-
Paya23 #9818 Hú bazz mennyi spoiler van itt. El se olvasom :)
Nyaralni voltam amúgy az elmúlt két hétben, és nem volt időm írni, de igyekszem bepótolni, mert a laptop és a TOS részek előkerültek a nyaraláson is, napi egy-két rész így is lement.
S01E23 - Space Seed
20. századi szuperemberek? Hibernáció? Világuralom? JÖHET!
Nagyon nagy rész volt, a Khan-t játszó Ricardo Montalban nagyon jó színész. Az egész tudatosan jól volt felépítve, én nem is sejtettem, hogy a főgonosz Khan lesz a rész feléig, és csak a rész végén jöttem rá, hogy ez a Khan az a Khan (ST2 movie). 10/10
S01E24 - A Taste of Armageddon
Nagyon jó ötlet a "békés" háború, és az egész ötlet, amivel kiszólnak a dúló hidegháborúnak. Kicsit fura volt Kirkék ellenállása - persze a történet megkövetelte - de ismét nagyon jó rész volt. 8/10
S01E25 - This Side of Paradise
Hát a virágos, elbűvölős, szerelmes Spock részek annyira nem nyűgöznek le, azért Leonard Nimoy-t muszály kiemelni. Mindenesetre a rész picit sablonos volt, viszont humor jutott bele dögivel. 6/10
S01E26 - The Devil in the Dark
Hááát. Szóval először éreztem azt, hogy 60-as évek TV-s színvonala. Mert eddig is voltak dróton lógó hajók - kifejezetten jól megcsinálva - voltak furcsa fehér füstök, vilogó színes objektumok, de itt konkrétan egy nagy, zöld, kukac van. Ráadásul elvileg hipergyors, de semmi jelét nem adja, mikor mutatják. Itt a kevesebb, több lett volna. Kicsit az a rész, ami felett eljárt az idő, pedig semmivel se lett volna kevesebb, mint az előző virágos. Csak a virág most is virág, a szörny meg ma már trutyi. 5/10
S01E27 - Errand of Mercy
Nah oké Klingonok! Juhu! Végre harcol valakivel a Föderáció, szeretem az ilyen "Bigger Picture" részeket. A történet a végére sablonos lett, de egyszerűen nem tudom nem kedvelni a részt. Még ha emlékeim szerint a klingonoknak nagyobb homlokjuk kéne h legyen. Vagy mi van velük. 8/10
S01E28 - The Alternative Factor
Ez az a rész, amit a sok sznob simán művészinek nevezne, de a sok villódzás és flashelés inkább elrontotta a részt, mint segítette volna a párhuzamos univerzum megértését. Nem jött be a rész emiatt, plusz ha ezt a sok villódzást kivennénk, nem is biztos, hogy tudnám miről szólt. Talán az évad leggyengébb része. 4/10
S01E29 - The City on the Edge of Forever
Szóval van időutazás. Van 20. századi technikával barkácsoló Spock. Van egy őrült McCoy. És van egy lány, akit hagyni kell meghalni. Félelmetesen jó. Kicsit sajnálom, hogy a Space Seedre is 10-et adtam, mert ez a rész emelte a tétet, de én már nem tudom emelni a pontszámot. Dráma, humor, kaland. Az első pár perc talán ma már megmosogtató, de amikor átlépnek a 20. századba a szereplőink az már történelem. 10/10
S01E30 - Operation -- Annihilate!
Az a baj, hogy ez a rész az előző után következett, de próbáltam nem lehúzni emiatt. Szóval a parazita idegenek nem a kedvenceim, de Kirk családjának megismerése nagyon jó pont, és az egész drámai lett. 7/10