Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Na majd meglátjuk.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
#5886: Ái, akkor nagyon elfelejthettem egy-ket ent reszt. 😊
#5887:
En ugy emlexem JMS aztmondta, hogy szeretett volna egy scifit ami felér a star trekkel es ezert kezdett el gondolkodni a b5on. Viszot maga a sztori az megvolt neki nagyvonalakban. Ami pedig a leadast illeti en pont hogy azt olvastam, hogy jms csak 4! szezonosra tervezte az egeszet. Az 5szezon utolso reszet meg is csinaltak mar a 4. szezon utolso elott resze utan. De a tvsek nagy nyomasara jms ugydontott csinal meg egy szezon (ami gyatrara is sikerult gondolj bele 😊).
Szerintem rosszul allsz hozza az egeszhez. Valamikor JMS is "noname" iro volt. 😊 Nem szabad a fiatalokat leirni. (En is azvonek 😊)
Lehet pont egy új JMS kapja meg a feladatot. Varjuk ki milesz es utanna nyafogjunk 😉.
Amikor belekezdett a B5-be eleve 5 szériásra tervezte (pedig a Begining után csak 3-ra kapott ígéretet meg pízt). A 4-re úgy kunyizta össze a pénzt, a 5-re meg átvette egy másik csati (ha jól emlékszem), de ott már annyira elege lett a kunyizásból, hogy úgy döntött a tervezett 5 széria meglett, kiírta magából a legjavát, legyen vége.
Szóval igencsak elõre gondolkodott. Hogy mennyire azt te is nagyon jól tudod, bizony az elsõ szériában is van utalás a 3-4 szériára, meg visszafelé is a 4-5 szériában is van utalás az 1-2 szériákra. Na, ehhez kell a zseni, aki ilyen szinten elõre és visszafelé is tud gondolkodni. (úgy mellesleg amennyi képregényt + rajzfilmet készített elõtte/utána, szóval ez az ember egy überkreatív)
Most akkor ezek ismeretében gondold végig az alapállítást. Tehát egy ilyen kaliberû ember volt képes összedobni egy B5-öt, akkor szerinted egy Vérpistike, egy kis kezdõ, vagy egy noname író mit lenne képes kihozni a Star Trek világából ?
Max 1 széria tele hibákkal, aztán kifújt és elszállt a kreativitása.
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Elegge offtopik a mostani temahoz kepest..
Szoval a startrek.com-on nezelodtem es Zefram Cochrane bioját is megneztem, ahol ezt irjak rola:
Years later, at the age of 87 after relocating to Alpha Centauri, Cochrane mysteriously disappeared with his ship in 2117.
Megtudja valaki nekem mondani melyik reszben volt ez ha volt egyaltalan? Kis parhuzamot velek felfedezni a b5ttel. 😊
Es kik vittek el a dr urat? 😄
En csak az interjúúk miatt gondolom ezt. Mert JMS aszonta neki ez a tortenet kis kora ota a fejeben van es ki akarta adni magabol. 😊
Egyebkent teljesen igazad van, csak azzal nem szamolsz, hogy 1 sorozat vagy megy vagy megbukik. Tehat az irok se nagyon "mernek" elore gondolkodni. Inkabb elovesznek egy 5letet es azt "fejlesztgetik" ha sikeres a sorozat. Felhoztad a 4400. Ugyan ez a szitu, nem is remeltek h sikeres lesz. Az lett jott a masodik szezon es nemigazan tudjak az elso szezon szinvonalat hozni, miert hat ezert. 😊
#5881: Orulok hogy valamiben valaki egyetert velem. 😉
Mint ST fan meríthetnél Spock bölcsességébõl 😊
Mellesleg tényleg az idei (na jó, 2003: BSG, The 4400-al kezdõdõen) év nagy pozitívuma, hogy globális storyline-os sorozatokat kezdenek el sorozatban gyártani
3) JMS nem sokat agyalt? Gondolom nem vagy fejlesztõ, mert fejlesztõként át tudom érezni, hogy mekkora feladat is egy ilyen méretû folyamatháló kezelése (1 hét pihenés után majd egy napig tart mire újra felmappeled a memóriádba, hogy hogy is áll, mik mihez kapcsolódnak és mivel mi a következõ lépés). Szóval kvázi mintha minden szál egy változó lenne, minden esemény egy function ami bolygatja a változók értékét. És itt van a nagy különbség, különálló részeknél kb minden rész egy programnak felel meg, míg globális storyline esetén 1 (vagy az összes!) széria egy program.
