• Petko
    Nekem az alább mellékelt kép van háttérképnek breakva...
    Én azért amikor ezt szemlélem pont az ellentétjét érzem, azaz hogy most bár tény hogy csicsás, de teljesen logikusan szinte mérnöki szemmel építik fel a hajót. Pl. az ablakokból látszik hogy mivel még az NX-01 idejében ugye nem forcefield abalkok voltak, hanem a "hagyományos" jelenleg is használatos többrétegű vastagrétegzett, kisfelületű ablakok, és persze azok is ésszerűen elég kevesen vannak. Tisztára mint a valóságban vagy akár a repülőkön ha megnézitek. Az elején nem tudom pontosan, de szerintem az a sensor array, és az is eléggé logikusan van kitalálva, tisztára mint egy tengeralattjárónak a bow sphere sonar array-e, szépen fel van rugalmasan függesztve, szeparáltan a hajótesttől. Az is eléggé tetszik hogy még a mai szabvány repüléstechnikai nav light is rajta van, a jobb oldalon zöld fény, a balon piros. A híd az persze jó kérdés hogy miért tetején van, de az már csak a canon ragaszkodás miatt tejesen kézenfekvő hogy fennt van. Persze a belső díszletből tudjuk hogy nincs ott ablak, meg viewscreenen megy minden, de ha tegyük fel a mai technikával akarnánk felépíteni, ott is teljesen logikus lenne hogy néhány kissebb ablak van, amelyeken keresztűl a hídról (illetve irányítóteremből) egy körkörös látóterünk van.