Mit kene vennem?
  • Jaffa 2843
    Persze a rántásos egy lövés egy halál játékoknál/fegyvereknél eljátszható ez a féle véletlen belövés, de ahol célon is kell tartani esetleg követni a mozgást ott a high sens elhalálozik és jobbra balra rángatózás lesz a vége. Sokszor láttam már olyat aki felb@ssza a DPI-t több ezerre aztán menni nem bír rendesen, nekimegy mindennek, mert képtelen helyesen pozícionálni az egeret brutál érzékenységnél. Lehet hogy valaki azt szokta meg, de soha nem lesz olyan pontos, mint az, aki alacsonyabb értéken használja az egeret.
    Nekem pl 800 DPI-n jár az egér, a windows csúszka középen, mousefix reg belőve, a "rámutatás pontosságának javítása" kikapcsolva, játékban pedig 1.5-1.7 az érzékenység. Távolra is tökéletes és egy hirtelen rántással pont 180' -ot fordulok, így simán belőhető a hátba támadó ellenfél is.
    Viszont a kiszemelt egér jó választás lehet. Bár én inkább egy infra szenzoros razert vennék. Abyssus-t például. 5ezer Ft körül inkább a használpiacon néznék egy MS 3.0-át, MX518-at, vagy bármilyen infra!! szenzoros razert. Én pl ebayről szereztem egy új Razer Salmosa-t ~5400Ft-ért. Azóta is ezt használom, kicsi, könnyű és nagyon gyorsan mozgatható egérke. (ha gondlood privátban meg tudom mondani, hogy kitől vettem) Egérválasztáskor viszont az is számít, hogy hogyan tartod az egeret. (tenyeres, "karmos", ujjbegyes fogással)

Zárásként annyit, hogy az egér/pad nem minden, ha valakinek nincs taktikai érzéke és "skill"-je, hogy oda húzza az egeret, ahova kellene. Nekem legelőször egy teljesen alap logitech optikai egerem volt (1000 Ft-os kategória), és azóta mindig ha jobb egeret vettem kicsivel pontosabban, jobban lőttem. Van akinek a hardver a "szűk keresztmetszet", van akinek pusztán a tehetsége/gyakorlatiassága a kevés.