11588
  • phalanx
    "Ha létezne olyan meghajtás, ami forradalmasítani a légi vagy lég-űr közlekedést, akkor aligha ölnének milliárdokat, hogy "elavult" hagyományos rakéta és sugárhajtóművekkel repkedő gépeket építsenek meg (USA: Ares hordozórakéta család, EU: Ariane hordozórakéta család, Oroszo.: Angara és Szojuz hordozórakéta családok, stb.), illetve hogy hagyományos hidrogén-, vagy hidrokarbon alapú üzemanyagú hiperszonikus tesztgépeket fejlesszenek, szintén méregdrágán (USA: X-43, X-51, FALCON, HTV-3X, EU: METHYLE, Oroszo.: Ajaksz, stb.), amelyek az 'elavult' technológiák életképességét bizonyítanák csak... "

nem is gondolnád mekkorát tévedsz :D
  • MrSpock
    Micsoda eszmecsere folyik itt a lehetséges technikákról!:-)
    Ez még azért odébb lesz,bár ki tudja,ha esetleg jonnek majd az ufókok tömegével,aztán felgyorsul minden:-)
    Épp ma figyeltema Voyagert,nem mintha nemláttam volna már többször,csak elgondolkodtam micsoda diktatúra működik ott is!
    Az van amit a kapitány mondd,nem beszéli meg a tisztekkel,vagy ha igen akkor is azt kell csinálni amit ő akar.Holott tényleg sokszor nem igazából logikus,és azt csinálná az ember.De nemlehet ellenkezni,mert mehetsz a zárkába. Szerintem azért ennyi év összezártság után,és sok közös csata,kicsit többet érdemelne a legénység.Persze megmaradhat a rangsor,de azért néha már túlzás,hogy ennyire önfejű a kapitány.
    És minő véletlen sokszor az ő gondolkodását igazolják vissza valamilyen formában,még ha téved is azt is megmagyarázzák.Mintha a többiek idióták lennének,holott ugye tudjuk hogy nem.
  • sandor8206
    tudom mi a warp, nem kell verni magad, ha már ST fórum oldalra írogatok
    csak érzékeltetni akartam, hogy majd akkor beszéljünk valamiről, hogy mi logikus meg mi nem, majd ha tudunk fénysebességgel menni, akkor lehet következtetni, hogy milyen lesz ha annál is többel megyünk.
    Elhiszem, hogy nagyon okos vagy , meg fejből vered a témát, de kb. lófa*zt nem érsz vele, kb. annyit mint bárki más, hiába linkelgetsz ide stb. nem megbántani akarlak, de a világon SENKI nincs aki megmondhatná, hogy néz majd ki egy fénysebességgel, vagy teleportálással, vagy fityfenével közlekedő űrhajó, mert az még olyan távoli (vagy inkább mostani szemmel lehetetlen).Inkább valószínűbb, hogy utazunk majd egy zselés gömbben (ironikus megjegyzés) mint a mostani logikus elgondolásodon.
  • Narxis
    Csak nem...
  • Dante73
    Sajnos az angolom kimerül annyiban, hogyha meglátogatom a nagyszüleim Kanadában, odataláljak hozzájuk egyáltalán. Műszaki, és egyéb dolgok már nem fértek bele, sajnos... (Bár még nem késő)
    Annyi rám ragadt az évek során, hogy nem egyszer magam is ledöbbenek, hogy lehet ekkora sületlenséget beszélni, (az említett csatornákon) ezért is fogadtam el gond nélkül az álláspontod. Jót röhögök, mikor nemlétező gépekről beszélnek, mindezt úgy, hogy egy ismert gépről mutogatnak távoli, homályos képeket. (pl...) Vagy pl ott van a lezuhant repülőkről szóló sorozat hatásvadászsága; negyed óráig ecsetelnek valamit, aztán kijelentik, hogy ez nem is lényeges, mert nem ez az ok. (Ilyenkor sűrűn anyázok) de estig sorolhatnám. Viszont, amit említettem műsor, egyéb dolgokban egybevágott azzal, amit amúgy is tudtam, ezért elhittem az ott hallottakat. És, az amcsi hozzáállást ismerve, nem is tartottam túl meredeknek a dolgot. De úgy látszik, túl sok CSK-1-et néztem.... (másik NAGY kedvenc)
  • Punker
    és szerinted nem ugyanazok mennek ott is? :D
  • [NST]Cifu
    A haditechnika és az űrkutatás a hobbim, szaktekintélynek nem tartom magam, de egy átlag embernél messze többet tudok, ha szabad így kifejezem magam. Ha a Top Gun-okat vetted a régi időben, mikor újdonság volt, akkor ott kell legyen az SR-71 és a B-2 Spirit ismertető is a gyűjteményedben, még az első számokban voltak benne (1989-1990-1991 környékéről beszélek). Nekem is megvannak otthon a szekrény mélyén. Az SR-71 esetén egy külön rész is volt, ahol azt elemezték, hogy egyetlen kép alapján mennyi információt lehet leszűrni, a példa pedig pont az A-12/F-12/SR-71 család volt, és az a kép, amelyet Johnson elnök bemutatott a sajtónak, és hogy ebből a képből mennyi később igaznak bizonyult következtetést vont le egy szakértő. ;)