Nemtom mennyire világos, sorry de fejlesztõ fejlesztési hasonlatokkal dobálózik 😊
Ebben nagyon igazad van!
#5876:"Látom logikailag nem vagy a toppon, de azért érdekelne, hogy ismét elolvasva te is látod-e az általad leírtakban a logikai bukfenceket?"
Sorry ugyanezt latom nallad. 😊
1)"mert igényesebbek lettek "
Persze vegulis nezopont kerdese mi az igenyesseg. 😄
2) Ha igy lenne, ma mar szinte csak CSI menne az osszes adon. 😄 Ez a globalis sztorivonal ugyanolyan dolog, hogy ma mar csak 3dimenzioju jatekok keszulnek. Fejlodes? Ugyanmar, szimplan nem merik vallalni az eredeti otletetek.
3) Tevedes. Vegyunk JMS peldajat. O nemsokat agyalt. A fejeben volt a sztori, azert lett olyan zsenialis.
4) 😊 Lasd 1-3
#5877: Ez nallunk mrzeddel orok vita marad, szerintem esteket el tudnank vitazni a temarol. 😊)
#5878: Hát igy. 😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
#5857 _Vegeta_: a tenyeket meg keptelen vagyok elfogadni Veled ia meggyûlne Spock baja vazzeeee 😛
valoban nem koveti a divatos, csinaljunk 1db osszefuggo sztorit, mert azt mindenki csipazza es nekunk is 90%-al kevesebbet kell agyalunk rajta. Kevesebb munka, tobb penz. Hulye aki nem ilyet csinal ugye?
Látom logikailag nem vagy a toppon, de azért érdekelne, hogy ismét elolvasva te is látod-e az általad leírtakban a logikai bukfenceket?
1) a divatos a Star Trek féle egy rész, egy story (végén lezár és happyend). Mostanság változott, hogy már a globális storyline-t várják el a nézõk (mert igényesebbek lettek 😛)
2) TV társaságok sokkal kevésbé csipázzák, merthogy azt sorfolytonosan kell leadniuk és nem szórakozhatnak a részek kevergetésével (vagy otthagyja õket a nézõ)
3) 90%-al TÖBBET kell a globális storyline-os sorozatokon agyalniuk az íróknak, ráadásul ismerniük kell az elõzményeket is. Míg egy ST-t el lehet készíteni úgy, hogy 1 szériát 8-10 író ír (ami éppen eszükbe jut), addig a storyline-osat éppen hogy össze kell fognia valakinek, illetve az õ irányításával kell írni a részeket (vagy õ írja, mint JMS majd a teljes B5-öt, NEM IS VOLT BENNE INKONZISZTENCIA !!!!)
4) több munka, több szál, több kreativitás, és kevesebb pénz, mert a TV társaságok nem szeretik ezt a mûfajt
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
"A stargateben minden fehér és fekete,..." Ezzel az utolso resszel viszont nem tudok egyeterteni. A stargate nagyonis csavaros. Az pedig hogy ki a rossz es ki a jo csak nezopont kerdese.
#5864: Nemtom 1sorozatrol beszelunk? A mitologia nem tunt el belole. Arthur kiraly, menyorszag, pokol.. hol tunt el? 😊 Persze nem a kigyok a legfobb ellensegek mostmar, azert 9evad a kigyokbol szerintem tok eleg. Raadasul meg maradtak is. Rogton ittvan Baal a Foldon. 😊
A stargateben minden fehér és fekete, vannak jók és rosszak, tudod kit lehet szeretni, kit kell utálni, nem vegyes a kép. Egyértelmû, letisztult - rágógumi. Szóval az a sorozat, amit én is szoktam nézni néha, de nagyon nem esek kétségbe ha nem látok egy részt... Szerintem ez a többségnél is így mûküdik.
