Ma véletlenül az egerem elé került a Star.Trek.Beyond.the.Final.Frontier.S01E01.PROPER.WS.DSR.XviD-2SD.avi filmecske. Egyszer pár éve már belenéztem, de most végig.
Arról szól, hogy talán 2006-ban a Paramount kinyitotta a Star Trek raktárakat, hogy a 40 éve gyűlő cuccokat ne kidobni kelljen, hanem elárverezteti.
Aukciósok odamentek és elkezdték kibontogatni a szép rendben eltett Star Trekes dolgokat.
A szívem megdobbant amikor az egyik nagy ládából az eredeti NCC 1701 (és A, mert csak egy betűt festettek rá extra) Enterprise modellje került elő (TOS összes rész + film 1-6-ban volt)
Aztán előkerült a DS9 modellje, az Enterprise C és D modellje, Klingon Bird of Prey, Kirk ruhája a ST2-ből, Borgok ... ha én ott lettem volna kb úgy éreztem volna magam mint kisgyerek karácsonykor :D
Rámentem az aukciós áruház honlapjára, nézem az árukat, és a becsült eladási árat. 15-25.000 dollár az EREDETI Enterprise A-ért nem sok (majd 2 méteres), ezt még akár(?) én is kifizettem volna érte ... aztán megláttam mennyiért is vitték el: 284.000 dolcsi. A még nagyobb Enterprise D-t 576.000 dolcsiért.
Volt egy transzporter is, azt én is beújítottam volna magamnak :D
A szívem szakadt meg a sok ereklye láttán ... lényegében ezen nőttem fel