3009
Mit kene vennem?
-
#1848 jó, de nézd meg esetleg a QCK Mass -t. Vastagabb, ezért kényelmesebb a csuklódnak és nagyobb is. A vékony padok pedig hajlamosak a gyürődésre, hullámosodásra. A nagyobb padok tovább bírják, mert ha nem használod az egész felületet és mondjuk egy részen elkopik, akkor fordítasz rajta 180' -ot és máris új részen mozog az egér. A mini egyébként tényleg nagyon pici, játékban nagyon sokszor lefutok a kis padokról. -
#1847 Használtat nem igazán vennék, tudom, hogy nem mind rossz, de ilyen vagyok. Még annyi, hogy ez jó lenne a Kinzuhoz ugye ? -
#1846 Konzolon azért rengeteget segít az auto-aim, anélkül ide-oda huzkodás van a cél felett. Nézz meg bármilyen konzol FPS játékmenetet. Én mindig mosolyogni szoktam egy-egy új játék gameplay videóján, mert látszik, hogy kínszenvedés a kontrollerrel való célozgatás. Másra, pl verekedős, TPS lövöldözős, fix kameranézetes játékokhoz tényleg jó a kontroller, de az fpshez az egér+billentyűzet kombó dukál. Még egyszer hangsúlyoznám, a célzás rásegítés (ami néha nem is olyan kicsi) konzolon nagyon sokat torzít a "skill-képen".
Persze mindenki azzal jobb, amihez hozzászokott, de kontroller nem fps-re való. -
#1845 Nem tartom magam egy fragásznak, de én épp hogy igénylem a max érzékenységet. Sniperkedésnél azért kiba jól jön, hogy kilövöm a balszemét az ellennek akár egy pisztollyal is. Ha a szokásos beugrok-a-sűrűjébe-martirdommal-úgy-is-magamra-robbantok-5-csákót stílussal játszok, ahhoz tényleg nem kell nagy érzékenység pontosság.
A fordulás dettó. Ha kicsi az érzékenység, meg a gyorsulást sem tudja a jószág lekövetni, akkor úgy jársz mint a hülyegyerek a Ponyvaregényben, aki előugrott a fürdőből és körbelötte a két gengsztert.
Igazából az, hogy ki milyen sikeres tényleg nem az határozza meg, hogy milyen rágcsálót használ, sokkal inkább a meglevő reflexek, kézügyesség, de még inkább a taktika, meg hogy mennyire ismeri a pályát az emberke, mennyi időt tölt el a játékkal.
Anno playstationon volt egy vita azok között akik kontrollerrel játszottak, meg az egeresek között. Akiket ismertem és legjobb eredményeket értek el az mind kontrollert használt én meg hiába egeret. De nekem teljesen más volt a stilusom. A saját stilusomon belül max 20%-kal tudtam jobb frag arányt elérni az egérrel, azonban ennyit tuti. -
#1844 Persze a rántásos egy lövés egy halál játékoknál/fegyvereknél eljátszható ez a féle véletlen belövés, de ahol célon is kell tartani esetleg követni a mozgást ott a high sens elhalálozik és jobbra balra rángatózás lesz a vége. Sokszor láttam már olyat aki felb@ssza a DPI-t több ezerre aztán menni nem bír rendesen, nekimegy mindennek, mert képtelen helyesen pozícionálni az egeret brutál érzékenységnél. Lehet hogy valaki azt szokta meg, de soha nem lesz olyan pontos, mint az, aki alacsonyabb értéken használja az egeret.
Nekem pl 800 DPI-n jár az egér, a windows csúszka középen, mousefix reg belőve, a "rámutatás pontosságának javítása" kikapcsolva, játékban pedig 1.5-1.7 az érzékenység. Távolra is tökéletes és egy hirtelen rántással pont 180' -ot fordulok, így simán belőhető a hátba támadó ellenfél is.
Viszont a kiszemelt egér jó választás lehet. Bár én inkább egy infra szenzoros razert vennék. Abyssus-t például. 5ezer Ft körül inkább a használpiacon néznék egy MS 3.0-át, MX518-at, vagy bármilyen infra!! szenzoros razert. Én pl ebayről szereztem egy új Razer Salmosa-t ~5400Ft-ért. Azóta is ezt használom, kicsi, könnyű és nagyon gyorsan mozgatható egérke. (ha gondlood privátban meg tudom mondani, hogy kitől vettem) Egérválasztáskor viszont az is számít, hogy hogyan tartod az egeret. (tenyeres, "karmos", ujjbegyes fogással)
Zárásként annyit, hogy az egér/pad nem minden, ha valakinek nincs taktikai érzéke és "skill"-je, hogy oda húzza az egeret, ahova kellene. Nekem legelőször egy teljesen alap logitech optikai egerem volt (1000 Ft-os kategória), és azóta mindig ha jobb egeret vettem kicsivel pontosabban, jobban lőttem. Van akinek a hardver a "szűk keresztmetszet", van akinek pusztán a tehetsége/gyakorlatiassága a kevés. -
#1843 5k körül van értelmes egér ? Rájöttem, hogy deathadder mégse kell, mert kb 0 időm lenne játszani :D Erről esetleg vélemény még ?
