11588
  • [NST]Cifu
    Vitatkoznék. A 2001 és a 2010 viszi nálam a prímet. A Battletech alap dropshipjei a 2001 Aries-IB űrhajóiból vannak. A B5 Omega osztálya a 2010-ben látott Alekszej Leonov koppintása. De ott van a Space Station 5 (érdekes áthallás a Babylon 5-höz? :)). Stb...
  • mrzed001
    Egy kicsi van, de erősen továbfejlesztett.
    Hajtóművek szárny végére kerültek, 2 irányban (előre-hátra) azonos teljesítményt adnak le, szakítottak a szokásos repülő felépítéssel (orr, törzs, hajtómű), és inkább egy szárnyas kabin lett belőle iszonyat nagy látószöggel előre
  • Punker
    hát azért annak szerintem van 1 kis star wars-os X-wing beütése :)
  • mrzed001
    Egyetértünk :) még akkor is ha a rombolót az űrodüsszeiából fejlesztették tovább ... de a StarFury az totál sajátjuk és totál zseniális :))
  • Punker
    ja tisztára ilyen 17. századi tengerjáró hajó érzés mi? :)
  • Punker
    az se rossz, de B5-ös rombolók az igaziak, az AK nyers erejének szépségére emlékeztet (pedig rühhlem az AK-t de mégis:)
  • [NST]Cifu
    Ez mondjuk a másik kedvencem. Archer szobája tök poén, ahogy folyton kerülgeti a merevítőgerendákat... :)
  • RelakS
    És mi van a StarGate földi hajóival? No, nem a legelsőre gondolok, az idétlen tornyával ;)
  • Punker
    B5 földi hajók a leghihetőbb járművek az össze sci-fi cucc közül :)
  • mrzed001
    Ez rendben van, de akkor ez azt jelenti, hogy pl. ha ma megcsinálnák a B5-öt akkor agyondizájnolt hajók repkednének jobbra balra?
    Talán ez a vicces, hogy már azok amik a B5-ben repkedtek is is ellég részletesek voltak, gondolj csak pölö a mimbari cirkálókra, földi hajók (nekem az Agamemnon a hátterem :)) ),... és mégis főleg a földi halyók olyan primitíven csak funkcionálisnak tűntek, minden fontosabb résznek kapásból lehet a funkcióját tippelni http://mitglied.lycos.de/Crusade/images/ocd.jpg
    Egyébként első ránézésre azt tippeltem volna, hogy az a kérdéses kiszögellés azért van az NX-01-en, hogy a gépház teteje nagyobb legyen (ezért megemelve)
    Viszont mivel felette van a híd, ezért totál nem tudom minek (gondolom nem a hajtómű fölé teszik közvetlen a hidat, mert az enyhén inlogikus)

#6980:
    B5 vezérlő dettó ott is ott voltak az ablakok a vezérlőnél és nem eldugott helyen volt (ok persze később páncélozták)
    A különbség, hogy bár megtehették volna a B5-ben is hogy nagy központi képernyő alapján vezessék a hajót (Beginingben mindenkinek volt saját kis képernyője -nagy ugyebár _enyhén_ sérülékeny- , Sharidan is az alapján vezette a hajót miután átvette az irányítását) mégse tették, mert megbízhatatlan.
    Egy űrállomásnál ugyebár a dokkolás a legkritikusabb művelet, szóval ésszerű hogy annak irányítóját odateszik, nomeg a B5 nem is éppen katonai "harcoló" űrállomásnak épült, hanem (katonai irányítás alatti) civilnek

Gépészként a ST hajói elég kaotikusnak és ellentmondásosnak tűnnek, a B5 földi hajók viszont átgondoltnak
  • Punker
    jóóóóóóóóó vid :)
  • Zsolo007
    Ebben lehet valami...
  • Petko
    épp warpolni készül tán.. nemtudom:)
    a hajónak az a része a saucer résznek egy szögletes kiemelkedése... pl az lehet cél, hogy mivel egy tányér alakú testben szögletes szobákat igyekeznek kialakítani, ezért a középső területen van egy ilyen kiemelkedés hogy a kabinok ne zárt 1 m magas körcikk hengerek legyenek. Pl. gondolj a házak tetőtér beépítéseire. Ez csak egy ötlet.
  • Zsolo007
    Nemtudom volt e már, találtam egy aranyos zenés trek összevágást....

Volt jópár jelenet amiben biztos vagyok hogy új nekem (főleg Voyageres részek), pedig láttam párszor mindegyik sorozatot....

Van olyan akinek mind ismerős? :)
  • RelakS
    Biztosan onnan kezdve helyezkednek el az érzékelők erdői XD

Ui.: Menekülnek a kamera elől? ;)
  • Zsolo007
    Logikus mérnöki szemmel??? Akkor a hajónak ezen része mi célt szolgál?

