3009
Mit kene vennem?
  • Jaffa 2843
    A windows-os egércsúszkát középen kell hagyni, ugyanis ha fel vagy le állítod, akkor pixeleket téveszt az egér és pont ebből is adódhat ez az egér túlmászás... Érzékenységet játékon belül kell állítani, meg esetleg egy másik dpi profil a desktopon.

Az egérpadon valszeg azért nagyobb a LOD(Lift-off distance) mert sötétebb. Ezt lehet csökkenteni világosabb egérpad beszerzésével, vagy a dpi csökkentésével.
    A legegyszerűbb ha lecseréled azt a Xai-t :D
  • SzirmosSzisza
    Más érzékenységed win alatt meg játék közben ? :o Nem zavaró ?

Amúgy én 5000 forintos egérrel édesanyám munkahelyi egérpadján aprítottam, szóval ez nem hiszem, hogy viszonyítási alap :)
  • Laza
    Most még leteszteltem valamit, és van még egy dolog, ami a csúszkálást eredményezni. Az, hogy az asztallaptól és az egérpadtól felemet egér érzékelése között 2x-es a különbség. Azaz míg az asztaltól éppen csak felemelem és mozgatom a levegőben az MS egerem, a kurzor mozdulatlan marad ... mindehhez az egérpadon ennek a távolságnak min a 2x-ére kell felemelnem.

Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy míg az asztallapon ha megyek az egérrel, és fel kell emelnem, akkor a kurzor a felemelés pillanatában a következő mozdításig marad a helyén ... az egérpadon csinálva ugyanezt a képernyőn a kurzor ugrálgat ide-oda, kis köröket téve.

Érdekes ...
  • Laza
    Az, hogy ki hogyan használja az egeret, egyéni szokás és kényelem kérdése, nem pedig azé, hogy ki szerint tudja valaki használni vagy sem. Nálam Winben mindig az az első, hogy a pointer speed fel van tolva csutkára, és ezzel sohasem volt baj addig, amíg asztalon vagy egyeben használtam.
    De ezzel az egérpaddal még az MS egerem is néha kezelhetetlen. Én meg nagyon utálom, hogy ha 3x is fel kell emelnem az egeret hogy az 1080p-s képernyőn végigmenjek rajta. Ehhez max egy mozdulatot vagyok hajlandó megtenni, de úgy, hogy akkor és ott álljon meg, ahol Én akarom, és ne csusszanjon tovább semennyit sem azért, mert egy csúszós felület van alatta. Szóval nekem a durvább pad fog bejönni.

Persze ez nem azt jelenti, hogy játék alatt is fel van tolva, ott nincs ... de ott is azért annyira igen, hogy egy mozdulattal el tudjam vinni a kurzort a képernyő közepéről bármelyik széléhez, és max 2-3 mozdulatból meg tudjak fordulni (pl FPS-ben ... egyébként is vagy 2-3x nehezebb ez az egér mint az MS-em :)). Ezzel a célzással sohasem volt bajom az asztalon, BF3-ban csak úgy aprítottam. Egyedül azért akartam egérpadot, hogy ne vesszen el az egér pointer, és kezdjen el forogni mint a vakegér.

Mondjuk ezen az egéren egyébként is van a görgőnél egy gomb, amivel be lehet állítani 2 féle érzékenységet, így pl pontos célzáshoz külön értékkel lehet használni. Egyébként csak ezt állítottam át az egér gyári beállításairól.

Szóval nekem ez a felület túlságosan csiszi-csuszi ... és valszeg ha bennem lenne a hiba, és egyébként a világon mindenkinek tökéletes lenne, akkor nem létezne másik 600 féle felület ;)
  • davidka003
    Eleve magaddal cseszel ki, mert hülyeség amit írtál. Ha megszokás kérdése akkor miért is lenne könnyebb a low sens?
    Én megszoktam, hogy x elmozduláshoz x centit kell mozgatnom és teljesen jól megy. Ha meg is halok játékban nem az egér hibája.
    Biztos nem rángatnám az egeret 50-60 centire, tuti teljesen szétkopna.
  • TaRka0107
    Szerintem is. Pedig én eddig nagyon érzékenyen játszottam amikor a "tescos" egeremmel játszottam. (haveromék is csodálkoztak, hogy lehet így játszani) Most megkaptam az X7-et, már nem olyan érzékenyen játszok vele mint az előbbivel. Olyanokat lövök kar98k-val a cod2-ben hogy csak lesek:D
  • Jaffa 2843
    Fogalmad sincs a témáról, mindössze konfliktusfüggő vagy.
  • davidka003
    Megszokás kérdése. High sens-el könnyű pontosan célozni. Ez tény ezzel kár vitatkozni. :D
  • Jaffa 2843
    persze megszokás kérdése, de alacsonyabb sens-el könnyebb pontosan célozni. Ez tény ezzel kár vitatkozni.
  • davidka003
    Ha nem lehetne high sens-el értelmesen játszani akkor nem lenne két nagy csoport high sens meg low sens. Nem? :D
    Én például szeretek és tudok high sens-en játszani. Kell a francnak a fél méteres rángatás.
  • Jaffa 2843
    meg kell tanulni rendesen használni az egeret. Ebbe bele tartozik az is, hogy normálisan be van konfigolva minden.
    win sens középen (6/11)
    accel off(vagy driverben van ilyen opció vagy reg file-al kell kilőni)
    egér dpi NEM maximumon, sőt.. 800körül már tűrhető

