-
Paya23 #9691 Hello Trek fanok!
Nagyon durva vállalkozásba készülök kezdeni, talán néhányan ki is röhögtök érte. Tavaly haverom unszolására elmentünk moziban a Star Trek filmre. Már előre közöltem, hogy én ebből egy büdös szót nem fogok érteni, ugyanis úgy komplette egy ST részt láttam, amiben az a kopasz csávó a kapitány.
És csodák csodájára a film lenyűgözött. Eszméletlen jó lett, úgy hogy tisztában vagyok vele, h a sorozatok és korábbi filmek megvalósításától is nagy mértékben eltér. És itt jött az elhatározás, h én ezt az univerzumot ismerni akarom. Később ez a dolog elfelejtődött, majd láttam egy Enterprise részt és az is rettenetesen tetszett.
Szval most jön a dolog lényegi része.
Ledarálom a Star Treket. 5 sorozat, 10 film, mi az nekem.
Persze, hogy nyoma is maradjon, asszem évadonként fogok ide írni véleményt.
A dolog buktatóit már jól átgondoltam. Volt aki azt ajánlotta, h nézem kronológiai sorrendbe, más azt mondta, h ezt majd azt a sorozatot, össze-vissza. Végül saját elhatározásom mellett döntöttem, és kiadási dátum szerint fogom követni a sorozatot. Tehát TOS - 1-6 Film - TNG - DS9 - VOY - 7-10 Film - ENT. Természetesen a párhuzamosan futó évadokat párhuzamosan. A közben kijött filmeket párhuzamosan. Tudom, hogy sok szempontból ez hülyeségnek tűnik, de tudom, h olyan esetekben ha egy évad unalmasabb a másik átlendíthet a bukkanókon. Plusz szeretném, tényleg a megjelenés szerinti sorrendet minél jobban követni, h a crossover, és hasonló dolgok is meg legyenek. Remélem sikerülni fog, szeretnék minél gyorsabban haladni. Úgy tervezem, hogy 1 év alatt leszek kész, hiszen a komplett Star Trek univerzum, ha csak az élő szereplős sorozatokat és filmeket nézzük, akkor ugye az 22-23 nap lenne végig nézni egy ültő helyben, úgyhogy reálisnak érzem az elgondolásom.
Tehát előttem áll 28 évad, azaz 704 rész, 10 mozifilm, és a végtelen, amit ez az univerzum nyújthat.