UI.: Egyébként érdekes kép ez.....Az effekt miatt olyan mintha hátrafelé menne a hajó...
  • RelakS
    Igen, félrenyomtam, és nem vettem észre :/
  • akyyy
    sztem te a 3. évadra gondoltál, mert a mai részben valóban jól kicseszett vele kétszer is:DDD
  • akyyy
    hm???
  • RelakS
    Bocs, de ezt a Téket nem hagyhatom ki! :P
  • Tomalak
    Van benne vmi :D
  • Punker
    kész, hatalmas ez a csóka :)
  • RelakS
    Az kicsit nagyképű, hogy _vágtak_, nem?
  • Sir Quno Jedi
    5 pontos!
  • RelakS
    Huhúúú!!! Hogy Archer mekkora genyaaa!!! XDXDXD
    2. évad asszem 14. részében jól megszivatta a xindi pofát XD
  • Tomalak
    A nemezisben vágtak rá egy abalkot :D
  • Tomalak
    Shatner énekel Lucasnak

Ezt nézzétek meg én behaltam a röhögéstől rajta HATALMAS! Hihetetlen arcz Shatner.
  • akyyy
    [center][right]
  • hzsolt
    40 éve, 1966. szeptember 8-án a mutatták be a Star Trek című sorozat első epizódját az Amerikai Egyesült Államokban.
  • Petko
    Nekem az alább mellékelt kép van háttérképnek breakva...
    Én azért amikor ezt szemlélem pont az ellentétjét érzem, azaz hogy most bár tény hogy csicsás, de teljesen logikusan szinte mérnöki szemmel építik fel a hajót. Pl. az ablakokból látszik hogy mivel még az NX-01 idejében ugye nem forcefield abalkok voltak, hanem a "hagyományos" jelenleg is használatos többrétegű vastagrétegzett, kisfelületű ablakok, és persze azok is ésszerűen elég kevesen vannak. Tisztára mint a valóságban vagy akár a repülőkön ha megnézitek. Az elején nem tudom pontosan, de szerintem az a sensor array, és az is eléggé logikusan van kitalálva, tisztára mint egy tengeralattjárónak a bow sphere sonar array-e, szépen fel van rugalmasan függesztve, szeparáltan a hajótesttől. Az is eléggé tetszik hogy még a mai szabvány repüléstechnikai nav light is rajta van, a jobb oldalon zöld fény, a balon piros. A híd az persze jó kérdés hogy miért tetején van, de az már csak a canon ragaszkodás miatt tejesen kézenfekvő hogy fennt van. Persze a belső díszletből tudjuk hogy nincs ott ablak, meg viewscreenen megy minden, de ha tegyük fel a mai technikával akarnánk felépíteni, ott is teljesen logikus lenne hogy néhány kissebb ablak van, amelyeken keresztűl a hídról (illetve irányítóteremből) egy körkörös látóterünk van.

• Punker
    de ők nem is akarnak menekülni :)
  • RelakS
    Mert a klingon hajók jobbak? Egy marha hosszú nyak végén helyezkednek el, a nyak meg gyakorlatilag csak folyosó. Legalábbis a ST:V EF játék alapján :)
  • Monoton
    télleg ebbe már belegondoltatok milyen lehet amikor megy a hajó te vagy a kormányos a kijelző nincs bekapcsolva és vezetsz előtted egy fal O_o

de szar érzés lehet
  • [NST]Cifu
    A híd a legtöbb Csillagflotta hajó tetején van. Az értelmét én sem értem, mert ha ha lennének ablakok, még azt mondom, hogy a kilátás miatt tették oda, de így... :)
  • hzsolt
    ah, azt hittem van itt még egy makett őrült :)
  • Zsolo007
    Óh, félreértettél :D

Számítógépes modellezésről beszéltem, "hagyományos" modellezéshez nem értek... :)
  • hzsolt
    És hol vetted meg a modelt?
    Én mostanában néztem, és sehol sem láttam ST modelt.
  • Punker
    B5 vezérlő dettó ott is ott voltak az ablakok a vezérlőnél és nem eldugott helyen volt (ok persze később páncélozták)
  • Zsolo007
    Ez rendben van, de akkor ez azt jelenti, hogy pl. ha ma megcsinálnák a B5-öt akkor agyondizájnolt hajók repkednének jobbra balra? Szerintem ez nagyon nagyon rossz. Azért kell egy kis realitás a sci-fi-be is.....Különben csak egy sima mese az egész...(bocs még a mesének is van realitása)
  • Punker
    sci-fi :)