11588
  • Monoton

Ez így nem kicsit néz ki jól Az eddig megjelent összes mozifilm (film/2dvd)
  • birdo #8622
    megnéztem a bemutatót.. ...és ha behunyod a szemed ...olyan mintha már látnád a filmet..... mi történik, mire mit reagálnak....hogyan mozognak.... és igen... meseszép.
  • philcollins
    jobb minőségben itt: Spock Trailer
  • sandor8206

Beszarok :-D
    + filmbuzin van egy új trailer, ua az mint az előző, csak a végén ott van a mi öreg barátunk \\//_ Spock
  • akyyy
    lesz imax moziba star trek?:((( bár ha addigra sikerül kijutnom pestre, megnézem ott:D
  • sandor8206
    lehet már olvastátok, de beszúrom. Eric A. Stillwell az egyik legjobb TNG rész (Yesterday’s Enterprise, sztem is az egyik legjobb:-D) írója nyilatkozta az új ST-filmmel kapcsolatban.
    "Mit gondolsz mi rejlik a sorozat elképesztő sikerének hátterében?

Szerintem elsősorban az, hogy reményt ad az embereknek. Az egyes részekben olyan problémák kerülnek elő, amelyekkel a mai korban is szembesülünk, háborúk, viszályok. Arra tanít minket, hogy jobbak lehetünk, lesznek gondok a jövőben is, de az emberiség jobbá válik. A Star Trek hősöket, példaképeket teremt, kiemeli az emberi értékeket, különösen igaz ez az Új nemzedékre, amely tudatosan törekedett erre. És a jövő évben mozikba kerülő új Star Trek-film visszatér ezekhez a gyökerekhez. Különösen fontos ez, hiszen a mostani filmek komorak, sötétek, baljóslatúak, mint például a legutóbbi Batman. J. J. Abrams, az új Star Trek film producere visszatér a sorozat eredeti elképzeléséhez, amely szerint a dolgok mindig jóra fordulnak."
    Remélem nem lefizették:-)
    egyébként valaki volt a 15.-ei találkozón és találkozott vele, mert ő is ott volt!
  • Monoton
    Paramount Pictures -nél is nagyon frissek. Most kaptam mailt hogy kijott az uj trailer hivatalos oldalon :D
  • birdo #8616
    dehogynem )))
  • akyyy
    nekem egyedül a híd nem tetszik az eddigi képek és vide alapján, bár még nem láttuk fullosan, de nem igazán várok sokat tőle, hog yjól fog kinézni.:(
    de ha az öreg spoc hajóka tng-s panelű lesz, megbocsátok:D
  • akyyy
    fincsi, egyik kép 95%-ban hasonlit egy haegemoniás űrbázisra:P
  • akyyy
    nekem is:D
  • phalanx
    nézhető*
  • phalanx
    különösnek találom, hogy ilyen sokan említitek a BSG-t mint néuhető sci-fit, nekem speciel hányingerem van tőle
  • sandor8206
    én meg pont a traileres képek miatt azt állítom ,hogy nem csak egy sima akció-sci-fit kapunk, hanem egy jó sztorijú sci-fit+akcióval itt mire gondolok spock apja,anyja+kicsi spock,kicsi kirk stb. szóval sztem meg egy komplett filmet fogunk kapni+ jó akció kell, mert sajnos azt kell hogy mondjam nem sokan néznénk meg amúgy! És a legjobb bizonyíték ,hogy akcióval is lehet jó ST-filmet csinálni, a két kedvencem Khan haragja és a Kapcsolatfelvétel, szóval majd meglátjuk jövőre. Klingonok meg lehet, úgy fognak kinézni mint a régiek vagy hasonlóan, így is változtattak rajtuk vagy 5-ször a sorozatok és filmek alatt. Amúgy nem tudom, hogy ez alapján a négy jelenet alapján, hogy jött le a gyereknek, hogy ez a film alapjaiban rendíti meg a ST, az természetes, hogy nem olyan lesz mint a TOS. +ST-filmek mindig is kicsit akciódúsabbak voltak+ami nekem kifejezetten tetszett film, annyira sorozat trekkes a végső határ pont bukott, az a jelent amikor spock,kirk,doki+spock tesója elveszi fájdalmukat hatalmas.
  • Narxis
    Utolsó gondolkodtató Trek sorozat a Voyager volt, az is félig-meddig, nyomokban tartalmazott véleményt az eutanáziáról, rasszizmusról, a 90-es évek kérdéseiről. Filmben pedig a Picard előtti korszak. Számomra 2 rész volt etalon, DS9 - Embernek maradni, DS9 - Látnok. A TOS-ért én a mai napig rajongok, pont az általad felsorolt okok miatt. Filmnél nekem is a 4. tetszett a legjobban.
  • Zsolo007
    Igazad van :).
  • [NST]Cifu
    Ez egy érdekes kérdés. Milyen színvonalat veszel alapul? Volt 4+1(+1) sorozat, ami mind a Csillagflottára (ill. előéletére) fókuszált, és többé-kevésbé azonos sémára épült (a DS9 mondjuk kilóg egy kicsit ebből a képből).

