11588
-
#9063 jaja EF jók voltak. meg nekme starfleet is bejött, tetzsett hogy lehetett saját hajóm saját névvel...
armada főleg a borg miatt tetszett:) meg hogy bene volt az összes hajó ficsőre (szétválasztott galaxy, voyageres hajló gondolák, gyors defiant) de ha borgal voltam, asszimiláltam mindekit
Emlékszem hogy örültem mikor először asszimiláltam egy galaxyt... és hogy kiborult amikor elpusztult:D -
#9062 Mekkora gagyik a klingonok a TOS-ban XD -
#9061 Hát a Bridge Commandert leszámítva az utóbbi időben komolyabb Trek játék nem jött ki. Számomra az egyik etalon a Klingon Honor Guard volt, anno még az első Unreal engine-s játékok között jött ki, iszonyú hardware igénye volt, de nagyon korrektül visszaadta a Klingon hangulatot. A másik hasonló a Klingon Academy volt, többé-kevésbé a Bridge Commander elődjének tekinthető, nagyon korrekt űrszim játék volt.
Remélem ez a DAC is hasonló lesz. -
#9060 Az hogy kereskedelmi, vagy sem, nem számít... Tételezzük fel, hogy kitalálják a gazdaságos, vízzel üzemelő, fénysebességgel közlekedő rakétát/űrhajót. Nyilvános lesz. Holnap mit vár a nép? Hogy a kocsija is azzal menjen, mint ahogy a teflont is elvárta, hogy megkapja. Tehát összefüggés van. Ráadásul, mivel nem a saját pénzüket költik, hanem mindenkiét, nyomás sincsen rajtuk, hogy olcsóbb alternatívát találjanak.
Azért linkeltem be a topicot, mert inkább ott kellene ennek mennie, mint itt offolni vele.
BTW, elég sokat tudok a témáról, és volt szerencsém beszélni olyan emberekkel, akik ilyesmivel dolgoznak (tehát például hajtóművek tesztelését végzik az MTU-nál), aki a témában van, azok csak mosolyognak az olyan dolgokon, mint a Bob Lazar-féle állításokon. Már nem emlékszem kitől hallottam, de jól jellemzi a dolgot: ha valaki most előállna a működő anyag-antianyag reaktorral, az antigravitációval vagy a teleportálással, és az használható is lenne, akkor nincs az az isten, aki ne használná egyből is fel. :)
Dehogynem... Ugyanis a fény nem homogén.
Nem csak a fény halad fénysebességgel. :)
Sokáig a hangról is azt hitték, meghaladhatatlan a sebessége, nem volt az.
Pardon, de ez tipikus tévhit/belemagyarázás. A hangsebességet már az elöltöltős puskák és ágyúk lövedékei is meghaladták a XVIII. század vége felé, a XIX. század elején. Az 1930-as években kezdődött a hangfal körülötti csetepaté, mivel nem értették, hogy a légcsavaros gépek a hangfalat megközelítve (amelyet csak zuhanásban tudtak elérni) miért esnek darabokra, illetve miért tudják olyan nehezen elérni. De ez a repülőgépekre vonatkozott, és sok tudós ill. mérnök dolgozott a problémán az 1930-as és 40-es években. Valóban voltak olyan kijelentések, miszerint a hanghatár áttörhetetlen irányított repülőgéppel, de ez nem tudományos álláspont volt! -
karajjj #9059 én sokat játszottam a Bridge Commanderrel, az Armadával, meg az EF2-vel, de a Legacyt még nem próbáltam -
#9058 Tekintve az eddigi filmes játékadaptációkat(nem csak a Star Trekét) valamilyen ZS kategóriás játék lesz, multiplatformos. Szerintem szimulátor. Legutóbb a Legacyval játszottam, elmegy kategória. A best nálam mindig is az EF 1,2 és az Away Team, átlagosnál kicsit jobb lett az Armada 1,2. A többi számomra nem valami jó. -
karajjj #9057 -
karajjj #9056 Ahogy az várható volt, ezúttal sem maradhat el az érkező, új mozifilm játékadaptációja. A készülő játék a sejtelmes Star Trek D.A.C címet kapta. A készülő játék hivatalosan még nem került bejelentésre, csupán a TOS első évadjának blue-ray lemezes kiadása tartalmazott némi promóciós anyagot róla.
