Milyen egeret?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

berlinboy6329
Asd 5700dpi....Low sensesként nem sokat érek vele,ugyhogy jó nekem az mx518..viszont olvastam vmit az egyik oldalon..Litium elem..elem?Hol?Minek?Mire?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

5c0rp330n
vezetek nelkuli eger azoknak van kitalalva akiknek semmit nem szamit hogy konnyu legyen az eger vagy mondjuk kicsi reakcioideje legyen, ellenben unatkoznak es szabadidejukben elemeket akarnak cserelgetni, a 21. szazadban 😊

egyebkent MX518 qrvara jo eger 7-8k-ert. (rev.2-t erdemes nezni, kicsit nagyobb dpi-je van, jobb fogasa es jobbak a teflon talpai)
ennel kicsit feljebb 10-11k-ert razer da-t szoktak ajanlani. ami biztosan igazi feljebblepes ezekhez kepest, az a G9 es G500, 13-15k-s kategoriaban, elobbi 3600, utobbi 5700 dpi-vel, belso memoriaval, cserelheto sulyokkal 😊

berlinboy6329
Pfff a 2 g az nattyon drága..Viszont az MX518 az jóféle árban van (7-9K)..Kicsit utánanézek milyen.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Morphin
tudtam,hogy belemész...én nem fogok. csak annyit hozzá teszek,hogy a direkt játékokhoz készült egerek (ergonómia,gombok etc.) mind vezetékesek. akkor gondolkozz £.

berlinboy...jobb ha használtan nézel egy Logitech-et.mint hogy vegyél vmi vackot (G5,G9. MX518...) vagy gyûjts egy vadi újra.

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

berlinboy6329
Jóvammá,ne kezdétek a falmet..inkább mondjatok vmi jóféle egeret 8-10K-ig..márkát+tipust...Vezetékeset -.-

Nem hiába, mert gagyihoz csak ez illik. A vezeték nélküli túl jó lenne a pórnépnek.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Morphin
nem hiába csak "madzagos"-t gyárt.(ezen felül nekem sem tetszenek a Razer egerek) ízlések és pofonok. szerintem meg a vezeték nélküli szar.

És a formája is a 13. századba való.

Core i7-965 Extreme Edition, 12 GB DDR3, Gigabyte EX58-UD5, Intel X-25M 160 GB, Sapphire 5970 OC

Razer az fos, csak madzagost gyárt.

berlinboy6329
Jóvan logitech,meg razer,meg microsoft..De melyket?Max 10K-ig.

Ettõl ránézésre nem is várnék többet. Minõségi cuccot kell venni, akkor nem lesz baj. Logitech, Microsoft.

berlinboy6329
Jó,nem is vettem kaptam,csak gondoltam vmi oka csak van h sorra nyirja kis azokat a kis kattintó izéket...mit lehet venni ugy 5K-ig ami jófajta?(low senses vagyok)

5,max 7-8K-ig vmi értelmeset..Ha tudok esetleg +pénzt szerezni egy Razer Deathadderre gondoltam,hiába 1800dpis.lehet álligatni. 500on meg elég nekem.Ugyhogy ha tudok szerezni,akkor Razer,ha nem akkor mi?

Morphin
jobb ha veszel egy normális egeret,mint itt szarakodsz ezzel a gagyi valamivel...Trust.ennyi.

nekem régen G9 volt (Logitech) el kellett adnom pénz szûke miatt,így most az van amit a géphez adtak. Vmi DeLuxe,már a felirat is lekopott róla,ezen kívül semmi baja sincs.noname,de már 3.évét tapossa.
valaki tud ajánlani 5-10e körül egy kényelmes!! egeret?(mert ez nem annyira az) néha fps-ezek,szal lomha se legyen.

pxxl
hát nem akarlak megsérteni meg ilyesmi, de egy trust-tól sokat ne várj 😊 az meg hogy gamer egér. pff ugyanmár. még irodába sem vennék trust-ot <#pardon1>

All hail the double x!

berlinboy6329
h all!

