• mrzed001
    Ez rendben van, de akkor ez azt jelenti, hogy pl. ha ma megcsinálnák a B5-öt akkor agyondizájnolt hajók repkednének jobbra balra?
    Talán ez a vicces, hogy már azok amik a B5-ben repkedtek is is ellég részletesek voltak, gondolj csak pölö a mimbari cirkálókra, földi hajók (nekem az Agamemnon a hátterem :)) ),... és mégis főleg a földi halyók olyan primitíven csak funkcionálisnak tűntek, minden fontosabb résznek kapásból lehet a funkcióját tippelni http://mitglied.lycos.de/Crusade/images/ocd.jpg
    Egyébként első ránézésre azt tippeltem volna, hogy az a kérdéses kiszögellés azért van az NX-01-en, hogy a gépház teteje nagyobb legyen (ezért megemelve)
    Viszont mivel felette van a híd, ezért totál nem tudom minek (gondolom nem a hajtómű fölé teszik közvetlen a hidat, mert az enyhén inlogikus)

#6980:
    B5 vezérlő dettó ott is ott voltak az ablakok a vezérlőnél és nem eldugott helyen volt (ok persze később páncélozták)
    A különbség, hogy bár megtehették volna a B5-ben is hogy nagy központi képernyő alapján vezessék a hajót (Beginingben mindenkinek volt saját kis képernyője -nagy ugyebár _enyhén_ sérülékeny- , Sharidan is az alapján vezette a hajót miután átvette az irányítását) mégse tették, mert megbízhatatlan.
    Egy űrállomásnál ugyebár a dokkolás a legkritikusabb művelet, szóval ésszerű hogy annak irányítóját odateszik, nomeg a B5 nem is éppen katonai "harcoló" űrállomásnak épült, hanem (katonai irányítás alatti) civilnek

Gépészként a ST hajói elég kaotikusnak és ellentmondásosnak tűnnek, a B5 földi hajók viszont átgondoltnak