• C7
    Üdv! Én még január-február környékén kezdtem el az eredeti sorozatot, majd jött az animációs, első 6 film, TNG, köv. 4 film, most éppen a DS9 5. évadjának második felénél tartok. (18. rész) Néztem pár részt angolul, szerintem igazából a technikai beszéd miatt érdemes szinkronosan nézni, annyira nem rossz. A filmeknél viszont idegesített, főleg a TNG filmjeinél hogy állandóan cserélgették a szinkronhangokat. A sorozatok egyébként nagyon jók, most nyáron ha nagyon ráérek akár 10-12 rész is lecsúszik naponta, olyan 8 az átlag. A TOSnak az eleje még egy kicsit vontatott volt, de olyan 10-12 rész után beindult, a második évad erősebb volt a harmadik évad pedig egyszerűen lenyűgöző. A TNGnek az első része erős volt, utána gyengült, az első évad második fele egyre jobb lett, a második évad első fele utána megint gyengébb, a második fele erősebb. A harmadik évad eleje ismét gyengült, de utána a színvonal egyértelműen felfele ívelt, a hatodik évadban teljesedett ki, a hetedik kb 7-8 rész plusz az All Good Things... kivételével kicsit laposra sikerült. A DS9 viszont az elejétől kezdve izgalmasabb, bár az első három évadban volt pár unalmasabb rész, de így visszagondolva az se volt vészes. Paya23! Nézd meg feltétlenül az animációs sorozatot is, csak 22 22 perces rész, van benne pár izgalmas, meg tovább viszi a tribbli- és a Mudd-sztorit is. Egyébként nekem elég egyértelmű volt hogyha elkezdem, akkor az összeset egymás után végignézem, persze ez nem azt jelenti, hogy ez tölti ki az életemet. Egyébként a párhuzamos évadokat én nem együtt nézem, szerintem jobb külön, így nem zökkensz ki soha, valamint nem kell gondolkozni, hogy nézzed őket együtt.