11588
-
#9263 hát lehet, már nem emlékszek, nekem térváltás rémlik.
Nem tudni melyik szinkronstudió csinálta a szinkront? ha a mafilm vagy balogbix, akkor 1-es, de más, akkor 4-es. -
#9262 csókolom, engem a térsebesség is kikészített :D Mintha eddig mást mondtak volna -
#9261 Szerintem fogadd el ezt az időátírást. Az Ent-ben is a Xindik a Földet támadták, pedig korábban az volt a téma, hogy a Föld sosem háborúzott. Egy DS9 epizódban a Csillagflotta temporális osztályának tagja megjegyezte, hogy ha az időben visszautaznak és paradoxonokat hoznak létre, akkor valószínűleg "buborék univerzumok" jönnek létre és már rég nem az igazi Föderációban élnek, ha egyáltalán volt valaha is igazi Föderáció. Egyébként fel lehet úgy is fogni, hogy a jövőbeli Vulkán az mindig is az új Vulkán volt, elvégre az Ent előtti sorozatokban szinte semmit sem mutattak a Vulkánból.
Nekem a film nagyon tetszett, de ST fanként a felétől nagyon kiszámítható volt. Tudni lehetett, hogy hamarosan feltűnik Spock, Scoty, Kirk lesz a kapitány és, hogy a legtöbben túlélik. És persze maradt a szokásos ST váz: egy emocionálisan visszafejlődött fő gonosz, a Föderáció veszélyben, önfeláldozó kapitányok, ugrándozás egy gépház félében és no szex. Nekem olyan ST kéne, ami elgondolkodtat egy picit. Ennek ellenére a film jó volt, J.J. Ambrams megmutatta megint, hogy ő az egyik legjobb rendező. Jó lenne a 2. rész rendezését is vállalná. -
#9260 trekmovie szerint 70m dolcsinál járnak, ami iron manhaz képest nem sok, viszont a kapcsolatfelvételhez.... az 30 milla volt a nyitó hét végére.
Bár, ha most sorba kéne rendezni, nem a 11. film lenne nálam az első:(
kapcsolatfelvétel továbbra is a személyes kedvencem. mostani film, valahol a 2. és 3. helyezett közé tehető, persze ha jön több rész, ami szintén iylen brutális lesz, első lesz:) bár ha még borgot is tennének bele, huhúúú:D
monjduk képregény szerint Ahead Nero Burning Room hajójában nyomokban található Borg technika.
facomba má aludni kéne kit csiripelnke má a madarak, meg kukorékol a kakas: D:SA:DSA:A -
#9259 a én most értem haza és nekem is nagyon tetszett, ami szintén nem tetszett az a Warp effekt, bár ahogy kilöveltek, elég látványos volt, meg kell hagyni:D
Ami szintén hiányzott nekem, hogy hangozzon már el egy rendes jövöbeli dátum, nem csak csillagidők...
Illetve hiányzott egy kis TNG is, meg nem tudtam hova helyezni időbe spock visszatérését, de a lentebbi képregényt most elolvasva már képben vagyok, hogy a nemezis után 10 évvel volt. remélem a képregényt megfilmesítik, mint a film előzetesét...
