Paya23#9819Star Trek - The Original Series: Season One
Így az egész kaland elején nagyon tetszik a sorozat. Az lett, amit vártam, mégis kicsit meglepett. Így sok-sok év távlatából is voltak időtálló részek, voltak kiválló ötletek, gondolatok, és amit nem vártam volna: sok-sok humor.
Külön ki szeretném emelni a The City on the Edge of Forevert, nem győzöm éltetni ezt a részt, tudom vannak hibái, de nem lehet nem szeretni. A Kirk-Spock-McCoy hármas - mert, hogy rájuk épült az évad - nagyon ki volt használva ebben a részben, mindegyikük megvillanthatta színészi tehetségét.
Persze voltak még nagyszerű részek, bemutatkoztak a Klingonok és a Romulánok, mindketten egy kiváló részben, a Balance of Terror és a Errand of Mercy az évad legjobbjai közt vannak, és meg kell említeni az évadközi duplarészt a Menagerie-t, illetve Khan bemutatkozását és a Space Seedet.
Voltak gyengébb részek is, de egy ilyen hosszú kalandba - 30 rész - ez is belefért. Kicsit sajnálom, hogy ez volt a leghosszabb évad, és már lassan félúthoz érkezek Kirkék történetében, de tudom, hogy még rengeteg évad van hátra.
3 legjobb rész:
1. The City on the Edge of Forever
2. Space Seed
3. The Menagerie (Így mégjobb az unaired pilot, mint volt!)
Az évadot is pontozom természetesen, azonban ezt a részek pontjának átlaga alapján teszem. Igazából kicsit vajszívű vagyok, és tudom, hogy túl sok pontot adnék az évadra, úgy, hogy az átlagolás helyesebb lesz. Mivel 6,9 lett az átlag, ezért én az első kalandot 7-esre minősítem.
Star Trek - The Original Series: Season One 7/10
30 rész meg volt. 674 rész maradt. (+10 film, +22 rajzfilm epizód)