-
na főnök először is: az, hogy mi a logikus, meg mi nem a a tervezésnél, szvsz marhaság... mert nem tudhatod, hogy hogy fog kinézni egy majdani űrutazásra képes hajó, lehet, hogy olyan lesz mint egy borg kocka, mert pl az lesz a legkézenfekvőbb a technológiához, vagy akár dns-lánc alakú, mert úgy tud majd haladni...
Aye. De mi emberek számára tervezett űrhajóról beszélünk. Ami úgy néz ki ahogy. Én erről beszéltem, nem másról. A Borg kocka azon ritka elem a sorozatban, amit következetesen alkottak meg ebből a szempontból. :)
másodszor: írtad, hogy ha létezne olyan meghajtás, akkor nem a régit részesítenék előnyben... akkor azt kell, hogy mondjam, te nem ismered az emberiséget és a jelenlegi társadalmat, ahol pl. ezerszer jobb és gazdaságosabb alternatívák vannak a fosszilis energiahordozókra, mégsem váltják fel őket, mert ebben van PÉNZ, most gondolja már bele, ha lenne rá lehetőség, hogy 1 forintból megoldj 1 liter benzinel felérő hajtóanyag előállítását, szerinted te megélnéd a holnapot?
A Tudományos topicban sok ilyen vita volt/van/lesz, ha türelmed vágj bele párba (egy hirtelen példa). :)
A végeredmény ugyanaz, a fosszilis üzemanyagok a költséghatékonyság miatt lettek népszerűek. Vannak alternatívák, de egyik sem esélyes az azonos szintű hatásfok/kihasználhatóság/elfogadottság terén. Jelenleg a nukleáris energián túl más versenyképes opció nincs belátható időn belül. A fosszilis üzemanyagok alternatívái is akkor kezdtek el erőre kapni, amikor a fosszilis üzemanyagok ára felfele indult.
A pénz pedig nagy úr, ahogy te írod. Minek dobnák ki az ablakon olyan technológiákra, amik egyértelműen elmaradottak egy már kézben lévő megoldásnál? Az nem indok, hogy ezzel előrébb vagy másoknál - hiszen egy fejlettebb megoldással még inkább eléjük vághatnál, megpecsételhetnéd a konkurencia sorsát. :)
harmadik: nehogy már elhidd, hogy amit a tudósok mondanak, ugyanolyan hülyeségekre alapoznak mint akár én... minden csak feltételezés, mint ahogy azt se tudjuk, hogy hogy készültek a piramisok, attól, hogy a suliban tanítanak valamit, arra sincs bizonyíték, azis csak feltételezés, mint ahogy a fénysebességel való utazás is...
Pardon, az, hogy hogy épültek a piramisok, arra vannak feltételezések. Ez egy dolog. Egy fizikai elmélet, amit bizonyítottak, az meg egy másik. Ez ugyanolyan bizonyíték, mint hogy tengerszinten (hőmérséklet, légnyomás) a víz 100°C-on felforr. Csak egy kicsit bonyolultabb.
Einstein relativitáselmélete bizonyított (gyakorlati tételen), de nem teljes, hiszen a kvantummechanikára nem érvényes.
(Félreértés ne essék, én is nagyon szeretném, ha bebizonyosodna, hogy nincs igazam.... :))