A játék előre láthatólag májusban, az új mozifilmel egy időben kerül a polcokra. Sok információ nem lelhető fel róla az interneten. Azt sem tudni, hogy milyen platformokra készül, és azt sem, hogy egyáltalán milyen jellegű játékról lehet szó. A promóciós kép alapján a játékot a Naked Sky Entertainment fejleszti, ami szintén nem árul el sokat arról mit várhatunk a játéktól.
Várjuk a tippeket, hogy szerintetek milyen játékról lehet szó, és hogy mit takar a címében szereplő D.A.C rövidítés!
-
#9055 Hó-HÓóóó!
Az hogy kereskedelmi, vagy sem, nem számít... Tételezzük fel, hogy kitalálják a gazdaságos, vízzel üzemelő, fénysebességgel közlekedő rakétát/űrhajót. Nyilvános lesz. Holnap mit vár a nép? Hogy a kocsija is azzal menjen, mint ahogy a teflont is elvárta, hogy megkapja. Tehát összefüggés van. Ráadásul, mivel nem a saját pénzüket költik, hanem mindenkiét, nyomás sincsen rajtuk, hogy olcsóbb alternatívát találjanak.
Fénysebesség, ami nem meghaladható...
Dehogynem... Ugyanis a fény nem homogén. (Most pongyola leszek, az egyszerűség kedvéért) Nem 1, hanem több összetevőből áll, és mint ilyen, a sebessége a legkisebb sebességű "részecskéhez" alkalmazkodik. Egy, vagy több összetevője, -önmagában- gyorsabb a fénynél. Márpedig, ha létezik valami, ami gyorsabban halad(hat) akkor a fénysebesség nem elmélet határ, maximum mértékegység. Sokáig a hangról is azt hitték, meghaladhatatlan a sebessége, nem volt az.
Én inkább ott látom a problémát, hogy a tehetetlenség miatt, amit fénysebességre próbálunk gyorsítani, széthullik, arról nem is beszélve, hogy embert adjunk a képlethez. Mutatós paca lenne a hajó hátsó falán... Tehetetlenségi csillapításra pedig még alapelv sincs, sőt, én ötletről sem tudok.... És úgy gyorsítani, hogy a gyorsulás az elviselhető határon maradjon, megint csak nagyon lassú.
Igen, Paris látta a földet, és minden egyebet, az én emlékeim szerint is. Aztán hatalmas, "csupasz éticsigává" alakult, Janeway-el együtt... -
#9054 miért van az, hogy a számodra logikus magyarázatot tartod a helyes válasznak?
Látens Vulkáni gének. -
#9053 Őőőőő... szerintem itt van egy kis félreértés. A Titan egy interkontinentális ballisztikus rakéta, ami nukleáris robbanófejet juttat el a célpontba. A rakéta nem nukleáris meghajtású (az hagyományos kémiai meghajtású), legfeljebb Cochrane hajója az, legalábbis szerintem. -
#9052 Anyag-antianyag reaktor még nem volt, feltehetően fúziós sem, tehát a warp hajtóművet kizárásos alapon csak nukleáris energiával táplálhatta. -
#9051 Elvileg ha jól rémlik Warp 10-nél az atomjai egyszerre voltak jelen a teljes univerzumban.
A többi téma: te egy kereskedelmi példával akarsz olyan ellen érvelni, ami nem kereskedelmi nagyságrendű dolog. De egyébként meg ott a belinkelt topic, téma volt a különféle víz alapú rendszer, és ki is lett vesézve rendesen a dolog. ;) -
#9050 #9041 -
msstz #9049 voyagerben is sikerül tomnak a 10es -
karajjj #9048 -
#9047 Asszongyák azért volt ráültetve egy Titánra, hogy az interkontinentális rakéta juttassa ki orbitális pályára. -
#9046 Egy öreg Titan V-ösből. Tuti nukleáris volt, mert nem ismertek még mást. -
#9045 -
karajjj #9044 -
#9043 -
karajjj #9042 eddig még nem is gondoltam rá, de az öreg alkoholista akkor még nukleáris meghajtású hajóval repült? mert azt tudom, hogy rakétából alakította át, de azt nem, hogy az is hajtotta -
#9041 Ami csak azért érdekes, mert a Voyager egyik epizódjában, mikor Paris eléri a 10-et, átalakul, valamivé....
