• [NST]Cifu
    Ezek tudomanyos kutatohajok? En eddig aszittem ezek csak amolyan kalandorok. :)

Igen, tudományos célú egységek, olyanok, mint például a Cameron által kibérelt orosz kutatóhajó.

Nem..termeszetesen minden tiszt ott tanult. Még Data is gyorsba elvegezte. :) De amugy nekem ez igy termeszetes, ha matematikus akarok lenni nem megyek egy egeszsegugy szakra szakosodott egyetemre, en igy latom.

Csakhogy ez nem így néz ki, hanem úgy, hogy ha te a Föderációban akarsz matematikus csillagflotta tiszt lenni, akkor nem elég mondjuk a Vulkáni tudományos egyetemen megszerzett diplomád, hanem mindenképpen el kell végezned a csillagflotta akadémiáját. Tudományos téren aligha nyújt többet...

Egy ideje ezen vitazunk hogy az-e vagy sem. Szerintem egyertelmuen Nem. De teny hogy valamifele galaktikus rendorseget jatszanak, de a rendorseg az nem katonasag. Sosem volt az. :)

A rendőrség nem stimmel, mivel rendőrök nem harcolnak olyanokkal, akik megtámadnak egy birodalmat. Az a katonaság dolga. :)

Egyebkent mar errol is volt szo, hogy a csillagflotta tisztek afféle "szuperemberek", egyertelmuen kell a katonai tudas/kikepzes egy urhajora. Nem a csendes oceanokat/tengereket jarjak. :)

Miért is kell katonai tudás egy nem katonai űrhajóra?