-
Paya23 #9821 És akkor a többi rész:
S02E01 - Amok Time
Vulcan-i népszokások, Kirk és Spock párbaj, nincs is jobb módja, hogy elkezdődjön az új évad! A csavar a végén ügyes volt, nem számítottam rá. Mármint tudtam, hogy lesz csavar, de hogy mi lesz, azt nem sejtettem. Jah, igen és megérkezett Chekov. 8/10
S02E02 - Who Mourns for Adonais?
A görög történelem és a Star Trek világa jó összerakhatónak tűnt még a rész elején, de a végére valahogy csak ismét egy übererős ellenfél lett. Ennyi erővel lehettek volna csilimimbik is a céta kvandránsból. Sajnálom, mert a görög istenek sztoriban sztem több volt. 6/10
S02E03 - The Changeling
Nincs bajom azzal, ha a hajón játszódik az egész történet, de ez valahogy msot nem jött be. Érdekes ötlet, sablonos megvalósítás. 6/10
S02E04 - Mirror, Mirror
Végre párhuzamos univerzum. Ezek azok a részek, amik mindig sok érdekességet hordoznak magukban. Színészi játék természetesen remek volt, Leonard Nimoy volt az, aki mindkét karakterében rendkívül lenyűgöző volt. A rész legnagyobb poénja volt, mikor Kirk említette, hogy Spock már biztos rájött, hogy az eredeti Enterprise-on a gonosz alteregóik vannak. Következő jelenetben már be is zárta Spock őket egy cellába. Sokat gondolkodtam, hogy 9 vagy 10, de nem tudtam okot mondani, amiért ne érdemelné meg a 10/10-et.
S02E05 - The Apple
Furcsa, hogy két közepes epizód közé van csomagolva a Mirror, Mirror. Mindenesetre, nem volt rossz az epizód, csak volt néhány logikátlanság. A zászlósok hullanak, mint a legyek, de mindenki nyugodt, azonban, amikor Spock életveszélybe kerül, már egész más a kapitány hozzáállása. Ez nálam nem Kirk-re vall. 6/10
S02E06 - The Doomsday Machine
Ahogy látom, marad az egy jó rész, egy közepes szisztéma, mert a Doomsday Machine kifejezetten jó volt. Oké a trükkök már rég elavultak, de végre a történet epic[/i] volt. [b]9/10
S02E07 - Catspaw
Nem szeretem az ilyen részeket. Tudom, hogy a 60-as években, még nem votl gond ezekkel, de számomra, a sci-fi legyen sci-fi, ne csak a történetre legyen a magyarázat az. A macska a gonosz, marad a szisztéma közepes a rész. 5/10
S02E08 - I, Mudd
Végre robotok (bocsánat, androidok), a szisztéma szerint is jó rész jön, erre megérkezik Mudd, aki nekem már az előző részben se volt szimpatikus. Maga a rész alapfelvetése jó volt, Uhura trükkje is jó volt, az egész ízig-vérig Sci-fi volt. Csak Mudd, csak őt ne láttam volna. 8/10
S02E09 - Metamorphosis
Szeretem, mikor a Trek történelme előkerül a sorozatban. Zefram Cochrane pedig épp ezt nyújtja! A 150 éve egyedül élő ember, a múlt és jelen különös egyvelege, nagyon erős sztorit hozott össze. Persze ismét megmenekül valaki az utolsó pillanatban, de végre nem Kirk, Spock vagy McCoy az! Szisztéma megtörve! 8/10
S02E10 - Journey to Babel
Spock családja kerül előtérbe, és nagyon sok kerül elő a vulcan-i filozófiából, életből kúltúrából. Nagyon ötletes sztori, nagyon drámai, és Spock apját játszó színésznek elismerésem. Úgy látszik az évad többet szán a vulcan-i kúltúrára, mint az előző, és ez jó döntés. 8/10
S02E11 - Friday's Child
Ismét "Bigger Picture" ezúttal egy bányászbolygóval a központban, és bizony a lassan kedvencemmé váló Klingonok. Vagyis egy, azonban a rész az a felejthetetlen szöszi miatt (Julie Newmar - megnéztem!) meg a McCoyos poénok miatt lesz emlékezetes. Ismét 8/10[/b].
S02E12 - Deadly Years
Gyors öregedés. Nah ez az, ami még az Enterprise személyzetésnek is gondot okoz! Nagyon jó ötlet, csak az a baj, hogy maga a puskapor nem tart ki végig a részben. Ezért többször megismétlik, hogy Kirk elfelejt valamit, de a legénység kijavítja, majd még tárgyalást is rendeznek neki. Emiatt leül a rész, pedig ismét nagyszerű színészi játékokat láthatunk, a legénység szerencséje, hogy Spock lassabban öregszik. Viszont az egész nem volt jó, nem volt a katonás rend meg, hogy ha a tisztek betegek, akkor leváltjuk őket. Sajnálom, hogy ezen a részen csúszik meg a sorozatos 8/10, mert azt hittem az elején nem ezen fog, de ez csak 7/10.
S02E13 - Obsession
Kirk múltja, és első küldetése kerül elő, és egy vérszívó füstfelhő a főgonosz most. Ismét annyi volt a gondom, mint korábban, Kirk sok embert áldoz fel egy célért, parancs ellen cselekszik, és senki nem váltja le. 7/10
S02E14 - Wolf in the Fold
Érdekes krimi történet, természetesen Sci-fi feloldással, és Scottyval a középpontban - vagyis csak reméltem, hogy ő lesz, végül azért Kirk és Spock volt ismét. Ennek ellenére visszakapcsolódtak a földi történelemhez, ami külön pirospont. 8/10
S02E15 - The Trouble with Tribbles
Már az előző résznél is írni akartam, hogy a sorozat megtalálta a hangját és beállt egy alap színvonalra, és egy sokkal kiegyensúlyozottabb második évad jött el.
A történet több szálból épül fel, amik remekül illeszkednek egymáshoz, és miközben egy Űrállomás életébe pillanthatunk be, és tudhatjuk meg a Klingonok mivel képesek felbőszíteni egyedül Scotty-t (Kirk szidásával nem, de amikor az Enterprise-t veszik a szájukra!), és végül a problémákra egy közös megoldással, okosan lezárt történettel ér véget. Humorral van tele a rész, politikával, klingonokkal és kis szőrös tribblikkel, és a 2. évad szokásos színvonalához csak ezek az apróságok kellettek, hogy kiemelkedő rész legyen. 9/10
45 rész meg volt.
659 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)