Cifu!
Gondolkodj egy kicsit!
Vegyük elő a régi, jól bevált városi legendát; VÍZ mint üzemanyag. Halál olcsó, rengeteg van, stb...
Szerinted mi történne? Gazdaságos, tehát öröm, és bódottá? Nagy büdös lópikulát... Ma akkora a haszon az üzemanyagon, hogy ezt egyesek biztos nem hagynák, mert akkorát kaszálnak a bolton, és mivel pár éve már kaszálnak, pénzük, hatalmuk van, hogy meg is tegyék.
Ma sajnos, nem a logika, hanem a gazdasági érdekek mozgatják a dolgot. Jó példa erre a warez; Rég elavult a CD - és a DVD, mégis, sokak (kiadók) érdeke fenntartani a rendszert, és még azt is sikerült elérni, hogy a semmiért fizess! (Mahasz matrica, ugye, amiért konkrétan SEMMIT sem kapsz, az ég egy adta világon)
Többivel egyetértek, de ez az érv, még a sima logika szerint is bukta... -
#9040 Ezeken vitázni ... illogikus (felhúzza a jobb szemöldökét) -
#9039 Merthogy 9-ig klasszikus képlettel számolják, azután pedig 9-től exponenciálsian nő a végtelenig (10-nél ugye). -
#9038 Az a baj, hogy többféle warp skála van. A cochrane féle a régi, de van TNG-s is stb., Namost van amelyikben lehet 14-gyel menni, van amelyikben 10-zel sem.
wiki warp
trekplace warp refactor -
karajjj #9037 miért van az, hogy a számodra logikus magyarázatot tartod a helyes válasznak? -
#9036 TNG utolsó részében 14-el megy az Enterprise. -
#9035 Upsz, mégis utánaolvastam és már ki van tárgyalva (sokadszor is) a warp. Sorry! -
#9034 Jah, jut eszembe, a 10-es warpot mán meg is lépték, navajon mikor... :D -
#9033 Mostan lusta vagyok visszaolvasni ezt a sok sületlenséget, de ha warpró van szó, az ugyibá nem lineáris (emlékeim szerint)?! Ergó a warpspeed nem = fénysebesség (azaz c) * warp no?!?!? Keporke?! :D
Vagy ilyesmi. Végülis kerek 10-esnél a világegyetem minden pontján egyszerre haladna át a hajó, namerthogy aza VÉGTELEN sebesség-e!!! Ezé nem is lehet elérni (legalábbis ST-ben), csak megközelíteni.
Szal. egy warp 9-es hajónál egy warp 9.1-es az SOKKAL gyorsabb, mint gondolnánk. Volt is erről valami chart, mingyá keresek.
Hopsz megvan:
-
#9032 na főnök először is: az, hogy mi a logikus, meg mi nem a a tervezésnél, szvsz marhaság... mert nem tudhatod, hogy hogy fog kinézni egy majdani űrutazásra képes hajó, lehet, hogy olyan lesz mint egy borg kocka, mert pl az lesz a legkézenfekvőbb a technológiához, vagy akár dns-lánc alakú, mert úgy tud majd haladni...
Aye. De mi emberek számára tervezett űrhajóról beszélünk. Ami úgy néz ki ahogy. Én erről beszéltem, nem másról. A Borg kocka azon ritka elem a sorozatban, amit következetesen alkottak meg ebből a szempontból. :)
másodszor: írtad, hogy ha létezne olyan meghajtás, akkor nem a régit részesítenék előnyben... akkor azt kell, hogy mondjam, te nem ismered az emberiséget és a jelenlegi társadalmat, ahol pl. ezerszer jobb és gazdaságosabb alternatívák vannak a fosszilis energiahordozókra, mégsem váltják fel őket, mert ebben van PÉNZ, most gondolja már bele, ha lenne rá lehetőség, hogy 1 forintból megoldj 1 liter benzinel felérő hajtóanyag előállítását, szerinted te megélnéd a holnapot?
