C7#9839
nem, csak úgy, hogy egészen másak. a TOS számomra nem volt annyira befejezett, bár nem volt bevezető része meg semmi nem is vártam az utolsótól hogy küldetés vége vagy valami de pár szót se szóltak ami jelezhette volna, hogy nem lesz több, ennyi volt, egyszerűen csak volt egy középszerű rész, és vége a sorozatnak. mintha nem is lett volna különösebb sztorija... az első hat film viszont már nem ilyen. azonkívül, hogy az első kicsit elnyújtott és hosszú, semmi gond nincs velük. nekem csak furcsa, hogy a sorozat ismeretében jobb nézni mert a karaktereket nem mutatja be külön (mondjuk ezt a sorozat sem igen csinálta, ki-ki megismerte őket nézés közben), szóval a sorozat ismeretében jobb nézni, pedig a sorozat a történeteken kívül nem adott különösebben sokat. neked mondjuk jó, hogy láttad a 11. filmet, én az első évad feléig/végéig azt se tudtam ki az a Scotty, mindenkinek ugyanolyan ruhája és hasonló arca volt, csak egy idő után figyeltem meg, hogy Sulu többször is benne van. de a három fő karakteren és Scottyn kívül nemigen mutatják be a karaktereket, csak Chekov jön az állandó "oroszok találtak fel mindent" dumájával, később pedig mind a 7 főtiszt főszerepet játszanak a filmekben. a többi sorozatban viszont már az első rész során megtanulod mindenkinek a nevét, mindenki beszélget vkivel és közben megtudsz róluk pár alapdolgot. persze ez meg visszaüt mert a TNG filmjeiben Picardon kívül a többi mintha aprócska mellékszereplő lenne kivéve Datát mert neki kell az intelligenciája...