Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Az amerikaiak szuperkémet akarnak bevetni Oroszországban. A lebukás elkerülése érdekében a CIA három alapkritériumot szab meg a jelentkezőknek: az illető hibátlanul beszéljen oroszul, bírja a vodkát, és virtuóz módon tudjon balalajkán játszani. Mindössze egyetlen ember van, aki mind a három feltételnek megfelel. Le is dobják ejtőernyővel Szibériában.
A kém földet ér a sztyeppén, s hamarosan találkozik egy öregasszonnyal:
- Ne haragudjon, öreganyám, nem tudja megmondani, merre van Moszkva?
- Amerikai kémeknek nem válaszolok! - legyint a néni.
- Micsoda?! - ijed meg az ember. - Hogy lennék én kém? Hát nem hallja, milyen szépen beszélek oroszul?
- Ugyan már, fiam, engem nem tudsz átverni... Amerikai kém vagy, lebuktál!
A fazon gyorsan előkap egy hatalmas vodkásüveget a zsebéből és egy húzásra kiissza azt egészet.
- Na látja, néném, igazi orosz vagyok!
- Ej, fiam, mondtam már, hogy engem nem tudsz átverni...
A pasas már sík ideg, elővesz egy balalajkát és elnyom egy csasztuskát rajta. Még orosz népi táncot is lejt hozzá ráadásképpen... De a néni pókerarccal legyint:
- Ne erőlködj, fiam, amerikai kém vagy és kész!
Az ember nem bírja tovább és kifakad:
- Jól van, a fene egye meg magát, tényleg amerikai kém vagyok! De árulja már el, hogy a francba jött rá?
- Tudod fiam, az orosz sztyeppén nem sűrűn szaladgálnak négerek...