez a cetli kerlek olvasd el nekem!
-De apa te nem tudsz olvasni? - kerdi nevetve a kislany.
-De tudok csak most nekem nem szabad.
-Na jo. - mondja a kislany es elolvassa a cetlit.
Hirtelen elfeheredik az egesz kislany es elajul. A pasas ketsegbeesetten felveszi es beviszi a hazba de a felesege nem engedi ott be es ujjab tragar szavakkal elteti , atveszi a gyereket es becsapja az ajtot az orra elott.
Nagy banatosan elballag a szomszedba ahol is a gyerekkore baratja lakik. Bekopogtat mire hamar nyitnak is ajtot.
-Te Lali. Te mond miota vagyunk mi baratok?
-Ohh ne hulyeskedj mar! Tudod jol hogy bennem megbizhatsz akarmi is tortenyek!
-De Lali lehetne egy keresem?
-Persze mond!
-Itt van ez a cetli! Kerlek olvasd el de igerd meg nekem hogy nem fogsz megharagudni!
-Ugyan mar? En rad? Ne rohogtes. -mondja Lali es elolvassa a cetlit.
Hirtelen tuzpiros lesz az arca.
-Te elvetemult troger! Te szerencsetlen faxfej te! Hat te nevezed magadnak igaz baratnak te? Ennyi evnyi baratsag utan? Kurva eletbe te hulyue barom! - kiabalja Lali es fog egy botot es elkezdi verni amig a pasi el nem rohan az udvarbol de mar joval tavolabb is halja a kialtasokat.
Banataban nem tudgya mit csinajon es elhagya a falut. Elmegy a nagyvarosba es talal maganak munkat egy nagy hajon ahol is felszolgalokent kell dolgozon. Eltelik 2 ev es meg mindig azon a hajon dolgozik. Mindeki szereti es mindeki szepen viselkedik vele. A fizetes is szep de sajnos hianyzik neki a csaladja. Egy nap amikor takarit regi holmiai kozott megleli a kis dobozkat amit mar oly reg elfelejtett. Persze megint furja a kivancsisag mit irhat ezert odamegy a kabintarsahoz Enirco -hoz akivel ma rket eve baratok es tudgya hogy akarmi tortenyek az nem fogja megverni es elkuldeni a fracba.
-Enrico! Itt ez a cetli! Kerlek olvasd el nekem!
-Si!
El is olvassa de el se telik par masodperc.
-Mi donna ti porco dio canno! Vaffan culo di porco! - kezdi el kiabalni es a foldre rugja majd jol megveri.
Veres utan ez mar totalisan ki van akadva hogy meg ennyi ev utan is ez tortenik vele. Idegeben elmegy a szeretet kapitanyhoz akit az ido soran nagyon megszeretett. Sot mar nem reg apjanak is tekinti. Gondolta ha mar o is elkuld a fracba akkor mar soha nem tudghatja meg mi all a cetlin.
-Uram! Kerem tegyen le a legkozelebbi kikotoben!
-Szerbusz te legeny! Hat miert?
-Uram nekem itt mar nincs mit keresni!
-De miert fiam?
-Kerem uram megtenne nekem egy szivesseget es megerti?
-Neked barmit fijam! Csak penzt ne kerj! - mondta nevetve az oreg kapitany.
-Nem nem , szo sem rola! Kerem olvassa el ezt a cetlit nekem mert nagyon fontos lenne.
-Ohh hat persze - mondta a kapitany es elovasta.
Olyan arcot vagott az oreg mintha szellemet latott volna. Se szo se beszed viszarakta a kezebe a cetlit majd beszolt a tengereszeti reszlegnel a vedelmiseknek hogy jojjenek fel. Azzonal fent is voltak , megfogtak a pasit majd egy mento csonakba tettek es leraktak a tengerbe.
Eltelt par ora. Emberunk egy szal gatyaba a tenger kozepen. Semmi ertelme nem volt mar az eletnek. Hirtelen egy kisseb szigetecskebe botlik. Oda evezz es kiszal a barkabol. Ovatosan megrpobaja felhuzni a barkat nehogy elfujja az eros szel. Leul es elkezd gondolkodni.
-Csaladom mar nincs. Barataim mind elhagytak. Penzem sincs. Jovom sincs. Itt fogok meghalni ezen a kis szigeten.
A csonak megbillen majd eltavolodik a szogetrol de emberunk mar annyira szomoru hogy nem erdekli.
-Ha mar itt vagyok. - gondolja emberunk es eldonti hogy most mar elolvassa a cetlit mert ha mar ugyis meg kell hajjon legalabb tudgya meg a nagy titkot ami tonkretette az eletet.
Fogta a kis dobozkat kikatintota a zart majd kezdebe fogta a cetlit amit hirtelen elfujt a szel....