• Valezius
    Na végére értem a Voyagernek. Nem hittem volna, hogy felül kell értékelnem magam, és visszatenni a sorozatot a dobogó 3. fokára. (ENT és DS9 mögé.)

Mellékszereplő alig van benne, és akik voltak azok is eltűntek.
    Például Carry hdnagy, aki a főgépész posztért versengett az elején. Aztán még néha láttuk, majd legalább 3évadon keresztül semmi. Ott vált érdekessé, amikor Hetes visszautazik az időben és találkozik vele.
    -Majd találkozunk - mondja Carry,
    -Nem hiszem - válaszolj Hetes
    Na mondom ez meghalt valamikor? Mert nekem nem rémlik.
    Erre a 7. évad Barátság űrszonda c. részében csak megjelenik újra.

Aztán ott van a másik Vulkáni, az első 2-3 évadban még gyakran ott van a gépházban, aztán eltűnik. Végül két részben még szerepel később, de szövege már nincs.

Volt pár rész, kettőre emlékszem, ahol mellékszereplők kerültek középpontba, pl. A jó pászor. Miért is találkoznánk bármelyikükkel még később?
    Persze Naomi és Belana gyerekének születése köszött miért is születne bárk a hajón?

Pedig elég jól indult a sorozat, energia és készlethiány, kicsit BSG-s, aztán hopp ez úgy ahogy volt el is nt a sorozatból. Ahogy azt is elfelejtették az írók, hogy csak huszon néhány foton torpedó és gélcsomag volt a hajón.

A sorozat vége érdekes. Nem hiszem, hogy sikerült végérvényesen leszámolni a Borggal, de azért kapott egy nagy pofont. És az se világos, hogy akkor most megmaradt a 30évvel fejlettebb technológia, vagy elveszett a központ pusztulásakor.
    Az egész időutazás téma még kapott egy pofont, amikor a királynő azt mondja, hogy ha megsemmisítik a Voyagert, akkor a mai nap nem történik meg. Valahogy nem éreztem, hogy a tucatnyi időutazásos VOY résszel ez összhangban lenne.