• finaltrekker
    Szerintem fogadd el ezt az időátírást. Az Ent-ben is a Xindik a Földet támadták, pedig korábban az volt a téma, hogy a Föld sosem háborúzott. Egy DS9 epizódban a Csillagflotta temporális osztályának tagja megjegyezte, hogy ha az időben visszautaznak és paradoxonokat hoznak létre, akkor valószínűleg "buborék univerzumok" jönnek létre és már rég nem az igazi Föderációban élnek, ha egyáltalán volt valaha is igazi Föderáció. Egyébként fel lehet úgy is fogni, hogy a jövőbeli Vulkán az mindig is az új Vulkán volt, elvégre az Ent előtti sorozatokban szinte semmit sem mutattak a Vulkánból.

Nekem a film nagyon tetszett, de ST fanként a felétől nagyon kiszámítható volt. Tudni lehetett, hogy hamarosan feltűnik Spock, Scoty, Kirk lesz a kapitány és, hogy a legtöbben túlélik. És persze maradt a szokásos ST váz: egy emocionálisan visszafejlődött fő gonosz, a Föderáció veszélyben, önfeláldozó kapitányok, ugrándozás egy gépház félében és no szex. Nekem olyan ST kéne, ami elgondolkodtat egy picit. Ennek ellenére a film jó volt, J.J. Ambrams megmutatta megint, hogy ő az egyik legjobb rendező. Jó lenne a 2. rész rendezését is vállalná.