11588
  • Narxis
    Még mindig mosolygok azon amikor magyarázza, hogy azért lett bártulaj/csapos, mert szeret beszélgetni, a fegyverkereskedelemben meg senki nem szeret beszélni, sőt az a jó ha senki nem kérdezz semmit stb. Hát az a duma isteni volt. :D
  • sandor8206
    a végén összejött neki, csak nem volt gyomra hozzá:-)
  • Cowie
    Ha jól emlékszem akkor a fegyvercsempész az unokatesója Gaila volt. Quark csak szeretett volna fegyvercsempész lenni.
  • karajjj
    meg fegyvercsempész meg sokminden más :DDDD
  • Lt Hooten
    Holofedélzetröl annyit, hogy Quark a DS9ben ajálgatta a holoprogramot miben 3 orioni rabszolgalányal lehet mókázni.... azaz ez a holofedélzet nagyonis "mindenre" kiterjedö...

Qurak meg egy HoloStrici! :D
  • Amiga
    Szerintem a Gyilkos játszma volt.

Köszönöm a segítséget. :-)))
  • Punker
    jaja a legjobb rész volt
  • msstz
    Sainte Claire a kisváros neve.
  • karajjj
    volt anno TNG-ben is rész, ahol úgy tűnt, hogy elhagyták a holofedélzetet, aztán kiderült, hogy a kijárat is csak hologram volt és végig ottvoltak miközben ők teljesen mást gondoltak, asszem az egy hologram prof volt, aki ezt csinálta, de már nem emlékszek pontosan
  • Narxis
    Asszem a város neve Marseille volt. Nem biztos de ha igen esetleg segíthet az azonosításban. :)
  • sandor8206
    most két rész ugrik be hirtelen amire gondolhatsz
    1. amit már említettek Voyageres-Gyilkos játszma(2 részes) amikor a Vadászok (Predator-klónok:-D) elfoglalták a Voyagert és tesztelték a holofedélzetet és bepakolták a szereplőket (akik nem tudták, hogy hamis világ) különböző helyszínekre, a nagyrésze a részeknek a II.VH játszodott egy francia kisvárosban, talán az emlékezetes lehet, hogy idegen fószerok (Vadászok) náci egyenruhában voltak:-) Amúgy imádom ezt a részt!
    2; DS9-ben volt, hogy transzporter baleset volt és a legénység adatait a holofedélzeten tudták eltárolni,ott lettek kivetítve így Bashirnek végig kellett játszani James Bondos programját.
    de ha valamivel konkrétabb dolgot írnál, akkor tutira meg lenne:-)
  • karajjj
    most néztem csak a film weboldalát, hát valami eszméletlen gecijó :D
  • karajjj
    hát meglehetősen fura hegyes füllel látni :D
  • Nuki
    Fú láttam az új film bemutatóját tegnap a moziban, és a plakátjait is...

Ahogy egy hatalmas Sylar néz rád a plakátról, hatalmas :D
  • karajjj
    énis úgy emléxem, hogy az valakinek a kabinjában volt
  • Narxis
    ööö TNG póker nem valamelyik tiszt kabinjában volt? Legalábbis általában... lehet holofedélzeten is játszottak egyszer(kétszer).
  • Amiga
    Igen, szerintem arra gondolok, de iszonyat régen láttam, szóval nagy zavar van bennem, hogy mi is történt abban a részben. Éppenséggel lehetett a The Killing Game.

Csak annyi a részről az emlékem, hogy hihetetlenül jól szórakoztam. :-)
  • akyyy
    Az valami eszméletlen rész volt:D

Egyébként TNG óta mindegyik sorozatban van holofedélzet. TNG-be pókereztek gyakran, ds9-be baseballaztak, voyagerbe meg OSH volt, igy extrém körülmény--.--

bár, asszem az enterprisbe-ba is volt, amikor a gépész terhes lett, az si egy idegen faj holofedélzetén történt
  • msstz
    holodeck / holofedélzetre gondolsz? Én csak a Voyagert néztem eddig tisztességgel, ott például The Killing Game I-II., de az nem felel meg a kérdésednek, már csak azért sem, mert Voyager, nem Enerprise.
  • Amiga
    Sziasztok!