#5860: OFF Akkor megsem vagy szûz italfogyaszto. Ennyi nekem eleg. Azert a tarsasagi elethez szorosan kapcsolodik az italfogyasztas. Arrol nem is beszelve mennyire egeszseges. (1kupica palesz, vagy 1 pohar vorosborrol nem nagy mennyisegrol beszelunk) 😊
"Bukás, mert még az elvakult B5 rajongók jó részének sem tetszett...." Igen, ezen mar tucatszor vegigmentunk. Nekem bejott, szerintem hozta a b5 szinvonalat, rengeteg humor, aranyos és szimpatikus fohosok.
"...hogy szappanoperának titulálod például a DS9-t..."
Olvass a sorok kozott cifu kollega. A ds9-nak sott a crusade-nek sem volt osszefuggo torenete. Persze persze keresik a gyogymodot. Ez osszefuggo sztori? Ugyanmar. Ez csak egy vilag amibe belehelyeztek az egeszet. 1bbkent a crusade-n vilagosan latszik, hogy JMSnek 1sztorija volt amit el akart meselni, (ahogy mondta is) a B5 es megegyszer nem tud ilyen jol eltalat sztorit megirni (ezt a mondatot mrzednek szanom.) Itt még megjegyzem, hogy ertsd. A stargatenek sincs osszefuggo sztorija.
Mit is nevezunk osszefuggo sztorinak?
A reszek nem cserelgethetok, egymas utan nezve osszefuggo filmszeru tortenet kerekedik ki.
#5861: Neharagudj, de most nincs kedvem ebbe a temaba belebonyolodni, eleg nekem cifu es mrzed ellen vedekeznem. 😄 Azert annyit mondanek hogy a stargate - amit en hosszu ideig leneztem - nem a sztoritol utos. Inkabb olyan b5 szeru "hudef@szan kitalalt ez" dolog. (Pl a mitologiai alakok.) Es ez a szinvonal egyaltalan nem romlik. Te a sztorit szapulod, hogy az igazandibol nem valtozik, csak kozhelyek kozhelyek hatan. Ebben igazad van, de a sorozat nagyszerusege nem ebben rejlik. Ellenben a babylon5nel ahol igen.
Lassan egy éve, hogy utoljára ilyen elõfordult, és kb. ilyen rendszerességel sikerül rávenni engem ilyen cselekedetre.
#5856: Bukas mert nezettsegmiatt megbukott!? (Sajos) valoban nem koveti a divatos, csinaljunk 1db osszefuggo sztorit, mert azt mindenki csipazza es nekunk is 90%-al kevesebbet kell agyalunk rajta. Kevesebb munka, tobb penz. Hulye aki nem ilyet csinal ugye?
Kezdtek olyanok lenni, mintha a scifiknek is szappanopera stilusban kellene nyomulniuk. Ehh. Rohognom kell. 😄
Bukás, mert még az elvakult B5 rajongók jó részének sem tetszett. Nekem sem. Gyenge sztori, gyenge kivitelezés. Bukás, ahogy a Crusade utáni B5 próbálkozások is (The Legend of the Rangers).
Azon pedig nekem kell röhögnöm, hogy szappanoperának titulálod például a DS9-t, aminek összefüggõ sztorija volt. Sõt. Elvileg a Crusade-nek is összefüggõ sztorija volt, hiszen keresik a gyógymódot. Csak éppen se füle se farka módjára...
TAS (The Animated Series): 1 évad (22 rész)
TNG (The Next Generation): 7 évad (177 rész)
DS9 (Deep Space Nine): 7 évad (176 rész)
VOY (Voyager): 7 évad (172 rész)
ENT (Enterprise): 4 évad (98 rész)
#5851: Az atlantis 1az1be ugyanaz mint az sg-1 ez igaz. A tobbi nem.
#5852: A tos 3evados.
#5855: Azt ne mond nekem, hogy sosem volt szeszesital a szajuregedben. Ugyanmár. Udv! 😄
#5856: Bukas mert nezettsegmiatt megbukott!? (Sajos) valoban nem koveti a divatos, csinaljunk 1db osszefuggo sztorit, mert azt mindenki csipazza es nekunk is 90%-al kevesebbet kell agyalunk rajta. Kevesebb munka, tobb penz. Hulye aki nem ilyet csinal ugye?