meg kicsit rosz, hogy igy az egész eddigi trek történelem a film miatt teljesen más irányt vesz, mert most hiába kezdik el esetleg ugyanazt a történelmet követni, az a bizonyos bolygó elpusztulása miatt nehezen képzelem el. Ezért remélem lesz a filmnek még sok sok folytatása, hogy későbbi filmbe esetleg sorozatban visszautaznak az időben vagy akárhova, hogy megakadályozzák ennek a "filmnek a létrejöttét" és igy helyre tegyék az idővonalat:D pláne ha voyagerbe volt időrendőrség, mé nem jelent meg itt is? fail
viszont felismerhető volt az összes karakter valóban, scotty megjelenése valami brutális, chevovhoz meg hangosan röhögött rajta az egész mozi:D
ami nekem meg nagyon jól esett, az az ahogy scotty említette, a nagy hatótávolságú transzporterjét Archer kutyáján tesztelte xDDDDDDDDDD aki akkor elveszett... LOST...muhaha:DDD
tényleg, lehetett volna benne több Lostos motivum. valami dharma vagy bármi. azt a nokiát figyeltétek egyébként?:DD az is gecijó volt, meg a csengőhang:DDDD remélem le lehet majd tölteni, kell az nekem:DDd
szinkron is jó volt, eltalálták a karakterek hangját meg forditás is rendben volt, egyedül a vörös riadó helyett volt valami vörös készültség tán, nemtudom. illetve a vulkáni köszönés, de nem nagy kunszt, hosszú, eredményes életett helyett hosszú, hasznos életett.
viszont a végén az " Űr a legvégső határ"oz nem nyúltak, úgy hangzott, ahogy annak lennie kell:D
Remélem sikeres film lesz, nálam DVD tuti vevős.
És utálom köcsög haverjaimat, tudta hogy egy JJ film stáblista végén lesz még jelenet, de azok, neeem, nem szokott lenni, pedig az összes filmen amin eddig moziba néztem, volt valami a végén, de csak cloverfildnél maradtunk:( -
#9258 Qurva jó az "új" film. Le a kalappal! Sajna szinkronosan láttam, de még így is "átjött". -
Amcir #9257 Inkább ez a fordítás az értelmesebb: James T. Kirk egy nagy ember volt, de egy másik életben. -
Amcir #9256 "James T. Kirk was a great man, that was an another life" azt jelenti, hogy: James T. Kirk egy nagy ember volt, de az egy másik élet volt -
#9255 nem Stohl? -
#9254 Nero-nak ki volt a magyar hangja? A SPOOOOOOCK annyira ismerősen hangzott. -
philcollins #9253 A film szerintem is jó volt, de sokat elvehetett belőle a magyar szinkron, majd angolul is megnézem.
A kulcsmondat az egész filmben szerintem Nero beszólása volt:"
James T. Kirk was a great man, that was an another life", vagy valami hasonló. Ez a mondat 3. trailerben is szerepelt. Szabad fordításban annyit jelent, James T. Kirk jó ember volt, de ez egy más világ.
A régi Trek igazán jó volt, de ez egy másik világ, a régi treket már régi módon nem lehet eladni, ez az új módi. Nekem nagyon tetszettek a régiek is, de ezt az új filmet is nagyon fogom szeretni, haladni kell a korral. -
#9252 Hú, az lehet, de ha megnyúznak sem mondom meg, hogy hol -
#9251 Öreg Uhura? -
#9250 Most értem haza a vetítésről.
Nos hát, a véleményem ... izé ....
ÁÁÁÁIIIIÁÁÁÁÚÚÚÚÁÁÁÁÁARGH!!!!4444
MÉLTÓ AZ ELŐDÖKHÖZ! SŐT!
nos, ami nagyon tetszett:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Spock, Bones, Scotty szinészei eszméletlenek. Nem tudom, mennyit tanulmányozták az eredeti színészeket, de ez a három alak azonnal felismerhető!
A hajó kívűlről állat lett
Spock, Bones, Scotty nagyon jók!
A harcok, meg külső felvételek nagyon jók
Spock-ot, Bones-t, Scotty-t említettem már? O_o
Az "ablak" a hídon most már tényleg ablak :D
Ja, Spock-ot, Bones-t, Scotty-t el ne felejtsem!
Ami már kevésbé tetszett:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A subtér effekt
A sok kis villogó g3c1 miatt nem igazán lehet szerintem rendesen látni :D
Már _megint_ szétkrták az idővonalat -_-' Egy 20 percet szerintem áldozhattak volna a rendbetételre (átsiklik a zenterprájz, sikerül a szupernóvarobbanást megakadályozni, stb)
Hirtelen ennyi.