@Jaffa: abban biztos vagy ? Szvsz nagyobb érzékenységgel hamarabb le lehet reagálni a dolgokat, pontos célzásnál pedig szerintem pro játékosok 90 % nem is a célra viszi a kurzort, hanem bőven áthúzza felette az egeret, csak jó időben nyomja meg a gonbot :) -
#1842 Van aki igényli a minőségi egeret/padot, van akinek mindegy, hogy mivel, csak játszani akar. Komoly kompetetív játékra az ilyen 90ft-os padot, 500ft-os egereket el lehet felejteni. Optikaiból sem jó mindegyik, sőt ha értelmes egeret szeretnél venni, akkor a piac 90%-a hulladéknak számít.
A felület színe a LOD-ot változtatja meg (világosabb felületnél kisebb az optikai egér LOD-ja). Ha rakoncátlankodik egy optikai egér egy minőségi padon, akkor az az egér egy szar. Aki pedig több ezer DPI-n játszik soha nem lesz olyan jó játékos, mint azok akik alacsonyabb sensin játszanak, mert fizikai képtelenség pontosan mozgatni az egeret egy mégyzetcentiméteren.
Public/hétvégi játékra ezek nem alap igények, viszont optimális esetben jobbak lehetünk egy picit a minőségi cuccoktól. Természetesen ha képtelenek vagyunk egy bizonyos helyre ráhuzni az egeret, akkor ez nem fog ezen segíteni, viszont az olcsó, pontatlan optika hibáitól nem kell szenvednünk. -
#1841 Ezt a lézeres egeret ne dolgot én sem értem. Volt pár sima optikai egerem, igaz nem gémer kategória, de az optikai egér iszonyat érzékeny az egérpad minőségére, a lézeres meg nagyságrendekkel kevésbé. Persze vegyen az ember rendes gémer egérpadot. De nem vagyok benne biztos, hogy adott egérpad minden egérnek a legmegfelelőbb. Főleg a csicsásszínes egérpadok zavarják meg az optikai egér szenzorát. Nekem a legjobban a sima kék 90-ft-os jött be bárki bármit is mond, ez van. Ugyan is iszonyat számít a felület színe, lézernél meg semennyire.
Felbontás kérdése dettó. Van akinek nem kell a 4000+ dpi, nekem meg kell. De olyan meg optikaiban nem igen van.
Szal!?
-
#1840 egyk helyen sem elérhető és nem is tudják beszerezni.. már nem kapható újonnan. Talán a használtpiacon még van eladó, viszont látatlanban nem érdemes megvenni egy ilyen idős egeret. -
#1839 www.joszamitogep.hu
Ipon.hu
Express.hu apro
Topapro.hu
-
#1838 Ha valakinek van vagy tudja honnan lehet szerezni Razer Diamondback 3G egeret az legyen szíves szóljon. Használt, új minden érdekel.
Kösz... -
#1837 Nincs sehol :/ -
#1836 nézz szét árgépen, hogy hol árulnak, és kérdezd/nézd meg hogy van-e raktáron.
link
link -
#1835 Meh, esetleg ötlet, hogy Pesten, hol lehet még ilyet kapni ?
pixel.hu,ipon.hu,bluechip.hu-n nincs :D Esetleg valami kisboltban lehet, hogy van ? Ha igen ajánlás ? :! -
#1834 Majd ránézek :) -
Borg #1833 A NAOS5000-nek sokkal jobb a fogása, mint az M8000X-nek :)
De tudásban aligha van észrevehető különbség. -
#1832 GM-M8000X az én egerem új változata kurvajó egér minden tekintetben elégedett vagyok, én anno 14ezerért vettem ha legközelebb veszek, akkor 2 egér jöhet szóba, a mostani GM-M8000 vagy a GM-M8000x mert a legdrágább világiros egér a listán 21ezer azt nem vesnném azért meg. :)
Legtöbb egér kurvaronda és fogásra is szar, nekem ezelőtt egy X7-es volt ami még alacsony árban fasza, de mikor ezt megláttam azonnal tudtam hogy ez kell. -
Borg #1831 Itt nem arról van már szó, hogy az egyik szar a másik meg jó. Ezeket a különbségeket már csak a benchmark-makik érzik, mert a tesztprogram ezt mondja.
Hétköznapi használatban, játszásra, bármilyen jobb egér megfelel. Csak választani kell egy olyat, ami NEKED kényelmes fogású.
Én emiatt gondolkodok csak az M8000X leváltásán, egy NAOS5000-re. Jobb ujjnak is van támasz rajta. Csak az meg jóval drágább ugye... -
#1830 Nemtudom nekem egy G-GM8000 egér van és szerintem fasza játékokban is elég jó bár nem vagyok nagyon pro, csak amolyan hobbi szinten.
