Ruins of Myth Drannor - az első D&D 3E CRPG
  • Demeter
    Naszóval, sajna majdhogynem teljesnen egyetértek KewiN "kritikájával" a gémet illetően! Úgylátszik, hogy az elején igencsak elhamarkodottan döntöttem, mert sajna lehet, hogy túl sokat vártam, és erre ezt kaptam. :(
    Pedig milyen régóta vártam ezt a progit (gondolom sokakkal egyetemben) és sajna mélyen csalódnom kellett benne!
    Először is már a karaktergenerálásnál feltűnt "némi" furcsaság az egy dolog, hogy a progi "hűen" követi a 3rd kiadást, de azért az, hogy a már megkreált Half-Orc Barbár egy +1-es (1d12-es) csatabárddal kezdjen első szintű létére...Szal ez egy kicsit durva! Arról nem is beszélve, hogy a fele kaszt ki van hagyva a játékból. Továbbá nincs nemek szerinti választás, illetve a kinézetnél lehet megadni, hogy női ill. férfi karaktert akarunk e indítani. Továbbá mi az, hogy a plusszos AC a jobb???? Ennyire más lenne a 3rd??? Illetve amit KewiN is mondott az irreálisan sok (már alacson szinten!!) tápos cucc. Mert azért olyat, hogy egy első szintű party lazán már a legelején szert tegyen plusszos fegyverekre (amik már magukban több száz aranyat érnek), vagy ami nekem nagyon "tetszett" egy Amulet of Constitution-ra!

Szal ezek az "apróságok" tökéletesen elrontották ezt a "rpg-t". Mert elvileg ez annak készült még annó, de szerintem mára ezt valahogy nem igazán sikerült teljesen megvalósítani (legnagyobb sajnálatomra :( ). Amúgy a körökre osztott harcrendszer viszont jó, csak sajna a DM valahogy nem igazán jeleskedik az xp osztogatásban. Relativ kevés tapasztalati pont jár a szörnyek legyőzéséért. A szintlépés egy örökkévalóság. Bár, hogy valami jót is mondjak a grafika nem rossz. Bár azért furcsáltam a lovag öltözetét (illetve a talpig páncélba öltözött egyénekét) mert inkább hasonlított egy szamurájra mint egy hős lovagra abban a "furcsa" páncélban. Na az meg, hogy egy Sorcerer short spear-el kezdjen staff helyett!!
    A zenéről meg nem is szólva! :( Sajna nem egy IWD az már egyszer biztos!!!

Sajna azt kell, hogy mondja így pár nap után, hogy én nem ezt vártam. Kicsit "becsapva" érzem magam az UBI részéről. És szerintem sokunk nem ezt várta az előzetesek alapján.
    Botor módon titkon még abban is "reménykedtem", hogy talán ez az rpg lesz az, amely megingatja a BG-t (ill. az IWD-t) a trónján. Hát ez nem, hogy meginogtatja de még csak a közelébe sem ér az említett rpgk-nek!!!
    Igyhát marad a várakozás....és a reménykedés. Csak nehogy a NWN is "ilyen" sorsra jusson.....

Jockey: figyu cimbi de te azért próbáld ki, kíváncsi lennék a véleményedre.. :-) Ja amúgy nem lennék meglepve ha Kósza barátunk is hasonlóan vélekedne mint én.. ;-)