-
tudom mi a warp, nem kell verni magad, ha már ST fórum oldalra írogatok
és
ja és a fénysebesség nem technológiára vagy bármi másra utal, hanem mértékegység, így a ST-nél is nyugodtan lehet használni (pl 1 warp=1 fénysebesség, persze utána exponenciálisan nő) ez tudod olyan, hogy 200 km/h mindegy mivel teszed meg repülővel vagy autóval
1 fénysebességet (vagy 9-et) mindegy, hogy szubtérhajtűmővel vagy fénysebességfluxusdizoszter-hajtóművel teszel meg, ha ezzel volt a legnagyobb bajod
Akkor miért írsz olyat, hogy "9-es fénysebességű hajó"?
A "fénysebességnél 9-szer gyorsabb", vagy "9-es warp sebességű" értelmes lenne, de "9-es fénysebességű"?
Elég egyszerűen leírhattad volna, hogy tévedtél, és warpot akartál írni fénysebesség helyett, ehelyett most a fénysebességen lovagolsz, mintha én lennék a felelős azért, mert te ezt írtad le. :)
csak érzékeltetni akartam, hogy majd akkor beszéljünk valamiről, hogy mi logikus meg mi nem, majd ha tudunk fénysebességgel menni, akkor lehet következtetni, hogy milyen lesz ha annál is többel megyünk.
Miért van olyan érzésem, hogy nem olvastad el a belinkelt oldalt? :)
A Faster Than Light részén szépen ki van fejtve, hogy jelenlegi ismereteink szerint miért nem lehet fénysebességgel menni, és hogy a Sci-fiben hogy ugorják át ezt a problémát. A Trekben is, ott ugye a fikcionális warp elmélettel magyarázzák. :)
de a világon SENKI nincs aki megmondhatná, hogy néz majd ki egy fénysebességgel, vagy teleportálással, vagy fityfenével közlekedő űrhajó, mert az még olyan távoli (vagy inkább mostani szemmel lehetetlen).Inkább valószínűbb, hogy utazunk majd egy zselés gömbben (ironikus megjegyzés) mint a mostani logikus elgondolásodon.
A zselés gömb is lehet egy jó elgondolás, ha megfelelően van alátámasztva az elmélet és az elképzelés.
Én azt írtam, hogy egy űrhajónak logikusan hogy kell felépülnie. Ha megmagyarázod nekem persze, hogy mi értelme van hosszanti irányultságú tervezni egy űrhajót, ahol a haladási irány és a viszonylagos "lent és fent" merőleges egymásra (mint egy repülőgépet vagy tengerjáró hajót), akkor állok elébe, hogy elismerjem tévedésem. :)