De akkor nem értem a lézer nem pontosabb érzékelést ad mint az optikás? :)
Mert én ma ezt olvastam egy forumon vagy hol, hogy a lézeres egerek jobban érzékelik azokat a felületeket is amin az optikai egerek már nem tudnak müködni...már összekavarodtam mivan. :) -
#1829 Egeres olvasmány
Egérpad olvasmány
:D -
#1828 Várj ezt nem vágom lézerest miért ne vegyen?
Lézereshez kötelező egérpad? -
#1827 lézert lehetőleg ne vegyen. Főleg nem ilyen olcsó kategóriában (bár drágábban sem érdemes).
Egérpad is kell az egér alá, az ven neki? -
#1826 Amúgy kösz a tippet megmutatom neki a listát, de nem akkora pro játékos, jórészt külső is fontos neki, szóval csekély esélyt látok hogy 5000-et kiadjon egy ilyen 2 gombos egérért. :( -
#1825 A baj az hogy haverom venné, max 5000Ft-ig, de egy ilyen alap egérért nem adna ki 5e-et, ha már kiad pénzt akkor valamilyen szempontból tetszen is neki, nem lényeges neki az érzékelő azt csak én kérdezem ugy mellesleg hogy mi lehet annyira nagy eltérés az optikai és lézeres közt hogy 1000ft legyen a különbség?
Itt a boltban ez a 2 egér közt vacilál, nem akar rendelni 5e-ért mert arra még postaköltség is rámegy...:S -
#1824 ***ezerszer jobb optikája van, mint az általad linkelt gagyibájtoknak.*** -
#1823 nem vicc.. ezerszer jobb optikája van az általad linkelt gagyibájtoknak.
egyébként ott van pár hsz-szel lejjebb az ejánlott egerek listája. (már ha játszani kell az egér) -
#1822 LOL de ne viccelj velem miez? :D -
#1821 egyiket se..
inkább egy ilyet -
#1820 Üdv.
Kérdésem az lenne hogy van 2 egér.
G-GM6800 (2990FT) és G-GM6880 (3990Ft)
Szerintetek jó az olcsóbb is vagy inkább a drágábbat mert az lézeres???
Miben más a lézeres mint a duplaoptikás? -
#1819 ez aztán kielégítő válasz.kösz szépen -
#1818 "10k-ig:
---------
Microsoft WheelMouse Optical 1.1
Microsoft Intellimouse 1.1a
Microsoft Intellimouse Explorer 3.0
Logitech MX 518
Logitech G1 (külföldi webshop)
SteelSeries Kinzu
Razer Abyssus
Razer Salmosa
Razer Diamondback 3G (külföldi webshop)
Razer Krait (külföldi webshop)
Picit fölötte:
-----------------
SteelSeries Ikari Optical
Razer DeathAdder v2
Razer Boomslang Collector's Edition 2007 (külföldi webshop)
Használtakból (már nem gyártják, újonan sem kapható):
---------------------------------------------------------------------------------
Logitech MX 300
Logitech MX 310
Logitech MX 500
Logitech MX 510
Razer Diamondback
Razer Diamondback Plasma
Ezek közül döntsön a kényelem, semmi más." -
#1817 hi
max 8 ezerért milyen játékos egeret vegyek? -
DIESEL DOG #1816 Első kérdésre válaszolva...
Pontosan ugyanilyet nyúzok, idestova másfél éve, tökéletesen működik, sok mindent be lehet állítani rajta, kényelmes, görgője hangtalan, és nem utolsó sorban szép is... :)
Egy firmware frissítést érdemes elvégezni rajta, a razer hivatalos oldalán elérhető a legfrissebb 2.45-ös verziójú.
Második kérdésre... nem tudom sajnos... -
#1815 Arra tudtok választ adni, hogy mi lehet a hiba. Ma vettem egy Genius Netscroll 120-at és nem működik a görgő. pedig pont ezért vettem újat, mer az előzőnél is meghalt. Az egyszerűen már csak gördült, de nem kattogott enyhén ahogy szoktak, úgyhogy az elkophatott, vagy nem tudom, de ez normálisan kattog meg minden de nem lapoz semerre se. Vezérlőpultban is megnéztem, de nem vettem észre semmi szokatlant. -
#1814 Mehh, ez nagyon egyszínű nekem, nem is az a baj, hogy nem világít, hanem, hogy full fekete :/ De majd elmegyek pixel üzletbe szerintem és megtapizom őket. -
#1813 sry link lemaradt
Razer Deathadder Black Edition -
#1812 én a black edition-t vinném. oldalt is csúszásmentes a felülete, viszont nem világít csicsásan (ami nagyon fontos) XD -
#1811 http://ipon.hu/webshop/product/_razer_deathadder_v2/171728
jó egér -
#1810 Hello erről vélemény ? Illetve tőlük át lehet venni személyesen is ? -
Madi92 #1809 Sziasztok!
Minap vettem egy Roccat Kone + Gamer rágcsát! Viszont annyi mindent lehet állítani rajta, hogy kicsit elvesztem:\
Több kérdésem is lenne, de egyenlőre beérném azzal ha valaki elmondaná hogy a tracking and distance control unit hogy is mükdöik, ill hogy érdemes beállítani? Előre is kösz!