Szvsz nem hallottam olyat, aki mindegyiket egyformán "szerette" volna, és mindenkire rá volt kattanva. Nekem legkevésbé a TOS jön be a mai szemmel nézve gyermeteg kamerakezelés, díszletek és trükkök miatt, de sokan rajonganak érte, és az egésznek az alapjaként tisztelik, amikor még a színészi játék nagyon hangsúlyt kapott. Egyeseknek a DS9 jelenti a csúcsot (nekem is), mások lefitymálják, hogy a sorozat a Babylon 5-el kezdett versenyezni a "ki tud gigantikusabb űrcsatát csinálni" versenyszámban.

Ha őszinte akarok lenni, hogy mindegyik sorozatnak voltak pro és kontra dolgai, de egyik sem makulátlan. J.J. Abrams csinál egy látvány- és akció orientált TOS előzményt. Megvárom milyen lesz, de ha az lesz a legnagyobb probléma, hogy pár dologban nem követi a canon TOS világát, viszont amúgy élvezetesre volt megcsinálva, hát istenem, együtt tudok élni vele. A folyamatosság eddig sem volt a Trek erős oldala, lásd Borg feltűnés idő előtt, Voyager shuttle veszteséglista, Klingon kinézet és a többi.

Viszont ha bejön, és segedelmével további Filmek jönnek (esetleg új sorozat), akkor az olyan rosszat (remélem) nem jelenthet.
  • Zsolo007
    Valóban a BSG egy jó példa, arra amikor az "újragondolás" jól sikerült.
  • [NST]Cifu
    Ennyire sarkalatosan azért nem fogalmaznék. A BSG 2003 sorozat is sikeres lett, és ha vannak is hullámvölgyei és problémái, azért nem mondanám, hogy csim-bumm szinten mozogna.

Hiszem, hogy lehet szórakoztató, látványos, de mégis elgondolkodtató Sci-fi sorozatot csinálni, és szerintem nézettségben sem kellene szégyenkeznie, ha jó forgatókönyv, jó színészek, jó rendező(k) és jó díszletek/CGI adott.
  • Narxis
    Csak a nézettség számít. :S
  • Zsolo007
    És akkor ennyi? Elfogadjuk, hogy ez van és akkor ezt nézzük? Rendben van, hogy az embernek vannak érdeklődési köre, dolgok amiket szeretne látni, de hol van a színvonal? Az nem számít? (Ne érts félre, nem személy szerint neked szól). Szeretnék én is új Treket látni, de nem ezen az áron.
  • Narxis
    Ilyen soha az életben nem lesz, a legtöbb film/sorozat amerikaiaknak készül, a Trek is, ők pedig ha TV-t néznek nem akarnak gondolkodni(többségük), hanem csak szórakozni. A Stargate-nél is ugyanaz történik mint a Star Trekben, kezd eltolódni a bumm-bumm szintre, mert butítva van a nép.
  • Narxis
    Sajnos már nincs Gene Roddenberry, hogy megakadályozza ezt az ámokfutást. :(
  • [NST]Cifu
    A Paramount szempontjából érthető. Pénz.
    A rajongók szempontjából is érthető. Szórakoztatás.

