Az Alapítvány pedig jó. Azt hiszem, az összeset olvastam. Sráckorom kedvenc könyve pl Nemere; Időtörés. Olyan beszólások vannak benne, amik már akkor cikik voltak, (Pl Barax, az időben visszajött robot csodálkozik, hogy a villanykörte több hőt termel, mint fényt) mégis, az egésznek van egy hangulata, ami magával ragad. Asimovra visszatérve, a novellái még amik nagyon jók. De pl a (nem jut eszembe; valószínűtlenségi hajtómű melyik könyvben volt aminek nem olyan régi a filmadaptációja?) .... nagyon pocsék film lett, pedig a könyv, valami isteni. Azt hiszem Douglas Adams a szerző.
De említhetném, (a topik témájánál maradva) az Enterprise-t. Nekem bejön, mégis, ahányszor elmegy a kilátó-ernyő előtt Archer, annyiszor kirajzolódik körülötte a KÉK aura. (Nem értem, miért nem zöld, pedig már annak kellene lennie) És rengeteg más baki akad.
Szóval, bárki, bármit mond, egy filmnél a történet a lényeg, nem a CGI, márpedig, csak az javul az évekkel, nem a történet minősége, az sajnos romlóban van. Említhetném itt pl a StarWars-t, akár. Sokkal szebb az új 3 rész, mégis sokkal jobbak az eredeti filmek.
Mindegy; Amit eddig láttam az új Trek filmből, bizakodásra ad okot, még akkor is, ha a földön építik az új hajót...