Ami a Spektrum/NGC/Discovery/ViasatHistory és társait illeti, ott viszont sajnos nagyon sok a gagyi hatásvadász sorozat, és ezt most teljesen komolyan mondom. Sorolhatnám hosszasan a példákat, mikor elkezdik a JSF / X-32/X-35 / F-35 dokumentum filmben taglalni, hogy az X-35B volt az első helyből felszálló gép, amely átlépte a hangsebességet. Közben a frászt, ott volt a Dassault Mirage IIIV, meg a Jak-41, az első meg konkrétan a német EWR VJ-101 volt. Ott volt a csodás Viasat History példa a Szovjet űrprogram titkaival, amely bizonyítékként, hogy a Buran űrrepülőgépet valójában "űr-bombázónak" tervezték, bemutattak egy fekete-fehér "szigorúan titkos" filmet, ahol szerintük egy nukleáris töltető rakétát szerelnek éppen a Buran hasára. A filmen egy fehér, hengeres testű gép hasa alá egy Kh-15 robotrepülőgépet húztak be, a gép valószínűleg egy Tu-16-os volt, de biztos nem a Buran, mert annak a hasa fekete színű volt és teljesen lapos (mint az amerikai űrrepülőgépnek). A Future Weapons és hasonló, eleve propaganda szagú dolgokat meg jobb nem is említeni, amikor egy harckocsira azt mondják, hogy "elpusztíthatatlan", az már rögtön hasba is lőtte magát a hitelesség terén...

Szóval én óvva intelek attól, hogy bedőlj a sok gagyinak. Ha érdekel a téma, nézz utána, vannak a neten megbízható források, ha bírod az angol nyelvet. Az ilyen dokumentumfilmek pedig (tisztelet a kevés igényesen megcsinált és lektorált kivételnek) legtöbbször csak arra jók, hogy az ember lekapcsolva a hangot élvezze a felvételeket, mert azért legtöbbször nagyon látványos és jól fotózott felvételeket van szerencséjük felvenni.

Ez a saját tapasztalatom / véleményem. :)
  • akyyy
    discovery jó, mostanábaszoktam én is, de olyan rossz, hogy ezer éves felvételek vannak rajta:(
    és tele van reklámmal ráadásul
  • Narxis
    Ehh... akkor nem nézem, átkapcsolok National Geo.-ra vagy Discovery-re.
  • Punker
    csak kb 90%-ban mondanak hülyeséget/propagandát.
  • Narxis
  • akyyy
    spektrum szar
  • Dante73
    Nem tudom, Te mennyire számítasz szaktekintélynek ezen a téren, így nem kérdőjelezem meg a szaktudásod. Én, a magamét a régebbi Top Gun-okra, Spektrumra, NGC-re stb alapozom, így korántsem teljes, sőt... Például kb 1 hónapja állították egy Spectrumos műsorban, hogy az SR-71-esről az egyesült államok elnöke is csak a 80-as években szerzett tudomást, a kongresszus akkor sem... Benéztem. Amerikáról, valahogy el tudom képzelni.

Az érvelésed (egyebekben) ott bukik el, (nálam) hogy nem a saját pénzüket, hanem a tied, és az enyém költik, ugyanakkor a lobby is meglehetősen erős. Ha belegondolsz, mennyi ideje tudjuk, hogy a fosszilis tüzelőanyag tartalékaink mennyire végesek, és a mai napig nincsen alternatíva, talán megérted, mire gondolok. DE van egy (számomra) húsba vágóbb példám is. Ulceran, mint gyomorfekély-gyógyszer. 7 éve létezik sokkal hatásosabb gyógyszer, mégis, csak jövőre jön majd ki, mert a jogai még nem jártak le, és nem hozta vissza az árát.... A gyártó ugyan az. NC.