Ne feledjük, hogy mekkora rajongótábora van a Treknek. Az elsöprő többségük pedig nem akarja, hogy kimúljon a Trek.

Én sem. Illetve végül is mindegy, múljon ki, de legyen helyette "valami", ami az űroperára fogékony kis lelkemet kiszolgálja. Jelenleg van erre az amúgy szórakoztató BSG (amikor éppen van). Esetleg a 3 évesek szintjének készült Star Wars: Clone Wars animációs sorozat/film. Ennyi. Nagyon-nagyon örülnék, ha lenne egy közeljövőben játszódó űropera, amely komolyabban veszi a tudományos részét a Sci-Finek, mint amennyire a Trek azt vette (technoblabla, no more). Amelynek a megalkotói mondjuk elolvasták ezt a weboldalt, és ebben a mélységben foglalkoznának a témával (mert rengeteg nagyon érdekes téma merül fel benne).

De nincs.

A Trek világa kidolgozott, számomra élvezetes sok perspektívából (még ha sok apróságon csak mosolyogni tudok). De remélem nem temetik el. Kár lenne érte.
  • Zsolo007
    Pont ugyanez volt a blog író hozzáállása is. Nemértem miért nem lehet valamit hagyni méltósággal meghalni? Miért jobb az, hogy "újragondolják" /kiölik a lényeget, mert a mai közenségnek állítólag már nem kell/?

A Star Trek IV számomra a film mely megtestesíti a Trek lényegét. Szerintem más még nem csinált sci-fi mozifilmet a bálnák megmentéséért. A Trek lényege egy példamutatás, előremutatás, hogy merre is kell haladnunk.

Miért írja azt, hogy azt írja hogy így meg úgy erőszakolja meg az eredeti történetet és világot, de nme baj, mert látványos, meg jó robbanások vannak benne. WTF????

Legyen fantáziám és képzeljem el másképp? Miért? A Trek egész egyszerűen nem erről szól, erről a Wars szól. (Olyan is az)
  • [NST]Cifu
    Állj pozitívan a dolgokhoz. :)

Egy J.J. Abrams féle akciódús, látványos film lehet életet lehel a teszthalott Trek világba, és további filmekre, esetleg sorozatra számíthatunk. Ha nagyon rosszak lesznek, majd legfeljebb elborzadunk, hogy ezt mégis minek kellett, és nem nézzük őket...
  • Zsolo007
    Igen, nem számítottam másra. Ez ilyen Fallout 3 eset. Egyértelmű volt az első pillanattól, hogy milyen lesz, mégis szar volt látni az eredményt...
  • [NST]Cifu
    Összeségében nem tudom, mi baj vele (najó, a "Sose voltam nagy Star Trek fan" szöveg kihangsúlyozása bunkóság kategória), kb. ezt lehetett várni.
  • Zsolo007
  • [NST]Cifu
    Aki nem fél a Spoilerektől, olvassa el ezt a beszámolót, amit egy négy jelenetet magába foglaló "étvágycsináló" vetítés alapján írtak.
  • [NST]Cifu
    BTW ezek a Klingon őrök iszonyúak. Jobban bejönnek az Post-TOS klingonok...
  • Monoton
    Nahh én meg elkezdtem kikockázni a trailert erre ott van minden :D
  • [NST]Cifu
    Itt van egy rakar ilyen kép. Figyelem, aki a SPOILER-ekre allergiás, kerülje el, mert sok képaláírás masszívan az...
  • sandor8206
    hát akkor ha sikeres lesz a film, sztem fogunk találkozni velük a következő filmekben, bár ezt nem tudom, hogy oldanák meg!
  • Monoton
    A sisaknak a kidolgozasa pont olyan mint a klingon arccsont.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    És szereplőlistán fel van tüntetve 2 klingon őr :DDD
  • sandor8206
    honnan veszed, hogy klingonok? amúgy jók ezek a kimerevített képek!
  • Monoton
    A Híd

• Monoton

Klingon őrök Nero mellett :)
  • Monoton
    Igy allnak ossze a molekulak, de amugyis legyen mar egy kis fantaziatok :)
  • Zsolo007
    Ez ok, de miért forognak? Ha valakit szébontanak, akkor csak eltűnikmeg feltűnik szerintem. :)