C7#9858
Nemtom, szerintem a Return to Tomorrow jó rész volt teljes egészében, és felvetett egy érdekes dolgot, miszerint egy másik galaxisuraló fajtól származunk. Ez később előjön, bár nem ugyanez a faj lesz az, a TNG 6. évad 20. részében, akkor pontosabban, többet nem lövök le. Az Omega Glory szerintem meg éppen a befejezésével lett valamirevaló. A számítógép szerintem azért nem ismerte a törvényeket, mert az nem teljesen szentírás, és a készítő a saját tudatát építette a gépbe, és az emberi "ösztön" felülkerekedhetett a gondolkodáson. Tudjátok, melyik részt szerettem még nagyon? The Devil In The Dark. Nagyon jó volt, és egyedülálló, hiszen szilícium alapú lény volt benne, bár úgy nézett ki, mintha egy lávafolyás mellől kivágtak volna egy nagy darab követ... Azért volt főleg érdekes, mert a TNG-ben, VOY-ben, az elején a DS9-ben is találtak egy csomó olyan fajt, amely léte addig elképzelhetetlen volt, de 100 évvel azelőtt Kirk is talált egy ilyet. Persze nem annyira speciálisat, de az akkori korban óriási ugrás volt, a TNG elején mondták is, hogy 2364-re fedezték fel az emberek a galaxis 11%-át, a Gamma és Delta kvadránsokat egyáltalán nem ismerték, tehát a közelben lévó két kvadránsnak 22%-át... (Végülis az egész Star Trek arról szól, hogy az óriási galaxisban mennyi csoda van.)