high sens-ről pedig nagyon gyorsan le kell szokni, mert ugy nem lehet rendesen játszani.
  • Laza
    Egyébként a Speed felületben 'hallgattam' a tanácsodra, de rá kellett jönnöm, hogy kva szar. Állandóan túlcsúszik a kurzor azon amit ki akarok választani ... Win alatt igazán idegesítő. Ez már nem is inkább gyors, hanem egyszerűen csúszós.

Pedig ez még nem is annyira csúszós felületű, mint a Razer, az még durvább volt.
  • Inquisitor
    Tudja a fene, hallottam már szervizest ez miatt panaszkodni, hogy döglenek az alaplapok ilyesmitől Én magam konkrét példát erre nem láttam. Ámde PS2 csatlakozós lapokat anno tényleg sokat kinyírt, amikor átbuherálták szoftveresen a userek a mintavételezését. Az USB meg elég érzékeny pontja a Windowsnak 98-tól a W7-ig :(
  • Laza
    Biztos hogy saját csatornája van, szóval tuti nem kavar be.
  • mukika36
    Kaptam egy Logitech M325-ös egéret (vezeték nélküli).

Azt írták, hogy a vevőegysége (az un. Unifying) képes több eszközt is érzékelni egy időben.

A kérdésem pedig az lenne, hogy ha esetleg a szomszédban is lenne egy ilyen egér, vagy egy hasonló technológiás billentyűzet, akkor az nem kavarna be nekem?

(Esetleg az átvitel az adó és a vevő között le van kódolva?)
  • Borg
    Ez nem indoklás, ez kifogás. Az USB tudja, tehát kit érdekel a terhelése? a mai prociknak pedig meg se kottyan. Jobb az 1000hz? Jobb.
    Ennyi.
  • TaRka0107
    Értem köszi. Arról tudnál valamit amit a második részében írtam a "regényemnek"?:DDD
  • davidka003
    Jó akkor gyengébbek kedvéért:

"Amúgy miért nem szabad?"

Azért, mert 500 Hz felett úgy sem érzed és csak jobban terheli a CPU-t meg az USB sínt.
    500 Hz=2ms válaszidő
    1000 Hz=1ms válaszidő
    Nincs olyan aki észrevenné.
  • Borg
    Ebben hol is van az indoklás?
  • SzirmosSzisza
    Nekem 1000 Hz-n van az egerem mióta megvettem :D No de majd jól visszarakom!
  • davidka003
    Ezért:
    "A lényeg, hogy 500 Hz fölé nem igazán érdemes menni; ezzel a CPU-ra és az USB-sínre is kevesebb teher hárul (nem beszélve a bizonyos mobok inkompatíbilitásáról)."
  • TaRka0107
    Azóta megtaláltam a Hz beállítást. 1000-re feltettem, de vissza is raktam amint láttam, hogy írtad. Amúgy miért nem szabad? Nem az 1000 Hz lenne a legjobb? Arra van megoldás, hogy pl. a cod2-ben jobban lőjjön a garand? Tehát a gomb sebességének lehet állítani? Találtam az oldalán vmi scripteket is. Sajna cod2 hös nem találtam, meg berakni sem naon tudom. Külön gombra kell állítani? Valami macro?
  • davidka003
    Annyi a lényeg, hogy a windowsban az egér sebessége 6/11 legyen. Középső csík.
    Amúgy én 800 DPI-n játszok de játék menüjében úgyis lehet érzékenységet állítani.
    HZ meg alapból 500 Hz. Ami a legjobb. Ne piszkáld. Egyébként a hozzáadott szoftverben lehet állítani.
  • TaRka0107
    Üdv!
    Vettem egy A4tech XL-747H egeret. HZ-et hogy kell állítani? Mert találtam leírást, és oda van írva, hogy akár 1000hz-ig állítható.
    Ti mennyi DPI-vel játszotok? Mennyi az amennyivel jó, vagy ez ember függő?
  • Laza
    Kipróbáltam egy csomót azok közül, amiket írtál (a Pixelben ki vannak pakolva), de ez volt számomra a legjobb fogású, illetve felületű. Eleve a Razer egerek magasított orra nem jött be ... meg van amikor a középső ujjammal nyomom a bal gombot, mert a mutató már 'elfáradt' az évek alatt, és ezzel teljesen kényelmesen tudtam azt is használni.
    Szóval nekem az összes közül ez volt a legkényelmesebb, és még árban is az általad javasolt 10k feletti kategória körül volt ... és igen, az Én pénzem ;)