Nem tom volt-e már vkinek ilyen egere,nekem ilyen van és már 4-jére hal meg...:C

A bal egérgomb mindig megdöglik benne.Elõször olyan fél év után kezdett el szarakodni,h nyomásra nem csinált semmit.Hallom a klikkelést,de semmi.Én mindig gyengéden nyomom az egeret ugyhogy idegesit,ha erõsen kell rányomni...De nem is ennyi a baj,h erõsebben kell egy idõ után nyomni,ha lnyomva tartom az egeret h kijelöljek emggondolja amgát az egér és elenged,hiába van lenyomva tartva,és kezdhetem elõlrõl a kijelölést...Aztán egyre ritkábban reagált,akármilyen erõsen nyomtam,és gyszercsak sehogy se reagált már..Paff emghalt a bal egérgomb...volt itthon egy gagyi egér,aminek baja volt,abból lett szedve a "kattintó" és átraktuk a bal egérgomb kattintója heléyre és ment minden rendesen..Aztán az is beszart ugyaigy,mint ami eredetileg benne volt kattingató..Aztán kicseréltük a jobb egérgombbal(a rossz egerével) a bal egérgombot,megint birta egy ideig,pár hónapig és az is beszart..Töb nem volt,ugyhogy a forrasztgatásal kelelt ügyeskedni,megint jó lett 3-4 hónapig..És most megints zaraxik..Nem tom mi bassza el a "kattinó" benne?A jobb egérgombnak soha nem volt baja,egszer sem kellett cserélni,mig a balgomb most szaraxik 4-jére. 😞

trident
Ez már sokkal jobb választásnak tûnik, kényelmesebb is, a néhány plusz gomb jól jön, ha játszol, akkor a 800/1600 dpi közti váltás is. Elég hosszú a kábel. Ráadásul fele annyiba is kerül, mint amit eredetileg kinéztél.

Érdemes volt körbe nézned, sok sikert.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

pxxl
mostméééééé kérdezel hülyeséget?<#idiota> jóhogy az usb a jobb <#nyes>

All hail the double x!

thx a választ mindenkinek azóta már találtam egy jobbat GIGABYTE GM-M6880 USB de a computermode tényleg piszkosul drága régen egy gépházat akartam rendelni tõlük de amikor megláttam egy másik boltba majdnem fele annyiért na mind1 amúgy véleményetek szerint az usb vagy a ps2 jobb ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

pxxl
jó csak nehogy onnan rendeljen azért mondtam 😄

mx1000 még mindig a nyerõ nálam. megjelenés óta megvan és hibátlan 😊 igaz az már nem 5000 kategória

All hail the double x!

trident
Isten ments, látod, hogy csak linkeltem, hogy körbenézzen, ezeregy opció van még a mantán kívül (ami tényleg nem tûnik jónak, ráadásul drága).

Szándékosan nem írtam konkrétan egy márkát, egy tipust, nem mindegy mennyiért, mire, milyen tulajdonságokat keres, etc.

A két mintavételezési technika: ha visszaolvasol, akkor azért ez megosztja az embereket.

Logitech: na igen, az kimaradt, ha mondani kéne, biz, mx518/g5-t mondanám. De ugye az nem az ~5 ezres kategóriában van.
Az MX400 még igen, ha nem játékra, hanem általános felhasználásra.

De pótoljuk: egy rakat logitech rágcsáló a miheztartás végett.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

pxxl
nehogy computermode-tól rendelj. drágák nagyon :S

All hail the double x!

pxxl
nem is kevés. sokkal pontosabb a lézeres, több felületen használhatod, ha pl nincs egérpadod, vagy mittomén. egyszóval jobb 😊

ez az egér meg olyan középkat alsó sztem. ha nincs nagy elvárásod, akkor jó, ha sokat fps-ezel, vagy dolgozol vele, akkor inkább egy logitech.

All hail the double x!

trident
Mindkét megoldás jó, ha játékhoz tervezed, akkor <5 ezret nem érdemes kiadni egy 800 dpi-s egérért.
Inkább nézz körbe, több megoldást is találhatsz. Még le is
maradt.

Szerintem a fenti linkeken találhatsz jobb megoldásokat is, még akár kedvezõbb áron is.😊

Ja és még annyi hogy van valami különbség az optikai és a lézeres egér között ?

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Hello mindenki mi a véleményetek errõl az egérrõl : MANTA MM753 ?

duracellmumus
Üdv!
ha nagyon gyorsan mozgatod a padon az egeret akkor fel tud melegedni. és jobban tapad a padhoz😊

Apunak mindig igaza van! Most is.

MX518 egy pár óra játék (StarCraft) után baromi kényelmetlenné válik. Csak nekem tûnik úgy hogy ilyenkor módosul a sebessége meg esetlegesen egy-két másik paramétere, vagy valóban ?

ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL

reaper4
lehet, nagyon márkahû vagyok, de nálam csak logitech jöhet szóba, ha egér. kényelmes, masszív, pontos és hát jól is néz ki. egyedül a ráfestések kophatnak le hamar. volt 1 sima optikai logim, aztán mx518-as (nagyon szerettem) és most a g9. egyiket se azért cseréltem le, mert tönkrement, hanem kíváncsi voltam az újabbra, de egyiket se bántam meg.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Azt gondoltam, hogy minél drágább annál jobb, de én arra lennék kíváncsi, hogy ebben a 10ezres kategóriában jobb-e ehhez a ICON7-hez képest a Razer, vagy Logitech, azaz a bevett márkák. Mivel láttam 10k-ért logitech meg razer egereket is.
Nem azt mondom, hogy fáj a csuklóm, csak rohadtmód nem kényelmes...
Meg azért se lenne jó a sima asztallap, mert az szg.asztalom nem teljesen sima, hanem vágod kicsit ilyen göcsörtös ez a munkalap amibõl van.. szóval sztem azon se lenne tökéletes az egér.
És ezek a teljesen sík padok milyenek? sima tesco? vagy azé van komolyabb is? ha van és ilyen 10ezres vagy mittomén meg se mutasd mert még szívinfarktust kapok....😄😄

Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator

duracellmumus
általában árával arányosan jobbak, persze csak ha nem aranyból van vagy nincs benne projektor😊

én egy logitech g5-öt használok lassan 5 éve. akciósan 13e-ért vettem müa. paddal amikor még 18-ért adták... nem mondom hogy neked is kényelmes lenne(teljesen máshogy kell kezelni mint a kis méretû infrás egereket, sokkal feljebb van az érzékelõje...) de nekem bejött...

azóta nem gondolkodtam másik beszerzésén. ja lehet hozzá kapni pót-madzagot e-bay-on...😊

ha fáj a csuklód egér használat alatt/után akkor túl közel ülsz az asztalhoz vagy túl alacsonyan van a felülete/túl magasan ülsz...
Elvileg úgy a jó ha kinyújtott kézzel kényelmes a kezelése...

jó pad laserhez: ha teljesen sík és matt a felülete...

Kösz szépen! 😊 még annyit, hogy szted a hasonló árban lévõ Logitech, Razer egerek mennyivel lehetnek jobbak, ha egyáltalán jobbak ennél? Vagy néztem még esetleg ilyen Sharkoon Fireglider egeret is. Az is milyen lehet... hát nemtudom. Az a baj, hogy most is asztallapon tolom (már csak a komolyabb játékokkal), mivel a mostani tesco-s beépített számológépes<#buck> padom - ami idáig nekem tökéletes volt - kikopott és ki van lyukadva 1 darabon, szóval ha komolyabb játékkal játszom, mindig beleakad...<#wow3> és a lényeg, hogy nagyon nem jön be az asztallap, mivel nem támasztja meg semmi a csuklómat. Van egyáltalán olyan pad ami szereti a lézeres egeret?<#idiota>

Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator

duracellmumus
Szívesen segítek😊
-szövet padot én nem vennék lézeres egérhez...(én szívtam vele pedig csak 2000dpi-laserem van...)
(láttál mosópor reklámot ugye, na akkor tudod hogy milyen sok hely van a szövetszálak között. azon a sok egyeletlenségen (0.2-0.5mm-en eltud tévedni a lézeres egér sajnos) elõször próbáld ki asztallapon, ha nagyon gáz kitalálunk valamit...

a cybersnipa izé-micsoda szerintem bóvli. volt gamepadom tõlük, 15k-ért
és egy hét alatt szétesett😊
az icon7-es dolog az igéretesebb lehet. de azért meny be valami mediamarkt-ba és fogdoss össze egyet belõle hogy neked kényelmes-e
A dpi állítgatás hasznos tud lenni kár hogy csak körbe körbe megy...

Remélem segítettem😊

Csõ elolvastam pár hsz-t és láttam, hogy te konyítassz itt a dolgokhoz elég rendesen.😄 Megtennéd, hogy elolvasod az elõzõ hsz-emet és reagálsz rá valamit? Megköszönném 😊

duracellmumus
üdv!
az alaplapi h.kari elég sok mindent össze tud szedni +5v-on keresztül.

két variáció van:
- veszel egy normális hangkártyát

-rátekered az egér madzagját valami ferritgyûrûre....

Sziasztok! Most állok egér és egérpad vásárlás elõtt. Megmondom õszintén nem szeretnék túl sokat áldozni rá (bár ez relatív, hogy kinek mi a sok/kevés), nagyjából a kettõt ki szeretném hozni olyan 12-13k-ból, ami úgy nézne ki az én elképzelésem szerint, hogy 10 körül az egér, 2-3 meg a pad. Nah most én kinéztem 2 padot: Steelseries QCK vagy Thermaltake A2501. Ezek megállják a helyüket? Meg jók lennének egy lézeres egérhez?
Egereket is néztem, hirtelen a Cybersnipa SWAT-on és az ICON7 Z500-on akadt meg a szemem. Nem ismerem ezeket a márkákat, tehát nem tudom, hogy ilyen exkluzív márkák vagy egyszerûen bóvlik (mondjuk 10k-ért már semmi ne legyen bóvli<#vigyor2>)???? És ezek mennyivel jobbak/rosszabbak mint 1 Razer vagy Logitech hasonló árkategóriában?

