• C7
    ha a TNG első pár évadát néha-néha nehezen átvészeled, akkor nem nagyon kell az újakhoz se kedvet csinálni. ha meg már mondjuk a DS9et is láttad, aminek rohadt nagy sztorija van, a TOS és az első hat-hét mozifilm távolinak tűnik majd. a TOSnak az a hibája, hogy emberek halnak meg szinte minden részben, és általában a névtelen pirosak azok. Kirköt pedig nemigen váltják le mert akkoriban ő volt ott az isten. a TNG-ben viszont nemigen halnak meg emberek minden bolygón, a DS9-ben pedig óriási tragédiaként kezelik. egyébként készülj, hogy nem minden rész 100% sci-fi, TNG-ben, DS9-ben vannak könnyedebb részek is, vannak, akik pl a DS9et a legócskább Star Treknek tartják, mások a legjobbnak. Mudd visszatérése jó volt, én mindig röhögtem, amikor Kirk csak a hajóját akarja:D a tribblik és a tüköruniverzum pedig talán a 2 legjobb dolog a Star Trekben, majd meglátod:) a klingonok meg ha már most a kedvenceid, kíváncsi vagyok, mi lesz később, itt még becstelen mongolos szovjetallegóriák, aztán meg ahhoz képest, hogy Roddenberry nem akart a TNGbe régi fajokat hozni, egészen népszerűek lettek, és a romulánok lettek a ravasz szemetek... szerintem egyébként az öregedős rész is nagyon ütött... a spoilerekhez majd hozzászoksz, ha nem lennének így ideírva az egész fórum spoiler lenne, tudni kell, mikor ugorj tovább... én pl. nemigen olvasok utána a neten csak szigorúan annak a résznek amit már láttam, karaktereket se olvasok memory-alphán mert egyszer megnéztem Sisko adatlapját és lelőttem 3 évaddal előre a poént, szerencsére csak félig...