Mondjatok vicceket!
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
Egy viccnek nincs \"eredeti\", \"jobb\", \"rosszabb\", \"elrontott\", és egyéb hasonló jelzőkkel illetett változata. Változatok vannak, és mindenkinek az az eredeti/legjobb, amit először hallott, így felesleges beszólni azért, mert valaki más egy másik változatot ismer.
-
Volt egy ilyen szöveg nemetül is, csak az sajnos valos alapokra tamaszkodott. Kb 5 evvel ezelött a nagyokosok kitalaltak a helyesirasi reformot, mialtal eleg sokminden megvaltozott es a vegen mar senki nem tudta, mit hogy kell irni.
Az osztrakok nehany ev utan arrol kezdtek tanakodni, hogy visszaallitjak a regi rendszert, de öszinten szolva nem tudom, hogy most tenyleg megtörtent-e?
A nemet iras annak idejen tüntetöleg lett megfogalmazva, mert olyan szavak jöttek ki a vegen, mint a "baletttänzer" (3 T-vel), de voltak ennel kacifantosabbak is...
Es hogy temanal maradjak itt egy vicc, amit most hallottam:
Ujsagiro lemegy videkre, hogy riportot keszitsen az ott lakok eleteröl. Az utcan talalkozik egy parasztbacsival. Megszolitja es megkeri, hogy meseljen magarol.
- Latod fiam ottan aztat a köfalat?
- Latom.
- Na aztat en epitettem a sajat ket kezemmel, kőrül-kőre, de gondolod, hogy az emberek ugy emlegetnek, mint a Falépítő Józsi-t? Hat azt nem teszik a rossebb essen beléjük.
Mennek tovabb, megkerdi az öreg:
- Latod fiam ottan aztat a templomtornyot?
- Latom.
- Na aztat en epitettem a sajat ket kezemmel, kőrül-kőre, de gondolod, hogy az emberek ugy emlegetnek, mint a Templomépítő Józsi-t? Hat azt nem teszik a rossebb essen beléjük.
Mennek tovabb, megkerdi az öreg:
- Latod fiam ottan aztat a hidat?
- Latom.
- Na aztat en epitettem a sajat ket kezemmel, kőrül-kőre, de gondolod, hogy az emberek ugy emlegetnek, mint a Hídépítő Józsi-t? Hat azt nem teszik a rossebb essen beléjük... Bezzeg egyszer basszon meg az ember egy kecskét...