hello. vettem egy genius ergo 555 egeret, és azt vettem észre hogy valamiért zavarja a hangkártyát. a hangszóró recseg, ha ez egeret mozgatom akkor halkan furcsa sípoló hangot is ad. valaki találkozott már ilyen problémával?

reaper4
lol 😊 éppen netezek és elkezd vándorolni magától az egér. na mondom pont nemrég írtam ide, h a textilpadon nem vándorol az egér. hátranézek a rádiós másik egeremre, 1 légy mászkált az optikáján 😄 <#banplz>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

duracellmumus
szokás kérdése:
a régi optikai egerem kb.: 80gramm volt(szétkopott egy picit),utána nagyon "nehéz" volt megszokni G5-öt nemhogy súlyokat is rakjak bele.

az elmúlt öt évben egész jól összeszoktunk, azt teszi amit akarok😊

kifli
túl könnyû egeret meg észre sem veszed és felemeled egy gyorsabb mozdulatnál, szerintem kell neki egy egészséges súly, legalábbis én a nehezebb egereket preferálom 😊
duracellmumus
egér súlyozásról:
szerintem az lenne a lényeg hogy minél kisebb energiabefektetéssel lehessen gyorsítani-lassítani az egeret, mármint mozgatni azt.

Tehát minél könnyebb legyen, persze ez nem mehet a mechanikai stabilitás és kényelem rovására.

-Van egy "beteg" gamer ismerõsöm kb.:45éves és már teljesen ki van a jobb csuklója, a sok egerezéstõl. azt fontolgatja hogy bal kezes egeret vesz, és azzal tolja tovább a cs-t😊-

reaper4
lehet. ennyire nem vagyok fanatikus 😄

duracellmumus
Üdv!
ha 1x-es szórzót beállítod játékban, persze mindenféle inputszûrés és gyorsulás letiltva (nálam 2000dpi-n ugye G5)
és laseres egeret finoman mozgatod a szövet padon akkor meglátod hogy nem mindig arányos a képernyõn megtett út az egér elmozdulással.

számomra ez már zavaró tud lenni, ha fejes osztás a cél..

szövet pad nélkül ezt nem tapasztaltam<#nemtudom>

reaper4
nem mondom, h szar az egeretek, de talán az enyém se. sima mezei fekete textil pad-ot használok és nincsenek ilyen gondjaim. <#crazya>

duracellmumus
olvasd el légyszíves a következõket:#1508,#1509,#1510

biztos szarok az egereink, vagy csak pszichopaták vagyunk<#idiota>

reaper4
én szövetet használok régóta és nem ugrál. 3200dpi.

duracellmumus
Üdv!
nem akarlak kétségbe ejteni de szerintem nincs jó egérpad laseres mouséhoz!

a razer exactmat is csak parasztvakítás(szerintem), én még mindig asztallapon játszok logitech G5-el kb: 5 éve.

kipróbáltam elég sokféle padot: mûanyag recés, mûanyag sima(röhögni fogsz még vazelint is vettem hozzá), alu, üveg, szövet.

a szövet volt a legegyenletesebb csúszás tartóssága szempontjából. de ugrált rajta a 2000dpi-s egér!

megoldás:
szabass laminált-bútorlapot, élzártat. olyat ami nem recés a felülete és nem is csillog nagyon.ez kb 1200 forintba kerül.
két oldalas ragasztóval felrakod és többet meg sem mozdul.

-idõnként meg kell takarítani a felületét a felhordott mocsoktól.
-elég sokáig tart elnyûni😊

Uh... köszi, de valami olcsóbb megoldás nincs? Drágább, mint maga az egér. Nem hajtok hardcore gamer cuccokra. 😊

What\'s your excuse?

razer exactmat

Köszönöm a tippeket.

Elsõ rövid tesztek alapján mindkét gond megszûnt az egérpad és a driver eltávolításával. Az elõbbi nagy szívás, mert textilpadhoz mérten nem olcsó a Qck.

Ebbõl fakadóan viszont adódik egy új kérdésem, miszerint lézeres egérhez milyen alátét lenne akkor megfelelõ?

What\'s your excuse?

duracellmumus
Üdv!
szerintem próbáld ki más felületen is nem bitzos hogy a qck bejön neki (pl.: asztallap😊

G5+qck=hótszopás

Gondolom adtak valami progit a músé-hoz (driver) azt felejtsd el!

bedugod az egeret usb-ba és gamében megadod a gombok funkcióit és kész!