Nem tudom, jól emlékszem-e, mert régen láttam a sorozatot, de mintha lett volna valamelyik Enterprise-n egy nagy terem, ahol szimulált környezetet tudtak létrehozni. Ez melyik sorozatban volt? Úgy emlékszem, az egyik részben kifejezetten az volt a baj, hogy a számítógép meghibásodott és a hajó legénysége az űrhajón mindenféle különös környezetben találta magát.

Volt ennek a szimulátor-szobának valami külön neve? És jól emlékszem, hogy volt ilyen rész?
  • phalanx
    worf gerince valakinek? :D
  • karajjj
    jajjj az én [URL=http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?from=salesummary&intObjectID=4780061&sid=815b936a-3012-46f7-930d-e022c7a925cc]"nagy" szerelmem[/URL] :D
  • mrzed001
    Persze az eredeti Kirk kapitányi székkel :)
  • finaltrekker
    Az a híd-set érdekes. Kéne neki egy külön lakás:)
  • finaltrekker
    Szerintem azért sokan osztják a Föderáció nézetét, hiszen gyorsabban olvadnak bele az új fajok, mint ahogy a többi birodalom terjeszkedne. Hadseregre pedig azért nincs szükség, mert olyan fejlett technológiával rendelkeznek, hogy ha gáz van, akkor mindig gyorsan kifejlesztik az ellenszert, lásd bármelyik sorozat (egyszerűen olyan fejlettek a csillaghajók, hogy a parancs kiadása után, akár pár perccel, már is bolygókat tudnának elpusztítani vagy biológiai fegyvereket bevetni, pedig nincs rajtuk tömegpusztító fegyver). Nem véletlen van az, hogy szines bolyhos ruhákban járják a galaxist^^
  • mrzed001
    Ma véletlenül az egerem elé került a Star.Trek.Beyond.the.Final.Frontier.S01E01.PROPER.WS.DSR.XviD-2SD.avi filmecske. Egyszer pár éve már belenéztem, de most végig.
    Arról szól, hogy talán 2006-ban a Paramount kinyitotta a Star Trek raktárakat, hogy a 40 éve gyűlő cuccokat ne kidobni kelljen, hanem elárverezteti.
    Aukciósok odamentek és elkezdték kibontogatni a szép rendben eltett Star Trekes dolgokat.
    A szívem megdobbant amikor az egyik nagy ládából az eredeti NCC 1701 (és A, mert csak egy betűt festettek rá extra) Enterprise modellje került elő (TOS összes rész + film 1-6-ban volt)
    Aztán előkerült a DS9 modellje, az Enterprise C és D modellje, Klingon Bird of Prey, Kirk ruhája a ST2-ből, Borgok ... ha én ott lettem volna kb úgy éreztem volna magam mint kisgyerek karácsonykor :D

Rámentem az aukciós áruház honlapjára, nézem az árukat, és a becsült eladási árat. 15-25.000 dollár az EREDETI Enterprise A-ért nem sok (majd 2 méteres), ezt még akár(?) én is kifizettem volna érte ... aztán megláttam mennyiért is vitték el: 284.000 dolcsi. A még nagyobb Enterprise D-t 576.000 dolcsiért.
    Volt egy transzporter is, azt én is beújítottam volna magamnak :D
    A szívem szakadt meg a sok ereklye láttán ... lényegében ezen nőttem fel