Másrészt, hogy az űrben mi praktikus, mi nem, ma még nem tudhatjuk. Az nyilvánvalónak tűnik, hogy a forma mellékes, így csak az igényeink, képzelőerőnk szab határt annak, hogyan is nézzen ki egy sok ember szállítására, önmaga megvédésére alkalmas közlekedési eszköz. nekem úgy tűnik, hogy a klasszikus csillagflottás hajók ugyanúgy megfelelnek a célnak, mint bármi más, mondjuk a Borg kocka, vagy gömb.

Hozzáteszem, nem vagyok össze-esküvés hívő, de "sok dolgok vannak, földön, s égen, mit ....." Úgyhogy a magam részéről, sok mindent el tudok képzelni, és nagyon sok dolgot nem tudok ahhoz, hogy tudjam, sok olyan dolog létezhet, amit el se tudok képzelni, és azt is tudom, hogy amit ma a tudósok lehetetlennek tartanak, azt holnap büszkén hirdetik... (Jól sikerült mondat, nem?)
    Egy űrutazásról pedig annyit sem tudunk, mint az apáca egy jó szombat estéről. Úgyhogy álmodozzunk róla nyugodtan, és ne törődjünk azzal, hogy a tudósok mit mondanak; ők sem tudnak többet róla, mint mi, csak nagy az arcuk.
  • [NST]Cifu
    Először is nem "9-es fénysebességű", hanem legfeljebb Warp 9 sebesség. A Warp sebesség nem egyenlő fénysebességgel, a fénysebesség és a warp sebesség viszonyát a TNG univerzumban például itt lehet megnézni. Tehát ott kezdjük, hogy tudjuk, miről is beszélünk, ha már vitatkozni akarsz minden áron. :)

Másodszor, ha végigolvastad a #9008-ban belinkelt oldalt, megértetted az ott leírtakat, és érvekkel támasztod alá, hogy mi is a probléma a megfogalmazásommal, akkor nekiállhatunk a részleteket kivesézni.

A Trek egy elképzelt jövőképet mutat be, vannak olyan részei, amik tényleg előre mutatóak, ilyen például az érintőképernyős GUI kezelőfelület a TNG-ben (noha az érintőképernyők már az 1970-es években megjelentek, a GUI pedig az 1980-as évek elején kezdte meg hódító útját), vagy a Trikorder elképzelés. De especiel az űrhajók megvalósítása nem igazán felel meg annak, aminek meg kellene felelni egy űrbéli közlekedés terén. Én erre világítottam rá. :)
  • sandor8206
    Ez a mondat tetszett a legjobban "...A sorozatokban és filmekben látott űrhajódesingok alapvetően nem felelnek meg a logikus technikai megoldásoknak..." :-) öcsém a mai világban még a múlt is változik, nemhogy majd mi lehet majd 2* valahanyadik században. Én azon se lepődnék meg két óriási vibrátoron utaznának majd. Ki tudja mi lesz majd akkor. Az ilyeneket hagyjuk már, bármi lehet. Majd ha megyünk fénysebességgel, majd akkor lehet dumálni róla, hogy milyen lehet majd egy 9-es fénysebességű hajó.
  • [NST]Cifu
    A Trek alapvető meghajtási elméletei ütköznek a jelenleg ismert fizikai tudásunkkal, tehát akkor először a fizikai tudásunknak kellene megreformálódnia. :)

A sorozatokban és filmekben látott űrhajódesingok alapvetően nem felelnek meg a logikus technikai megoldásoknak. Ajánlom figyelmedbe ezt az oldalt. Itt tudományos oldalról, a realitás oldaláról közelítik meg, hogy miként és hogyan épülhetne fel egy komolyabb bolygóközi és/vagy csillagközi űrhajó. Milyen problémák merülhetnek fel, stb. :)
  • [NST]Cifu
    Ott az SR-71-es. Már ki is vonták a szolgálatból, mire a közvélemény tudomást szerzett róla.

Bocsi, de szerintem az ilyen kijelentések előtt olvasd el ezt a kis ismertetőt róla (hagy ékeskedjek már saját tollaimmal ^^). Szóval a közvéleményt akkor tájékoztatták az SR-71-esről, amikor az még fel sem szált (csak az A-12 típusjelű testvére). :)

Vagy a B-2-es is kb 20 év elteltével lett nyilvános, vagy bármelyik, kicsit fejlettebb gép...

