...van értelme?
  • OKkultist
    #150
    Nyomorékká teszik újszülöttek százait?
    2009-01-20 06:27:41

    Északkelet-Magyarországon nyílt titok, hogy arrafelé az országos gyakoriságot jóval meghaladó számban születnek beteg gyermekek. A legtöbb újszülött az úgynevezett középsúlyos értelmi fogyatékos kategóriába esik – értük kétszeres pénz jár az államtól. A bűnüldözés nem mutat föl eredményt.

    Borsodban, Abaújban, Zemplénben, Szabolcsban az illetékes szolgálatok, hivatalok immár riasztó gyakorisággal szembesülnek azzal a ténnyel, hogy a kisbaba középsúlyos értelmi fogyatékos. A szülők persze nagyon sajnálkoznak, de pontosan tudják, hogy ilyenkor kétszeres összegű családi pótlék jár a gyermek után.
    Elgondolkoztató, vajon miért éppen ezen a tájon születik feltűnően sok kisbaba „betegen”. A viszonyokat közelről ismerők állítják: nem az amúgy valóban elkeserítő mértékű nyomor az ok, legalábbis nem közvetlenül.
    A mind hangosabban suttogott pletyka szerint a babák nagy többségéről gyanítható: nem született fogyatékosnak! Bizonyos körökben meghökkentően alapos tapasztalatokra tettek szert az újszülöttek oxigénhiányos állapotba juttatásában. A szakszerű kifejezés azt a sötét gyakorlatot takarja, hogy az újszülött fejére nejlonzacskót húznak – nem sokáig, éppen csak addig, hogy megfeleljen a dupla állami támogatásra jogosító betegségi szimptómáknak.
    A szülőknek ugyanis nem céljuk, hogy gyermekük nagyon károsodjék, tehát például ne válhasson idővel szobatisztává, vagy ne adj’ isten meghaljon. A cél a dupla támogatás.
    A másik elterjedt módszer, hogy a kismamák a saját hasukban igyekeznek ütést mérni a magzat koponyájára, ami „szerencsés esetben” szintén előidézi a fogyatékosságot.
    A Gondola úgy értesült, hogy például a nőgyógyászatokon, szülészeteken is „tanítják” egymást azok a kismamák, akik ebbe a „szubkultúrába” tartoznak, illetve akiket a kétszeres pénz esélye vonz.
    Bűnüldöző szervek hónapok óta tudnak a dolgokról, sőt a Gondola információi szerint nyomoznak is – az eredményről azonban hallgatnak.

    gondola.hu