nekem is van, és ma kijött, és iszonyú szarul voltam / vagyok :-S
  • phdandrea
    #86
    Sziasztok! Nekem allergiám volt, ami gyógyszer nélkül múlt el. A gyógyszerek nem használtak csak ideiglenesen segítettek eleinte, aztán már azt sem. Olyan ételallergiám volt, hogy szinte mindenre allergiás voltam, alig mertem valamit enni, mert nem tudhattam, hogy esetleg nincs-e benne olyan összetevő is, amire allergiás vagyok. A mirigyek a combom felső részén begyulladtak az allergiától, és szinte kitüremkedtek. Ki is sebesedett már az egyik, és alig tudtam menni, ha tapasszal leragasztottam, az csak mégjobban felpuhította a bőrt. A kenőcsök csíptek, de nem használtak. Orvosról orvosra jártam, mindegyik nyugtatgatott, és felírt valamit, én meg várjak türelemmel. Az egyik meg el akarta távolítani a mirigyeimet. :-/ A helyzet egyre rosszabb lett. Lassan rájöttem, hogy egyedül csak nekem fontos, hogy meggyógyuljak, nekem kell valamit tennem végre magamért. Elkezdtem a NET-en körülnézni a témában, és azt olvastam szinte mindenhol, hogy az allergia pszichoszomatikus eredetű, és a tudatalattiban van az oka elrejtve, ha azt megszüntetem, feloldom, akkor megszűnik azonnal az allergiám is. Elmentem kineziológushoz, de nagyon lassan haladtunk, úgy éreztem szinte csak toporgunk. Több alkalommal is voltam, múlt az idő, az okra meg még mindig nem derült fény. Lassan kezdtem kétségbe esni. Az interneten keresgéltem, hogy hogyan lehet a tudatalattiból kibányászni gyorsan valamit, aztán valahol végre azt olvastam, hogy hipnózisban a tudatalatti, mint egy nyitott könyv feltárul, és az ember képes elmondani bármilyen betegsége pontos diagnózisát, és még a sikeres kezelésének a módját is elmondja olyankor a megszólított tudatalatti. Ez egy reményt adott, hogy talán nálam is működik. Ezután kerestem az interneten egy hipnotizőrt, aki fogadott, és hajlandó volt hipnózisba vinni, majd kikérdezni az allergiám okairól.
    A lényeg az, hogy kiderült, egy barátság megszakadása miatt jött létre az allergiám, mert azt nem dolgoztam fel, hanem csak elfojtottam, ugyanis el akartam felejteni az egészet. Az történt, hogy egy közeli barátom az ellenségemmé vált, de ezt nem akartam meglátni. Hipnózisban feldolgoztam az egészet, és ma már nem akarom elfelejteni azt ami történt. Ha eszembe jut már nem fáj, "nem húz le", hanem csak azt érzem, okosabb lettem egy tapasztalattal.
    A hipnotizőr azt mondta, hogy a baráttól lelki energiát kaptam, majd az ellenségemmé vált, és mivel az egészet elfojtottam, testi szinten megjelent ugyanez a probléma, hogy feldolgozzam. (Testi szinten az energiát adó barát az élelmiszer, amit én úgy kezeltem, mint ellenséget, ezért lettem allergiás.) A betegség pedig kényszerített, hogy ne elfojtsam, elfeledni akarjam a történteket, hanem feldolgozzam.
    A mirigyeim gyulladása két órán belül a hipnózis után visszahúzódott, és az allergiám teljesen elmúlt, azóta sem jött vissza.
    Ajánlom tehát mindenkinek, hogy a betegsége lelki kiváltó okát kutassa fel, és az gyógyszerek nélkül is elmúlik, míg gyógyszerrel esetleg csak a tünet van kezelve, de az okok nincsenek megszüntetve. Nem mondom, hogy a gyógyszer nem segít, mert ideiglenesen egy darabig nálam is segített, de főleg a pszichoszomatikus betegségeknél nem a gyógyszer a megoldás, ebben biztos vagyok.
    Egy orvos-természetgyógyász, Reudiger Dahlke: A betegség mint szimbólum című könyvében szinte az összes betegség fel van sorolva, és mindegyikhez a hozzá tartozó valószínű lelki okok. (Dahlke szerint minden betegségünk lelki eredetű.) Az én allergiámra mondjuk pont nem jött be amit Dahlke írt az ételallergiáról, de azért közel volt hozzá. :-) Amit ír az szerintem nem teljes, inkább csak irányadó, de esetenként hasznos lehet.
    Remélem tudtam valakinek valami újat mondani, esetleg segíteni...