A Tudományos topicban sok ilyen vita volt/van/lesz, ha türelmed vágj bele párba (egy hirtelen példa). :)
A végeredmény ugyanaz, a fosszilis üzemanyagok a költséghatékonyság miatt lettek népszerűek. Vannak alternatívák, de egyik sem esélyes az azonos szintű hatásfok/kihasználhatóság/elfogadottság terén. Jelenleg a nukleáris energián túl más versenyképes opció nincs belátható időn belül. A fosszilis üzemanyagok alternatívái is akkor kezdtek el erőre kapni, amikor a fosszilis üzemanyagok ára felfele indult.
A pénz pedig nagy úr, ahogy te írod. Minek dobnák ki az ablakon olyan technológiákra, amik egyértelműen elmaradottak egy már kézben lévő megoldásnál? Az nem indok, hogy ezzel előrébb vagy másoknál - hiszen egy fejlettebb megoldással még inkább eléjük vághatnál, megpecsételhetnéd a konkurencia sorsát. :)
harmadik: nehogy már elhidd, hogy amit a tudósok mondanak, ugyanolyan hülyeségekre alapoznak mint akár én... minden csak feltételezés, mint ahogy azt se tudjuk, hogy hogy készültek a piramisok, attól, hogy a suliban tanítanak valamit, arra sincs bizonyíték, azis csak feltételezés, mint ahogy a fénysebességel való utazás is...
Pardon, az, hogy hogy épültek a piramisok, arra vannak feltételezések. Ez egy dolog. Egy fizikai elmélet, amit bizonyítottak, az meg egy másik. Ez ugyanolyan bizonyíték, mint hogy tengerszinten (hőmérséklet, légnyomás) a víz 100°C-on felforr. Csak egy kicsit bonyolultabb.
Einstein relativitáselmélete bizonyított (gyakorlati tételen), de nem teljes, hiszen a kvantummechanikára nem érvényes.
(Félreértés ne essék, én is nagyon szeretném, ha bebizonyosodna, hogy nincs igazam.... :)) -
karajjj #9031 nehogy már elhidd, hogy igaz amit a tudósok mondanak
így helyes -
#9030 Olykor úgy érzem, hogy Spock karaktere, és küzdelme az emberi gondolkodásmóddal nagyon is életszerű. -
karajjj #9029 na főnök először is: az, hogy mi a logikus, meg mi nem a a tervezésnél, szvsz marhaság... mert nem tudhatod, hogy hogy fog kinézni egy majdani űrutazásra képes hajó, lehet, hogy olyan lesz mint egy borg kocka, mert pl az lesz a legkézenfekvőbb a technológiához, vagy akár dns-lánc alakú, mert úgy tud majd haladni...
másodszor: írtad, hogy ha létezne olyan meghajtás, akkor nem a régit részesítenék előnyben... akkor azt kell, hogy mondjam, te nem ismered az emberiséget és a jelenlegi társadalmat, ahol pl. ezerszer jobb és gazdaságosabb alternatívák vannak a fosszilis energiahordozókra, mégsem váltják fel őket, mert ebben van PÉNZ, most gondolja már bele, ha lenne rá lehetőség, hogy 1 forintból megoldj 1 liter benzinel felérő hajtóanyag előállítását, szerinted te megélnéd a holnapot?
