Star Trek (TV)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
jön

actionscifi :))
Galaxy Quest pedig akármilyen bugyutára is akarták fogni, elég tartalmas lett (az utolsó 10 perc pedig überpoén)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
REAL MADRID
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Cifu: Szerintem az osszes ent karaktert nagyon eltalaltak az "elf kiccsaj" nem kellett volna oda es minden rendben zajlott volna. :) Archer tokeletes elso kapitanynak, Reed és Trip is megalljak a helyuket. Sott az a bizonyos "Néger kormányos faszi"- idézet a feliratokhu ent topikjabol - kormányos is megfelelo volt csak szerintem egy kicsit tul Galaxy Quest-es lett tole az egesz. :)
Lost - Star Trek házasság
írta: winnie
mikor: 2006. április 21. 21:58
Micsoda crossover lenne, mi? De nem errõl van szó, hanem mindössze csak arról, hogy a Paramount Pictures újra életet kíván lehelni a mozis Star Trek franchise-ba és felkérte J.J. Abrams-t, az Alias és a Lost egyik készítõjét, hogy írja és rendezze meg a 2008-ban a mozikba kerülõ 11. Star Trek mozifilmet. Abrams mellett két Lost-os tettestárs, Damon Lindelof és Bryan Burk is résztvenne a produkcióban.
A film várhatólag a korai Star Trek-es napokról fog szólni, leginkább egy bizonyos James T. Kirk és egy még bizonyosabb Mr. Spock kerül a középpontban, valamint az elsõ találkozásuk a Csillagflotta Akadémián és az elsõ közös küldetésük a világûrben.
Remélhetõleg Gene Roddenberry is elégedetten fogja nyugtázni a végeredményt.
Szvsz maximum fetreng a sírjában miután 91 óta halott. Másrészrõl én nem vagyok elragadtatva ettõl, valahogy rettegek a gondolattol hogy Mission Impossible 3, Alias és egyéb C kat. "kisstílû" látványhajhász filmek rendezõje kapja meg ezt.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Harmadrészt nagyon jó volt látni az ENT karaktereket kifordulva magukból. Sose rajongtam Archer-ért, noha végülis nem lógott ki túlságosan a szerepébõl a sorozatban. De a tükör-Archer az valami fergeteges volt, az egyik legjobb jelenet az elsõ részben a kõkemény tájszólással elropogtatott "Bridge is yours, Captain." szövege. De a többiek is nagyon jól helytálltak, kezdve Trip életunt beszólásaitól T'Pol szinte érezhetõ gyûlöletéig a rendszer iránt (bár szvsz nem sikerült túl Vulkánosra, de sebaj, neki elnézzük).
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
REAL MADRID
Az Ent rajongók nagyrésze (akivel eddig beszéltem) szupernek találta a 2 tüköruniverzumos részt :PP
Na arra egy egész sorozatot lehetne építeni (bár maga az Ent is teljesen jó volt sztem, 3. évad és 4. évad vége piszokjóra sikeredett)
Vagy akkor legalább az alternatív idõvonalat vennék elõ...
A megmaradt karakterekre építeni elég nehéz lenne, ráadásul a színészek jórésze már eléggé megöregedett, 40-es, 50-es éveikbe léptek (ugyanaz a probléma, mint a TOS filmekkel és a TNG filmek utolsó két részénél láttunk), tehát kicsit érdekesen festenének. Továbbá legalábbis alapból nincs komolyabb kiindulási alap sem, hogy merre lehetne továbbvinni a történet szálait.
REAL MADRID
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
tömeg szorozva a sebességgel.
teljes cikk
\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"
Szal szép, hogy sörétessel mellbelõnek, erre csinálsz egy hátraszaltó-cukaharát, de nem a valóságban :)
VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Mit is írtam?
Vagyis közvetitõ közeg hiányában a hang nem igazán terjed sehova. Egy ûrhajó belsejében lehet hallani azt, ami a hajóval történik (a hajtómû mûködése által keltett zaj, a hajótest pattogása, recsegése, ha mondjuk éles manõvert hajt végre, vagy a szakadó fém szikolya, ha a hajó például kettéválik egy becsapódástól), de ezt a hajó belsejében lévõ légkör, illetve a hajó szerkezete továbbítja. Ha a hajótól 10 méterre Lenny Kravitz gitározik egy 1kW-os hangfal társaságában, azzal az erõvel akár egy léggitárbajnokság résztvevõje is lehetne, ugyanúgy nem fogsz semmit hallani, hiszen nincs légkör, vagy bármi, ami eljutassa a hangot hozzád, a hajó belsejébe.
Ez nem "hiradóban meg a discovery-n láttam" dolog, hanem egyszerû fizikai tény. :)
A valóságban nem terjed a hang a világûrben. Pont. A Sci-fi sorozatok, filmek és játékok miatt van olyan feelinged egy "csendes" ûrjelentnél, mintha hiányozna valami. Mert úgy véled, hogy ott kellene valaminek lennie, ami mégsincs jelen. Az ok-okozat fordított tehát szerintem. :)
Továbbra is tartom, hogy csak a készítõgárdán múlik, hogy a hang nélküli világûr zavaró, vagy éppen nagyon is eltalált. Nekem például nagyon tetszett az a jelent, amikor Jayne a Serenity zsilipjébõl lõtt a puskájával, de nem lehetett semmit hallani. Így lenne természetes ugyanis. :)
Jesse James, Billy a kölyök, Wyatt Earp és társai az 1870-'80-as években élték virágkorukat éppenséggel. Ami történetesen a polgárháború után volt az én számításaim szerint. :P
A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet
Szerintem meg nem, ha egyensúlyozzák vagy ezzel vagy azzal (alant említett dolgok). :D
CSak hogy enyém legyen az utolsó szó :))). (úgysem így lesz)
Az összevissza forgolódó vadász fülkéjébõl nézve annyira nem érdekes egy csata (pölö Homeworld-ben nézhetted akár egy pilóta szemszögébõl is, de nagyon uncsi volt)
A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet
Én a bridge commanderben is azt élveztem amikor kívülrõl csodálhattam a hajókat :)
Az biztos, hogy a "mai" scifikrrõl levéve a hangot eléggé "élvezhetetlenné" válnak. A Fireflyban tulajdonképp nem sokat számított a dolog, mert nem volt csata.
Egyébként szerintem bizonyos szinten felfokozza az ember érdeklõdését ha nincsenek hangok, sokkal feszültebben figyel, megfelelõ kamerakezeléssel szerintem simán el lehetne érni hang nélkül is azt amit hanggal.