Mit kene vennem?
-
Az, hogy ki hogyan használja az egeret, egyéni szokás és kényelem kérdése, nem pedig azé, hogy ki szerint tudja valaki használni vagy sem. Nálam Winben mindig az az első, hogy a pointer speed fel van tolva csutkára, és ezzel sohasem volt baj addig, amíg asztalon vagy egyeben használtam.
De ezzel az egérpaddal még az MS egerem is néha kezelhetetlen. Én meg nagyon utálom, hogy ha 3x is fel kell emelnem az egeret hogy az 1080p-s képernyőn végigmenjek rajta. Ehhez max egy mozdulatot vagyok hajlandó megtenni, de úgy, hogy akkor és ott álljon meg, ahol Én akarom, és ne csusszanjon tovább semennyit sem azért, mert egy csúszós felület van alatta. Szóval nekem a durvább pad fog bejönni.
Persze ez nem azt jelenti, hogy játék alatt is fel van tolva, ott nincs ... de ott is azért annyira igen, hogy egy mozdulattal el tudjam vinni a kurzort a képernyő közepéről bármelyik széléhez, és max 2-3 mozdulatból meg tudjak fordulni (pl FPS-ben ... egyébként is vagy 2-3x nehezebb ez az egér mint az MS-em :)). Ezzel a célzással sohasem volt bajom az asztalon, BF3-ban csak úgy aprítottam. Egyedül azért akartam egérpadot, hogy ne vesszen el az egér pointer, és kezdjen el forogni mint a vakegér.
Mondjuk ezen az egéren egyébként is van a görgőnél egy gomb, amivel be lehet állítani 2 féle érzékenységet, így pl pontos célzáshoz külön értékkel lehet használni. Egyébként csak ezt állítottam át az egér gyári beállításairól.
Szóval nekem ez a felület túlságosan csiszi-csuszi ... és valszeg ha bennem lenne a hiba, és egyébként a világon mindenkinek tökéletes lenne, akkor nem létezne másik 600 féle felület ;)