A B-2A program az ATB tendert győzte meg, ami valóban 'fekete' program volt. A titkossága a fejlesztésre vonatkozott, 1988-ban mutatták be a nyilvánosságnak az első elkészült példányt, ami csak 1989-ben szállt fel. A típus csak 1993-ban lett rendszerbe állítva. Tehát szó nincs semmiféle 20 évről. :)
    A gép bizonyos képességeivel kapcsolatban vannak továbbra is titkok, de ez minden katonai programra vonatkozik. A B-2A esetében ez a bizonyos 'lifter' (ion-szél) elvű meghajtás, amivel bizonyos magasságban tolóerőt fejthet ki a gázturbinái nélkül. A 'lifter' elvű meghajtás ugyanakkor egy 80 éve kidolgozott tudományos elvre épül, és 1960-ban szabadalmaztatták azt, itt olvashatsz róla és vele kapcsolatban. Szó nincs világmegváltó titokról tehát. :)

Ha létezne újfajta meghajtás, szerintem nem 20-30, hanem sokkal több év kellene a nyilvánosságra kerüléséhez.

Ha létezne olyan meghajtás, ami forradalmasítani a légi vagy lég-űr közlekedést, akkor aligha ölnének milliárdokat, hogy "elavult" hagyományos rakéta és sugárhajtóművekkel repkedő gépeket építsenek meg (USA: Ares hordozórakéta család, EU: Ariane hordozórakéta család, Oroszo.: Angara és Szojuz hordozórakéta családok, stb.), illetve hogy hagyományos hidrogén-, vagy hidrokarbon alapú üzemanyagú hiperszonikus tesztgépeket fejlesszenek, szintén méregdrágán (USA: X-43, X-51, FALCON, HTV-3X, EU: METHYLE, Oroszo.: Ajaksz, stb.), amelyek az 'elavult' technológiák életképességét bizonyítanák csak...

Pár éve még a mobil is csodaszámba ment volna. Mondjuk, ha a 80-as évek közepén valaki a kezedbe nyom egy Omniát, át sem láttad/láttam volna, ma pedig mindennapos eszköz... És a technológia, nagyjából készen állt már hozzá, csak finomítani kellett rajta.

A kettő nem igazán összevethető. Az egyiknél ismert az elv, és a megoldás, de igazán a digitális forradalom tette lehetővé az elterjedését, és nem utolsó sorban az, hogy volt megfelelő fizetőképes piaca. Emlékszem én is az első mobiltelefonokra, akkorák voltak, mint egy aktatáskák, és a CB-ket váltották ki itthon az 1990-es évek legelején, de azt is csak akkor, amikor már a 450Mhz-es készülékek végre emberi méretre zsugorodtak. :)

Ezzel szemben nincs olyan bizonyított, működőképes technológia, amely forradalmasítaná a meghajtást például. Ötletek, elképzelések vannak. A legtöbb viszont csak a jelenleg is ismert hőerőgépek továbbgondolásai (mint a rakétahajtóműveknél a Linear Aerospike hajtómű, ami a leállított Venture Star űrhajót hajtotta volna (a hajtómű amúgy készen van, megvásárolható a Boeing-től), vagy a brit SABRE hajtómű elképzelés, amivel a Skylon nevű űrhajójukat akarják meghajtani - ha valahonnan sikerülne olyan 2 milliárd dollárnyi fejlesztési összeget összekalapozni).
  • karajjj
    ha belegondolsz, hogy mennyi mindennek származik az alapötlete a trekből, akkor talán megérted, hogy majd lesz olyan a jövőben, hogy már közünk lesz hozzá
  • [NST]Cifu
    Ezt a "még"-et nem értem. Majd lesz olyan trek űrhajó, aminek már lesz köze? :)
  • Dante73
    Így igaz, DE!
    Ott az SR-71-es. Már ki is vonták a szolgálatból, mire a közvélemény tudomást szerzett róla. (Azóta volt újra aktív) Vagy a B-2-es is kb 20 év elteltével lett nyilvános, vagy bármelyik, kicsit fejlettebb gép... Ha létezne újfajta meghajtás, szerintem nem 20-30, hanem sokkal több év kellene a nyilvánosságra kerüléséhez. Gyanítom, nem kellenének már ma sem hónapok, hogy elérjünk a Marsra, például. Nem, rossz kifejezést használtam, inkább nem lepne meg a dolog. Úgyhogy, én inkább úgy fogalmaznék, hogy mi, azaz a közvélemény nem tudunk róla, de ki tudja, minek van köze a realitáshoz, minek nincs. Pár éve még a mobil is csodaszámba ment volna. Mondjuk, ha a 80-as évek közepén valaki a kezedbe nyom egy Omniát, át sem láttad/láttam volna, ma pedig mindennapos eszköz... És a technológia, nagyjából készen állt már hozzá, csak finomítani kellett rajta.
  • karajjj
    "Őőő.... a Trek űrhajóknak még nem igazán van közük a realitáshoz. :)"

na így helyes...
  • [NST]Cifu
    valahogy el tudom képzelni, hogy odáig fejlődik az emberiség, hogy ezt az űrhajót meg tudja építeni és ilyen téren eléggé realisztikus

