Sziasztok!
Képzeljétek mostanában (már egy jó ideje) azon munkálkodom, hogy lemodellezzem az NX-01-et. Namost el kell mondanom, hogy egyébként kedveltem nagyon a sorozatot, és a hajó is tetszett, egészen addig míg komolyabban bele nem bonyolódtam a tervrajzokba és a modellkészítésbe. Akkora egy csicsás agyondizájnolt f********ka, hogy az hihetetlen. Tele van olyan elemekkel a hajó amiknek abszolút semmi értelmük. Ehhez a hajóhoz képest egy Galaxy vagy egy Sovereign (ami egyébként nagy szerelmem, gyönyörű hajó) egy egyszerű puritán hajó.... (bár inkább a Galaxy). Komolyan mondom hihetetlen, hogy csak azért mert mostmár megvan a számítási kapacitás hozzá képesek ilyeneket csinálni, ahelyett, hogy normális hihető hajót hozzanak össze.... És az a legnagyobb poén az egészben, hogy így tényleg nem figyeltek arra, hogy a hajó valamilyen "katonai" szempontnak megfeleljen. Ugyanis szerintem elég nagy marhaság ha az ember egy hajónak a hídját a hajó tetejére jól kivilágítva rakja ki, hogy aki arra jár lehetőleg azt lője ki legelőszr, de ugyanilyen gyönyörű célpont a gépház is....
Egyszerűen katasztrófa....