Ez egy érdekes kérdés. Milyen színvonalat veszel alapul? Volt 4+1(+1) sorozat, ami mind a Csillagflottára (ill. előéletére) fókuszált, és többé-kevésbé azonos sémára épült (a DS9 mondjuk kilóg egy kicsit ebből a képből).
Szvsz nem hallottam olyat, aki mindegyiket egyformán "szerette" volna, és mindenkire rá volt kattanva. Nekem legkevésbé a TOS jön be a mai szemmel nézve gyermeteg kamerakezelés, díszletek és trükkök miatt, de sokan rajonganak érte, és az egésznek az alapjaként tisztelik, amikor még a színészi játék nagyon hangsúlyt kapott. Egyeseknek a DS9 jelenti a csúcsot (nekem is), mások lefitymálják, hogy a sorozat a Babylon 5-el kezdett versenyezni a "ki tud gigantikusabb űrcsatát csinálni" versenyszámban.
Ha őszinte akarok lenni, hogy mindegyik sorozatnak voltak pro és kontra dolgai, de egyik sem makulátlan. J.J. Abrams csinál egy látvány- és akció orientált TOS előzményt. Megvárom milyen lesz, de ha az lesz a legnagyobb probléma, hogy pár dologban nem követi a canon TOS világát, viszont amúgy élvezetesre volt megcsinálva, hát istenem, együtt tudok élni vele. A folyamatosság eddig sem volt a Trek erős oldala, lásd Borg feltűnés idő előtt, Voyager shuttle veszteséglista, Klingon kinézet és a többi.
Viszont ha bejön, és segedelmével további Filmek jönnek (esetleg új sorozat), akkor az olyan rosszat (remélem) nem jelenthet.