Őőő.... a Trek űrhajóknak nem igazán van közük a realitáshoz. :)
  • Dante73
    Igencsak sok az átfedés, a sorozatok közt.
    Most néztem meg az Enterprise 2/21-et. Az elején Flox egy Triblit ad enni, valamelyik állatának, és megemlíti, hogy nagyon gyorsan szaporodnak. Erről beugrott, az a TOS rész, amiben ez az egyik fő gond, és az a DS9 epizód, mikor visszamennek az időben, a TOS ezen "részébe"... Hatalmas szerintem.
    De pl ott van az is, hogy Q -val tart Picard egyik bnője is, valami régész-tolvaj csaj, és a DS9 egyik epizódjában a gamma kvadránsból megérkezik, Q pedig jön utána... Szóval, az ilyen ötletek hatalmasak szerintem. Ezek (is) teszik azzá az ST univerzumot, ami...
  • karajjj
    Star Warsból nálam a harmadik rész az, ami mident vitt, nem a technika, hanem a történet miatt

az Enterprise meg most nagy kedvencem, valahogy el tudom képzelni, hogy odáig fejlődik az emberiség, hogy ezt az űrhajót meg tudja építeni és ilyen téren eléggé realisztikus, meg látszik az is, hogy bizonyos dolgok úgy alakulnak, hogy ebből származzon majd a TOS technikája
  • Dante73
    Az Alapítvány pedig jó. Azt hiszem, az összeset olvastam. Sráckorom kedvenc könyve pl Nemere; Időtörés. Olyan beszólások vannak benne, amik már akkor cikik voltak, (Pl Barax, az időben visszajött robot csodálkozik, hogy a villanykörte több hőt termel, mint fényt) mégis, az egésznek van egy hangulata, ami magával ragad. Asimovra visszatérve, a novellái még amik nagyon jók. De pl a (nem jut eszembe; valószínűtlenségi hajtómű melyik könyvben volt aminek nem olyan régi a filmadaptációja?) .... nagyon pocsék film lett, pedig a könyv, valami isteni. Azt hiszem Douglas Adams a szerző.
    De említhetném, (a topik témájánál maradva) az Enterprise-t. Nekem bejön, mégis, ahányszor elmegy a kilátó-ernyő előtt Archer, annyiszor kirajzolódik körülötte a KÉK aura. (Nem értem, miért nem zöld, pedig már annak kellene lennie) És rengeteg más baki akad.
    Szóval, bárki, bármit mond, egy filmnél a történet a lényeg, nem a CGI, márpedig, csak az javul az évekkel, nem a történet minősége, az sajnos romlóban van. Említhetném itt pl a StarWars-t, akár. Sokkal szebb az új 3 rész, mégis sokkal jobbak az eredeti filmek.
    Mindegy; Amit eddig láttam az új Trek filmből, bizakodásra ad okot, még akkor is, ha a földön építik az új hajót...
  • karajjj
    najó ellentmondassz saját magadnak,de részemről téma lezárva, majd visszatérünk rá, ha megnéztük moziban, hangsúlyozom MOZIBAN, mert tudod énis meg fogom nézni ott, nem csak te :D
  • karajjj
    képvilág egyenlő azzal amit látsz a moziba a vásznon, az úgy összességében

szóval nem a CGI a lényeg, hanem, hogy a jövőben nem junost tv előtt ülnek befőttes üveg tetejét tekergetve, hanem, igenis a korhoz méltó technikájuk van pl és nem úgy néz ki a film, mintha egy garázs méretű stúdióban forgatták volna
  • Narxis
    Pontosan, de én nem féltem a Star Treket, tőlem úgy cseszik el ahogy akarják, nem én fektettem bele kemény dollármilliókat. Én kifizetem egyszer a mozijegyet aztán viszonlátás. Max. nem veszem meg DVD hanem letöltöm és majd évek múlva újra megnézem ha egy kis eyecandyre vágyom.