Kezdtek olyanok lenni, mintha a scifiknek is szappanopera stilusban kellene nyomulniuk. Ehh. Rohognom kell. 😄
Kis kitero, de a temahoz kapcsolodik. Mindenki tudja milett a jatekiparral. Nincsennek eredeti 5letek, sablon sablon hatan. Fps klonok, rts klonok stb stb. Ezt akarjatok a scifikkel is? Ugyanmár..
Üdv!
Egy hülye.
TOS?
TNG?
DS9?
VOY?
ENT az 4 azt most tudom 😊
Náluk az évadzáró is csak akkor jó ha van egy nagy csata és mindenki megpusztul és úgy mutatják mintha felrobbanna a hajó amin a fõszereplõk vannak, hogy halálra izguljam magam, persze nem izgulok, mert õk fõszereplõk és ez nem az a sorozat, ahol képesek fõszereplõt is kicsinálni. És úgy van vége, hogy jajj milesz velünk elpusztul a galaxisunk a sabalonos tudomisénhogyírják ancient rossz kiadásban majdnem istenektõl. Hát lol. Ez minden csak nem minõség.
(és az atlantisban is ugyanezt a sablont sütik el az évadzáróban, hát ez mi ha nem pénzszagú, én is már csak megszokásból nézem, vannak napok (azok a nehéz napok 😄) amikor bejönnek ezek a nagyon látványos csaták és minden felrobban és csihi-puhi, de ettõl még nem jó sorozat)
- nem film készült belõle, majd sorozat (tudtommal, én legalábbis nem hallottam róla)
- jó sorozat?? <#wilting>#wilting> (azért ahhoz több kell, mint 1-2 körbepörgõrugás 😛P)
Manny Coto:
- Outer Limits 7 szezon (Producer fõleg + író, itt tanulta ki a szakmát, és szerény véleményem szerint ennél a zseniális sorozatnál jobb iskola nem létezik)
- Odyssey 5 (most megy szombat 13 körül) sajna 1 teljes szezont se ért meg, pedig igen ötletes volt (itt dolgozott talán elõsször Peter Wellerrel -Robocop- és ezóta minden sorozatába becsempészi -amit nem csodálok, mert jó színész, a régi kemény Clint Eastwoodos fajtából-)
- Enterprise 2. szezon vége, 3. szezon sztori (felfuttatta a sorozatot, erre az az ütõdött Rick Berman és Brannon Braga visszakapta a 4. szériát, és ez lett a Star Trek halála). 4. szezon utolsó 4 (legemlékezetesebb) részek szintén õ írta
- 24 5. szezon író + Co-executive Producer (legsikeresebb 24 széria címre pályázik !)
JMS: Nos, õ egy igazi öreg motoros. Képregények készítésével kezdte, fõleg a Marvelnek
- He-man rajzfilm írója (na erre is csak a nagy öregek emlékeznek 😊))
- Power Kapitány írója (nem röhögni, akkoriban nagy szám volt 😛)
- Twilight Zone-ba írt részeket
- The Real Ghost Busters rajzfilm írója (wazzzzeee, hogy azt mennyire szerettem 😊) Sok poén és tartalom ... volt azóta valami új GhostBusters rajzfilm, de megközelíteni sem tudta az eredetit)
- Murder, She Wrote (Gyilkos Sorok most Viasaton megy nyomozós) író + producer
- Minden ami B5 és az bizony iszonyat sok
- Jeremiah (nem volt egy nagy durranás sztem, bár sokaknak nagyon tetszett)
- Enterprise 2-3 szériájába segítgetett be story ötletek szinten
És mindezek után/közben még:
- írója a Amazing Spider-Man, Supreme Power, Doctor Strange, The Fantastic Four, The Book of Lost Souls, Squadron Supreme és Bullet Points Marvel képregényeknek
#5842: Hova ment? Szerintem perpill a legjobb/legizgibb scifi lett.