A záró jelenetekre nem tud valaki egy jó minőségű linket? Egyrészt már jöttünk ki a vetítésről, másrészt meghallgatnám eredeti nyelven.
Meg az egy dolog, hogy Leonard Nimoy benne volt, de mintha olvastam volna, hogy még egy őstag is szerepelt. -
#9249 azt tudom, de attól még nem lett volna rossz :D -
sandor8206 #9248 na első nap, keresett 7 millió $, néhány adat összehasonlításképp iron man tavaly 4 M$ és első 7végi bevétele 102 M$, most a wolverine nyitott 5M $ és lett belőle egy 87 M$ első hétvége, egy biztos nagyon erősen fog nyitni (remélem) a Star Trek + a kritikák is nagyon jók + a nézői visszajelzések is pozitívak, szóval lehet jóval nagyobb kasszát fog robbantani az USA-ban mint amit tippelgettek. -
Amcir #9247 Ő már halott a sorozatban(igaz ez kit zavar a forgatókönyvírók közül). -
#9246 nah én nemrég jöttem meg a vetítésről......
bár nem vagyok nagy trek fan és nem tudom oda-vissza a sorozatokat de láttam mindegyikből valamennyit....a filmekből is 1-2-t.....
de ez a film fantasztikusan geci jó volt....belinkelném amit írtam róla, de az lehet hogy reklám lenne úgyhogy nem :D
nekem gecire bejött....bár azért TJ Hookert is elviseltem volna egy cameo erejéig.... :D -
msstz #9245 A nap szava :DD -
#9244 Átgondoltam, elhiheted. Az eredeti a legjobb és hamisíthatatlan. :D -
#9243 az előzmények hasznos:
http://alfaomega.blog.hu/2009/05/05/az_uj_star_trek_kozvetlen_elozmenyei -
Monoton #9242 Na ide se jövök be amíg nem a láttam a filmet. -
#9241 :( -
Amcir #9240 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bányászhajóhoz képest ha jól láttam legalább 10x nagyobb a 1701-nál Néró hajója. Hogyan? És miért vulkáni hajó próbálta megmenteni a Romulust miért nem Csillagflottás? -
Amcir #9239 Nagyon jó volt de már megint máshogy hangzik a vulkáni köszönés.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Mellesleg komoly effekt volt a Vulkán pusztulásánál és jó volt Nimoy is, de az enterprise az alternatív idő miatt lett más? De az, hogy nem az apánk vagyok az azért durva volt! -
#9238 12-ik film fog készülni (nagyon sok helyen 2. filmnek tekintik, pedig az már a 12-ik lenne!!!)
viszont lehetsége,s hogy lesz egy újabb sori tng-ből, mert trekmovien lehetett olvasgatni az eddigi soprozatok szereplőiről akik szivesen részt vennének új sorozatban, főleg ha bejön a film, és lám, eddige léggé népszerű) -
#9237 Szerintem most meg lehetne lovagolni a film sikerét egy sorozattal, főleg jelen világhelyzetben. A Star Trek az utópisztikus világával mindig reményt adott a korban amiben készítették. 60-as évektől a 90-es évekig. Háborúk, gazdasági válság, 70-es években volt egy olajár robbanás is... ilyenkor sok ember fordul olyan filmek/könyvek felé ami egy kicsit szebb jövőképet jósol. -
#9236 Igaz, kifelejtettem! -
karajjj #9235 Enterpriseban a temporális háború -
Suffering #9234 Star Trek előtt volt az uj Transformers 2 szinkronizált előzetese? Ha igen milyen? -
#9233 Ez ízlés kérdése.
TOS-ban nem volt főszál, ha jól emlékszem. (Nagyon rég láttam, lehet tévedek.)
TNG-ben ott volt a Borg, mint fő szál, bár sajnos nem bontották ki.
DS9; a Domínium háború.