Itt az árverésen eladottak képekkel
  • Lt Hooten
    rendfenntartó? ez igaz megfogalmazás, bár meg kell hagyni, annyi "önfentartási" ösztöne csak van a Föderációnak, hogyha a rohadt csillagflotta az egyetlen hajokkal és fegyverekkel ellátott szervezet, akkor nekik legalább legyen ha mindenki más puhapöcs a föderácios polgárok közül, legalább nekik legyen annyi "valós életképük" a galaxist uraló fajok között hogy nem mindenki, majdhogynem senki se osztja a föderáció nézeteit! Azaz legalább ök legyenek erössek és felkészültek egy támadásra .... tehát katonai szervezet legyen hajokkal erös fegyverekkel és elszántsággal, nem beszélve az elszántságról hogy megvédjék a nem kis számú civil és ezek szerint puhapöcs lakosságot a borg, dominion és más megannyi ellenséges faj között....ha meg ilyen.... felfedezők biztonsági emberekkel felszerelve lennének vagy annak akarnánk lenni, hamar borg tagállam lennénk...
    vagy romulán :D
  • finaltrekker
    Nem kell a csillagflottás tisztek szavait szent prédikációnak venni, lehet, hogy ez Scotty nagyot mondásai közül az egyik volt :D Egyébként is Scotty még a TNG idején is élt, ezek a skótok sokáig húzzák:)
    Amúgy a Föderációnak (talán a fejlett technológiája és az eszméi miatt) nincs hadserege, még a fegyveres tisztek is csak biztonsági őrök. A csillagflotta egy kutató szervezet, amit fegyverekkel láttak el önvédelem céljából, az, hogy valami féle rendfenntartó szervezet lenne, csak a fanok kreálmánya, nem a frencsájzé.
  • Lt Hooten
    Idebeli külnbség van, de egy felvételt bemutathatnának okosban...megoldható gond nélkül nem beszélve arrol hogy Archer majdnem 2245ig élt kissebb hibával...
    szegény portos de tuti már csak utókutya lehetett egy beagle csak nem nyomhassa 100 évig... ennyire azért ne legyünk star trek :D
  • KnightRider

Archer meg lesz említve. Amikor Scottyval elősör találkozik Kirk, egy jégbolygón vannak és Scotty elmeséli, hogy azért posztolták ki oda, mert kísérletezett a transzporterrel "Archer admirális imádott beagle-jén". Mikor Kirk megkérdezi, hogy mi volt a kísérlet eredménye, Scotty valami olyasmit mond, hogy azóta is keresik a kutyát.

R.I.P., Porthos...
  • Narxis
    Nem vagyok benne biztos de szerintem Archer és Kirk között van egy kis időbeli különbség.
  • Lt Hooten
    a föderáció viszont ennyi "orális öröm" után mit a Borg, Dominion, Sona, stb mért rá, hát, én is elkezdeném a defiant sorozatgyártását, prometheus stb folyamatos tervezését és nem is csoda a excalibur osztály sem...okosan küldik, elvégre a borg és dominion bármikor ujra támadhat
  • Lt Hooten
    meg igazán lehetne annyi eszük a nagy JJ Abramsnek hogy ha milliárd dollárd kiad az uj mozifilmre legalább egy nyulfarknyi szerepet adhatott volna archernek például... vagy emlitést vagy valamit!
    de ez az én véleményem
  • Lt Hooten
    Hölö!

kis hozzászolás a star trek hajokrol. Én is érdekesen figyeltem hogy a galaxy, sovereing stb hajok nem nagy számban tüntek fel a háboruk alatt. bár galaxy volt a ds9-ben de azért mégis. taktikailag nem elönyös mégiscsak azok a nagy és erös hajok, ha a föderácionak ennyi bolygoja meg nyersanyaga van szarásig épithetnék öket nem 5 miranda osztályt hanem 2 galaxyt helyete. kevesebb tiszt kell és erössebb is. a gond az, ha belegondoltok a helyükben, nagy az ür, föderációs térség meg mégannyira nagyobbsok hajo kell békében is fenntartani járörözni. nem beszélve arrol hogy admirálisként gondolkodva ha "szarba" kerül egy kisebb flotta, mondjuk 5 miranda és le kell lépni mondjuk 10 warbird elöl akkor az 5 hajo 5 fel mehet. galaxyinél viszon kisebb a mozgástér de egy helyen van 2000 fös legénység...ha erös ha nem, sebezhetö is. és igy van, lomhák is ha gond van, nagy a nyereség csatában de ha beütt a krakk nem szivesen olvasnék jelentést 3 galaxy és 2 sovereing pusztulásárol....
  • Narxis
    :D
  • akyyy
    loool

• Punker
    ennyi pénzért azt is átfesthették volna.
  • akyyy
    nem használnak.
    mikor mi vettünk egy PC-t, linux volt rajta, de billentyüzeten ott volt a win jel, úgyhogy attól lehet rajta android oprendszer is akár
  • Punker

mondjuk az hogy a klingonok is win-t használnak kicsit kiábrándító
  • akyyy
    nincs mit