karajjj kedvéért: nem ELCSESZTÉK, nem láttam a filmet, nem beszélhetek róla múlt időben ergo nem mondtam még róla véleményt. Még mindig.
  • Narxis
    Képvilág nálad egyenlő az animációval? Vagy profibb nevén a CGI-al? Mert ha igen akkor ne haragudj de ez szánalmas.
  • Narxis
    Nem tettem olyan kijelentést, annyi mondtam, hogy ez a film az eddigiek közül populárisabb mint a többi.
  • Narxis
    Nemezis nekem is tetszett.
  • karajjj
    köze azért van ahoz, hogy mikor keletkezett, elég ha csak a technika fejlődésére gondolsz, amúgy olvastam sok Asimovot mostanában, de engem annyira nem ragadott magával, a robotos novellák tetszenek, de pl az alapítvány nem...

ez most olyan dolog, hogy nekem tetszik a Nemezis, másoknak meg nem... :D
  • Dante73
    Asimov, Nemere, stb...
    Tehát a történetnek, SEMMI köze ahhoz, mikor keletkezett. Vagy jó, vagy nem. A filmeknél kizárólag a CGI miatt számít, mikor készült a történet, minél később, annál látványosabb a történet, de nem biztos, hogy jobb....

Filmek szempontjából a 80'-as évek a csúcs. Vagy készül ma olyan film, mint mondjuk a Palimadár, a Terminátor, a Halálos Fegyver, és sorolhatnám...
    Ma sajnos, az a trend, hogy kitalálnak egy szép nagy akciót, űrcsatát, és "kanyarítanak" mögé egy történetet... Lehetne hosszan sorolni a példákat, és az ellenpélda, (még ha akad is) kevés...

Ettől félti sok ST-fan a sorozatot, filmet. Majd meglátjuk, joggal-e.
  • karajjj
    te tettél olyan kijelentést, hogy már most keresztet lehet vetni a filmre, mégis engem akarsz hülyének beállítani, vedd már észre magad...
  • karajjj
    honnan veszed te, hogy milyen az én gondolatmenetem? az időnek igen is köze van a scifi filmek és történetek minőségéhez

"Egyébként meg nem kéne pálcát törnöd a film felett úgy, hogy még nem is láttad" - ezt pontosan te csináltad és nem én!
    "Ami szerintem nagyrészt az ő szájízükre lett szabva." - ezzel a kijelentéseddel.

Nem értem, hogy mit jelent neked az, hogy scifi rambo, vagy méltó star trek folytatás, az a te gondod, hogy nem tudod értékelni, hogy van a scifihez megfelelő képivilág is a történet mellett..
  • Narxis
    Az időnek semmi köze ahhoz, hogy egy film milyen minőségű. Gondolatmeneted szerint a legszarabb filmek a legrégebbiek és ahogy haladunk előre az időben egyre "jobbak". Egyébként meg nem kéne pálcát törnöd a film felett úgy, hogy még nem is láttad és mondanivalómat úgy kiforgatnod, hogy én már előre leszaroztam a filmet. Én biztos be fogok ülni a moziba, nem fogom letölteni vagy ilyesmi és megnézem. Utána elmondom, hogy véleményem szerint egy scifi Rambot láttam-e vagy egy méltó Star Trek folytatást.
  • karajjj
    nemtudom észrevetted-e már, de 2009-et írunk, elég szomorú, hogy egy 1960-es évekbeli színvonalat vársz...
  • Narxis
    Neked ennyi "jött át" 40 évnyi Star Trekből? Elég szomorú.
  • karajjj
    "Ami szerintem nagyrészt az ő szájízükre lett szabva."

jajj ezt annyira bírom... szívesebben néznéd inkább azt máfél-két órán keresztül hogy a hatos fedélzeten kiment három relé? vagy hogy spock szemöldökéből kiszakadt 2 szál?
  • Narxis
    Ebben igazad van, de nem kapunk több filmet, sorozatot ha a "plebs" nem vált majd jegyet a moziba megnézni a 11. filmet. Ami szerintem nagyrészt az ő szájízükre lett szabva. Elvileg ha jól teljesít idén a film akkor kapunk még 2-őt és szerintem nagyobb eséllyel indul újra egy sorozat is ami nekem már nagyon hiányzik mert rongyosra néztem az összeset. A könyveket is megszereztem, már ami Star Trek-el kapcsolatos, de igen csak gyér mostanság a termés. :/