Voyager; Hazajutás, + Borg.
Enterprise; A kezdetek, és a 3. évadban ugye, a föld pusztulásának megakadályozása. (Kedvencem, 1ébként a sorozatból)
Megmondom az őszintét, nekem mindig azok a részek tetszettek a legjobban, amik a fő szálhoz kapcsolódnak. A többire is szükség volt, természetesen, mert azokból, azokban ismertük meg az aktuális legénységet. És mindig is ezen volt a nagyobb hangsúly. Lehet, ebben is tévedek, de az egész ST univerzum arra épül, hogy az embereken keresztül megismerjük az univerzumot. (A Star Trek univerzumot, természetesen)
Szóval, szerintem úgy jó, ahogy van, még akkor is, ha egyik másik epizód, vagy karakter nem nyeri el a tetszésem. -
#9232 "Hát ugye a TOS óta úgyis mind1ik nyögvenyelős volt"
szerintem ezt gondold végig mégegyszer -
#9231 Ilyen miskolcon egy filmnél sem lesz.
egyedül cloverfieldnél volt az, hogy stáblista kezdetekor még egy percig bent ült mindenki:D bár lehet egykét ember már elkezdett készülni. -
Soundmaker #9230 vagy mondjuk úgy, megéri a befektett 1250 Ft az élményért cserébe...
(Asszem a héten beülök mégegyszer.)
Mellesleg szerintem a tény is önmagáért beszél, hogy a vetítés végén megtapsolták a filmet. -
Soundmaker #9229 Nekem például pont az akciók hiányoztak.. Ugye a sorozatban evidens hogy nem az akcióra hegyezik ki a sztorit, viszont a Nemesisnél már nagyon éreztem hogy a mozifilm koncepció kifújt ezen a szinten. Ha valaki jegyet vált akkor nem dialógusokat akar nézni (persze ezzel nem azt mondom hogy felelseges, mert nem voltak olyan rosszak a régebbi ST filmek sem), hanem pörgős érdekes, kalandos vonaolvezetést.
Amit eddig hiányoltam az a látványos csaták. És ebből bőven van az új filmben. (ráadásul mindez tényleg adrenalindús formában).
Engem az előzetes is megvett kilóra, a film pedig messze a várakozásokon felül teljesített nálam... Pedig azt hittem a sztori rovására fog menni az akciódús vonalvezetés... de kellemesen csalódtam..
Mindenkinek ajánlom a filmet! -
#9228 Hát ugye a TOS óta úgyis mind1ik nyögvenyelős volt, mégha a maguk egyedi módján szórakoztatóak is egytől-egyig (ergó nem maradtunk ST nélkül). A TOS-t semmi sem hozza vissza és semmi sem überelheti, mivel azok az idők, amik szülték már lassan homályba fakulnak itt az IRL Földön. Viszont attól még lehetnek jó ST filmek, csak el kell tudni vonatkoztatni az origintől. -
Soundmaker #9227 Hát .. fiúk lányok, ott voltam a premier előtt vetítésen...
Nem akarok hangzatos sorokat írni a filmről úgyhogy egy szóval foglalom össze:
BÜNTET!!!!! De nagyon!
A kérdés csupán az ki milyen Trek filmet vár a vásznon... Nekem hozta amit kell, azt hiszem a karakterek lényegét és a kapcsolatukat is próbálták hitelesen visszaadni, persze az új köntös lehet hogy a régi Trek rajongókat elriasztja majd, de véleményem szerint az utóbbi idők legütősebb Sci-fijét dobta össze Abrams... -
#9226 én péntek este nézem (nézném éjfél után ha lehetne:D)
ugyhogy addig semmi spoiler:D -
philcollins #9225 Star Trek film kritika:
Az új Star Trek mindenkié
Még nem mertem elovasni, mert holnap este 22-kor nézem :-) -
philcollins #9224 Kicsit spoiler gyanús:
Az új Star Trek közvetlen előzményei