Egérpadból nem ezt akartam egyébként, de ez volt megfelelő felülettel (próba alapján) és méretben ... hozzáteszem, hogy pl az általad javasolt Razer Goliathus Speed felülettel nekem szar, túlságosan 'csúszós'. Amit vettem az csúszósabb a Control felületnél, de nem annyira mint a Speed (egyébként Controlt vettem volna, mert az is jó volt, de nem volt megfelelő méretben).

Szóval a kipróbálás alapján, kb 10 féle egérpadból és kb 15 féle egérből ezekre esett a választásom :)
  • Jaffa 2843
    ezeket ki ajánlotta?
    fele ennyiért különb egereket írtam lejjebb... de végülis a te pénzed
  • Laza
    Na, megvettem a cuccokat.

Egérpad: Roccat Taito Kingsize
    Egér: Steelseries XAI Laser

Boldog karácsonyt és születésnapot magamnak :)
  • Laza
    Köszi, holnap bemegyek a Pixelbe, elvileg ott ki lehet próbálni ezeket.
  • davidka003
    Ennél a konkrét típusnál ez egy előforduló hiba.
    Én is így jártam. Visszavittem a boltba, ott meg 3 gépen próbálták és nem ment. Bedugták laptopba ott meg ment.
    Vettem helyette másik egeret.
  • Jaffa 2843
    Steelseries szövetből inkább QCK Mass vagy QCK Heavy
    Razer Goliathus-ból pedig a Speed változatot javaslom.
    egérpadból érdemesebb minél nagyobbat választani ami belefér a keretbe, ha van elég hely az asztalon.
  • Brian87
    Sziasztok!
    Nem találtam egyenlőre jobb topicot ezért ide írok, ha valaki tud jobbat akkor majd kérem írja be.
    Van egy A4Tech X710BH egerentyűm amit 2 napja vettem, nem a működésével van a baj, minden király volt a ma reggelig. Jelzett a drága Winfrissítő, hogy van úgy frissítés, mondom akkor hajrá rakja addig csinálok reggelit. Semmi bajom nem volt Win7 óta a frissítésekkel erre ma mi van. Frissítés kész, kéri gép újraindít. Újraindul hoppá nem mozog a kurzor. Há mondom mi lelte. Nézem optic mouse nem világól
    Hmm mondom remek ez 2 napig bírta??? Elkezdem átdugni másik usb-be minden ott se semmi. Há mondom hozzuk a régi egerentyűt nézzük meg mi a bibi.
    Azzal pöcre minden. Hmm, mondom ez egér lesz.
    De mondom muter laptopján megnézem a biztonság kedvéért, há ott meg bakker nem megy simán???
    Most ilyenkor mi a rája baja lehet szerintetek? Egyik usb-n sem hajlandó cép pirosban világítani...
    Frissítés cseszte volna el, nyilván azóta az újraindítás óta nem megy, de hát ott mi???
    Letöröltem már a frissítéseket, hála win7 alatt írja mit raktam fel, de akkor sem.
    Nem is kapom meg a hangot, hogy érzékelte az egér bedugását, réginél igen.
    Hogy lehet ez?
    Előre is köszönöm!!!
  • Laza
    Király vagy, köszi a listát. Kiindulásnak tökéletes :)
    Sohasem volt gamer egerem, annak ellenére, hogy 20 éve játszom :)