harmadik: nehogy már elhidd, hogy amit a tudósok mondanak, ugyanolyan hülyeségekre alapoznak mint akár én... minden csak feltételezés, mint ahogy azt se tudjuk, hogy hogy készültek a piramisok, attól, hogy a suliban tanítanak valamit, arra sincs bizonyíték, azis csak feltételezés, mint ahogy a fénysebességel való utazás is... -
sandor8206 #9028 Te bármilyen logika alapján alátudod támasztani, hogy milyen lesz egy akkori hétköznapi űrhajó, ahhoz csak gratulálni tudok, meg a fene nagy logikádhoz is. A többi részedről meg belemagyarázás a szövegbe amit írtam, nem a mondanivalóba, hanem a szövegbe. Így sajnos felesleges vitatkozni, mert egy idióta vagy. Élj hosszú és eredményes életet, ennyi
Csá -
#9027 nem fogok véget nem érő vitába szállni senkivel, nem célom hogy bárkit is meggyőzzek idővel úgyis kiderül kinek volt igaza -
#9026 Bizonyítékokat szívesen várok, amik megcáfolnak. De valamiért az ilyen kéréseimre nincsenek kielégítő válaszok, csak üres fecsegések, meg mesék... hogy a fene vigye el, pedig boldogítana a tudat, hogy már az gravitáció manipulálásánál és a térugrásnál tartunk valójában. :) -
#9025 tudom mi a warp, nem kell verni magad, ha már ST fórum oldalra írogatok
és
ja és a fénysebesség nem technológiára vagy bármi másra utal, hanem mértékegység, így a ST-nél is nyugodtan lehet használni (pl 1 warp=1 fénysebesség, persze utána exponenciálisan nő) ez tudod olyan, hogy 200 km/h mindegy mivel teszed meg repülővel vagy autóval
1 fénysebességet (vagy 9-et) mindegy, hogy szubtérhajtűmővel vagy fénysebességfluxusdizoszter-hajtóművel teszel meg, ha ezzel volt a legnagyobb bajod
Akkor miért írsz olyat, hogy "9-es fénysebességű hajó"?
A "fénysebességnél 9-szer gyorsabb", vagy "9-es warp sebességű" értelmes lenne, de "9-es fénysebességű"?
Elég egyszerűen leírhattad volna, hogy tévedtél, és warpot akartál írni fénysebesség helyett, ehelyett most a fénysebességen lovagolsz, mintha én lennék a felelős azért, mert te ezt írtad le. :)
csak érzékeltetni akartam, hogy majd akkor beszéljünk valamiről, hogy mi logikus meg mi nem, majd ha tudunk fénysebességgel menni, akkor lehet következtetni, hogy milyen lesz ha annál is többel megyünk.
Miért van olyan érzésem, hogy nem olvastad el a belinkelt oldalt? :)
A Faster Than Light részén szépen ki van fejtve, hogy jelenlegi ismereteink szerint miért nem lehet fénysebességgel menni, és hogy a Sci-fiben hogy ugorják át ezt a problémát. A Trekben is, ott ugye a fikcionális warp elmélettel magyarázzák. :)
de a világon SENKI nincs aki megmondhatná, hogy néz majd ki egy fénysebességgel, vagy teleportálással, vagy fityfenével közlekedő űrhajó, mert az még olyan távoli (vagy inkább mostani szemmel lehetetlen).Inkább valószínűbb, hogy utazunk majd egy zselés gömbben (ironikus megjegyzés) mint a mostani logikus elgondolásodon.
A zselés gömb is lehet egy jó elgondolás, ha megfelelően van alátámasztva az elmélet és az elképzelés.
Én azt írtam, hogy egy űrhajónak logikusan hogy kell felépülnie. Ha megmagyarázod nekem persze, hogy mi értelme van hosszanti irányultságú tervezni egy űrhajót, ahol a haladási irány és a viszonylagos "lent és fent" merőleges egymásra (mint egy repülőgépet vagy tengerjáró hajót), akkor állok elébe, hogy elismerjem tévedésem. :) -
sandor8206 #9024 ja és a fénysebesség nem technológiára vagy bármi másra utal, hanem mértékegység, így a ST-nél is nyugodtan lehet használni (pl 1 warp=1 fénysebesség, persze utána exponenciálisan nő) ez tudod olyan, hogy 200 km/h mindegy mivel teszed meg repülővel vagy autóval
1 fénysebességet (vagy 9-et) mindegy, hogy szubtérhajtűmővel vagy fénysebességfluxusdizoszter-hajtóművel teszel meg, ha ezzel volt a legnagyobb bajod.