-
C7 #9791 Na, két hét után megint elkezdtem Star Treke nézni, Voyager első évadját hagytam abba 5 rész után. Máris néztem kettő szívós részt: 6. azt hiszik energiát szerezhetnek erre jól megjárják, 7. azt hiszik hazajuthatnak és az utolsó 5 percben jól megjárják. Ne lőjétek le a poént, de ugye nem úgy jutnak haza, hogy az utolsó részben találnak egy féreglyukat vagy egy mindenható lényt és meg van oldva? Egyébként eddig a legjobb sorozat a DS9, egy hajszállal előzi meg az összes többit. Mindegyiknek vannak előnyei, a TNG-nek is voltak részei amikor legszívesebben ott hagytam volna az egészet, máskor meg egész nap azt néztem. A DS9-ben nem volt ilyen. Utolsó rész:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Szerintem egy kicsit elkapott lett, jó hogy mindent ott fejeztek be, de Garak is épphogy pár szót szólt, és Sisko is az utolsó pár percben ment el. Illetve sajnáltam, hogy a visszajátszásokban Jadzia Dax nem kapott helyet, mert ő volt az egyik legszerethetőbb karakter a sorozatban. Nem hiszem, hogy nagyon filmet lehetne belőle csinálni, mert filmekben az ember több akcióra számít, és akkor pl Quarkot nehéz lenne behozni, meg olyat kéne kitalálni, ami a Prófétákat is izgatja, hogy Sisko visszajöhessen/bele kell írni hogy Sisko vissza akar jönni és lázad a Próféták ellen, a hírnek el kell jutnia Odóhoz, a klingonokat is izgatnia kell ill. Bajor közelében kell történnie. Ja, és O'Briennek is jönnie kell. Esetleg olyasmit tudnék elképzelni, hogy megszökik az alapító, és az állomáson akar bosszút állni vagy vmi ilyesmi. Egy szó mint száz, bonyolult lenne minden karaktert behozni, elég akciódúsra csinálni stb hogy beleférjen 2 órába. Ráadásul az egész sorozat az emberi kapcsolatokat nagyon előnybe helyezte. Egy filmben pedig nemigen lehetne minden kaland mellett megírni Odo és Kira, Sisko és a családja esetleg kisgyereke, Ezri és Worf, O'Brien és Bashir találkozását pluszba még mutatni Ezri és Bashir kapcsolatát. A DS9 így volt tökéletes. Már a TNG filmekben is zavart, hogy szinte mind Picardról szólt egy helyen, a másik helyen meg Riker volt a főnök, és pl Crusher, Geordi, talán Worf csak pár szót szóltak az egész filmben. Jó, a többi filmben is Kirk volt kiemelve, de nem ennyire.