• StarFist
    #20
    Akkor nézzük más szögből is a dolgot. Ugye van néhány egyezmény az amcsik és az oroszok között, ami a nukleáris robbanófejek csökkentését (leszerelését) célozza. Ehhez az egyezményhez az "atom klubb" új tagjai (Kína, India, Észak-Korea, Pakisztán, Izrael és más, most meg nem nevezett Arab államok) nem hajlandók csatlakozni. Eddig ugye a világbéke a kölcsönös elrettentés elvén alapult (ha kilövöd a rakétákat, nekünk még van időnk kilőni a sajátjainkat és mindenki elpusztul). Értelemszerűen se az Oroszok, se az USA nem mert belevágni egy olyan háborúba, ahol a túlélők csak egy radioaktív atomsivatagot örököl.
    De mi van az arabokkal? Testére köt egy bombát és felrobbantja magát meg mindenkit a közelben...és ezeknek ráadásul atomfegyvereik vannak...és nem hajlandóak a leszerelési egyezményhez csatlakozni.
    Azt hiszem érthető, az USA részéről, hogy ha már leszereli a nukleáris robbanófejeit, akkor szeretnék megvédeni magukat az ilyen kardlengető fanatikusoktól. Aki ezzel a tények ismeretében nem ért egyet, abban annyi életösztön sincs, mint egy gilisztában.
    Most nem azt mondom, hogy a Bus egy szent. Elég nagy szenya a maga módján, Inquisitor már leírta miért.
    Egyébként csak kiábrándítás képpen, az Oroszok és az Európa nem azért hisztizik mert nem ért egyet az ötlettel, csupán szeretnék elérni, hogy a rakéta elhárító pajzs Európát, illetve Oroszországot is oltalmazza.