Viszont nemrég vettem egy G15-ös billt, meg most akarok egeret, egérpadot.
    Kell a normális egérpad is, mert néha csinálja azt az egerem, hogy 'elszalad' a kurzor, vagy pl egy FPS-ben az ég felé nézek hirtelen és forgok :)

Na meg asszony sem tudta mit adjon karácsonyra, aztán mondtam neki, hogy akkor legyen egy egérpad :)

Ezt néztem ki először, de sajna nincs:
    Steelseries qck Diablo Barbarian Edition

Másik választás elvileg valami Razer Control típusra esett, de abból is van több féle. Még ki kell találjam.
  • Jaffa 2843
    ezek közül bármelyiket választhatod:

10k-ig:
    ---------
    **Microsoft WheelMouse Optical 1.1
    **Microsoft Intellimouse 1.1a
    Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
    Logitech MX 518
    Logitech G400
    **Logitech G1 (külföldi webshop)
    **SteelSeries Kinzu
    **Razer Abyssus
    **Razer Salmosa
    **Razer Diamondback 3G (külföldi webshop)
    **Razer Krait (külföldi webshop)

Picit fölötte:
    -----------------
    SteelSeries Ikari Optical
    Razer DeathAdder v2
    Razer Boomslang Collector's Edition 2007 (külföldi webshop)

Használtakból (már nem gyártják, újonan sem kapható):
    ---------------------------------------------------------------------------------
    **Logitech MX 300
    **Logitech MX 310
    Logitech MX 500
    Logitech MX 510
    **Razer Diamondback
    **Razer Diamondback Plasma

Érdemes megvétel előtt megfogdosni, esetleg kipróbálni ha lehetséges, nehogy számodra kényelmetlen legyen.
    Megcsillagoztam neked a karmos/ujjbegyes egereket a listában. Persze mindegyiket lehet így fogni, csak lehet hogy kényelmetlen vagy nagy hozzá az egér.
  • Laza
    Most megnéztem, és rám az ujjbegyes illik, legalábbis az MS egérrel biztos :)
  • Jaffa 2843
    mindenkinek más a kényelmes, képtelenség általánosítani.
    Valamennyire azzal lehet összefüggésbe hozni az egészet, hogy mekkora a kezed és hogyan fogod az egeret.
    palm grip (tenyeres)
    Claw grip (karmos)
    Fingertip grip (ujjbegyes)
  • Laza
    Ja, amit most használok az a MS Basic Optical Mouse 1.0A.
  • Laza
    Tudtok valahol valami leírást, hogy milyen a legjobb kéztartás az egér fogáshoz, magasság vagy ilyesmit?
    Meg elvileg milyen kézhez mi az ideális?

Én most sima Microsoft optikai egeret használok, de néha játék közben már megmerevedik a csuklóm és fáj.
    Az egér fogása jó lenne, talán egy kicsit keskeny. Valami hasonló gamer egeret keresnék.
    Ahogy néztem képeket, pl a Razer DeathAdder V2 alakja hasonlít nagyon az MS egérre.
  • davidka003
    Mondjuk abban igazat adok, hogy be kell járatni. Nekem is volt pár nap amíg megszoktam a fülest, hangja is megtetszett, mostmár örömmel hallgatom. A legfontosabb mondjuk az, hogy az aki használja az elégedett legyen vele.
  • Jaffa 2843
    "1-2 órát hifi-toronyra kötve zenehallgatással tesztelte még visszaadás előtt a headsetet."

Ebőől is látszik, hogy közük sincs a fejhallgatókhoz. :D Először is nem órákig, hanem napokig, akár hetekig kell tesztelni egy fejhallgatót, mert gyors belehallgatás után szinte biztos, hogy a megszokott hangot preferálja a fül, még akkor is ha az távolabb áll a valóstól. (ráadásul egy új fejhallgatónak még be kell járatódni, és idő, míg beáll a hangja)
    A másik alap dolog a minőségi forrás... hifire dugva.. könyörgöm ez egy 150ohm-os fejhallgató, sokkal inkább igényli a jó forrást, valamint az erősítést, mint egy siberia.
    A nevenincs dj haverja valszegmár nem is hall a sok hangos szar zenétől(bár inkább a forrás volt a legnagyobb gond).

Úgylátom ezeknek fogalmuk sincs hogy kell fejhallgatót tesztelni.

a poti recsegés nálam nincs, de nem hiszem hogy ő is végig a potit tekergette.. egyszer kell beállítani egy életben kb..
  • davidka003
    Mondjuk most nézem, még rosszakat is írnak róla:

Teszt

2 ezres fülesem is tudja kb ezt. :D