Radeon 8500, avagy a Geforce 3 méltó kihívója
  • KBB
    Nem tudom láttatok már e specifikációt az ATi új üdvöskéjéről, a Radeon 8500-ról, mert szerintem igenis érdemel szót.
    Ugyebár már az SDR-es (pláne a DDR-es) Radeon (1) leverte a GTS-eket, és ha az ígéreteknek megfelelően fog teljesíteni az új kártya, akkor nagyon úgy néz ki, hogy a geforce 3-nak reszeltek. Én speciál nagyon örülök, hogy az ATi nem arra megy, hogy "na legyen 10000 fps, ezért aztán mossúk halálra a textúrákat, emuláljunk valami hihetetlen ronda trilineál filteringet és mind ezt lökjük a felhasználó elé". NA jó, az emulált trilineál csak a TNT 2 nyomta, de az gef 2 még MINDIG mossa a textúrákat. Ellenben a radeonnal, tűéles kép, rengeteg future, carisma engine, full scene anti alising, pixel shader, soft shadow (!!!!), Cubic mapping, EMBM....... és ez még csak a radeon volt. Hol van egy Geforce 2-ben EMBM? SEHOL! Már a G400 is tudta.

Na de legyen szó a mostani kártyárol is:

GPU ATI R200
    Gyártástechnológia 0,15 mikron
    Tranzisztorok száma 60 millió
    T&L teljesítmény 62,5 millió háromszög/sec
    A chip órajele 250 MHz
    Memória órajele 275 MHz DDR
    Max. memóriaátviteli sebesség 8,8 Gbytes/sec
    Memória mérete 64 Mbyte (ez gyártóktól függően változhat)
    Pixel pipeline * TMU 4 * 2
    Fill rate 1 Gigapixel/sec, 2 Gigatexel/sec
    RAMDAC órajele 400 MHz
    Új techológiák: HyperZ II
    Charisma Enegine II
    Pixel Tapestry II
    True Form

Ja igen, a True form, ami ugyebár MINIMÁLIS programozói támogatást igényel, SőT!!! A régi játékoknál is használható! Képzeld csak el, amikor ráeresztessz egy True formot egy Unreal Tournamentre, vagy egy HL-re! Hoppá, hol van ilyenje az nVidiának!

És most álljon itt még egy kis nVidia "dícsőítő" himnusz, amit az egyik haverom írt, egy ATi driver kritizálására felhorkanva:
    ---------------------------------------------
    Igen, igen jó driverek. Te, lécci mond már + léccives, mi is van pölö a gef2-kben a pixel shaderrel? Hányas detonatornál tartunk? Nekem is gef2mx-em van, de csak mer no lóvé Radeonra, de már gyüjtök. Mondanak neked azopk a aszavak valamit, hogy képminőség, 32 bit (nnna, gef3 már oké benne, de az S3, Matrox, ATi már a 3. generációtól okéba volt vele, nem csak a 6. generációs tárcsájával!!!). Nvidia a 3D úttörője? Mi a f@$z? A T&L-t az S3 kezdte, a TNT2 a trilineart emulálta, a 32 bit csak Xtra volt benne, a 3Dfxnek volt legalább annyi önkritikája, hogy nem erőltette. Tudod mivel lohasztottam le kedves ismerősömet, mikor még 120-ért vett ASUS Gef256 deluxot? A textúramosás is ismerős lehet akkor, nagy nVidiás haverunk:))))). DirectX-ből még registry turkálással ki lehet szedni( szégyenletes sebesség csökkenés mellett), OpenGl-ből ki se lehet!!!!!! Nézz meg egy 98-as Savage 3D, Matrox G200, ATi rage 128 képét- azoké is jobb!!!Dettó a gef 2/mx/ultra, a gef3 kicsit jobb. Meg gondolom sok videót se nézel...:))). Az EMBM a 6. generation az nVidiába, Matrox 3., Ati 5.Az S3TC-velé nem is csesztetem a Rivát, jól mutat a features listán, csak sz*rt sem ér sajnos ezekben a kártyákban. Ja, hűűűűűde sláger, a Riva takarékoskodik a memóriával, ami nem látszik, azzal nem dolgozik. Khm, ATi Hyper Z, Savage 3D-ben/től az S3TC kihagyta, ami nem látszik, stb. Éljen. Ja, new driver? Majd ha kiadnak egy detonatort, amiben valami is változik, akkor szólj. A 9.x-től a 14.61-ig lóf**** különbség sincs! (no pixel shader, helyenként bugzik 1-2 videó, stb, Diablo D3D-be, stb.) Volt már valaki olyan, aki csak aspeedre utazott, nem érdekelte az FPS-en kívül más, nem tudjátok mi lett vele?...(3Dfx:) ) Marketing sz*r az egész, tesztelj 1 ATi-t, 's nem kell többet tépnem a billentyűt.(Ja, ne csak a 3D mark pontokat nézd, hanem a gamékat (1- nVidia orientált a MadOnion, akit érdekel, van 1-2 példa rá, akit érdekel,keressen meg) Na szeva!
    BY MC_PITE
    --------------------------------------------------
    Na ennyit dijóhélyban az egészről.

by kbb