-
"(ismerőseimtől meg kapom a "mit lehet ezen nézni" kezdetü beszólásokat... )"
Altalaban azok mondjak ezt, akik nem ismerik a jatekok (gondolom a Magyar lakossag 99.99% :). Avatatlan szemnek persze nem is tunik masnak, mint agyatlan durvulasnak. Ismerni kell a jatekot ahhoz, hogy atlassanak a felszinen, es meglassak a jatek igazi lenyeget.
En peldaul ket evvel ezelottig egyetlen sportot sem szerettem (nezni), mindet borzszto unalmasnak tartottam (az europai focival a legelso helyen, maig nem ertem mit lehet azon elvezni, hogy 22 barom kerget egy labdat masfel oran keresztul, es minden 30. percen tortenik csak valami a palyan... :). Aztan ket eve, mikor mikor kijottem Amerikaba, kivancsisagbol leultem nezni egy meccset baratokkal. Miutan nagyjabol tisztaban voltam a szabalyokkal, en voltam a legjobban meglepve, amikor szembesultem vele, hogy elvezem nezni a jatekot. Amikor pedig automatikusan felaltam izgalmamban egy 40 yardos TD utan, vegleg megvilagosult, hogy vegre megtalaltam azt a sportot, amit igazan elvezek nezni. Azota mar megjartam Pro NFL meccset es az ESPN-t is igen surun nezem. :)
Csak sajnos az aki nem tud semmit a jatekrol, annak hiaba magyarazom, hogy mennyi strategiai erzeket, es mennyi agymunkat kivan a jatek. Hogy ez inkabb az esz csataja, mintsem az eroe (no persze annak is nagy szerepe van :).
Na mind1, ez csak ugy kikivankozott, eleg sokszor futok bele olyanokba a neten, akik semmit nem tudnak errol a sportrol, es megis sarral dobaljak... :P