Star Trek (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stargateben, Bsgben, starwarsban otthon vagyok, de adna valaki egy kis (nagy), tájékoztatást h állhatnék neki ennek, ha meg akarom nézni az egészet és mivel érdemes kezdenem, stb. illetve h mit várhatok tõle... Sorry csak 19 vagyok, és eddig full kimaradt...
Nekem epp most ds9 megy. :))

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

ja

mrzed001
Most ment le kb harmadjára (negyedjére ?)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

akyyy
igen?

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

lesz még star trek a v3-on? most ment le a tng utolsó rész...

eh. :D

akyyy
ott van rajta a voyageren:D lelövi a kis vérpistikét:D nem fog õ itt büntipontozni:D

̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Mival tuvokkal? Tok jo ez a gif. :D

akyyy
<#idiota><#banplz>

jön

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

eksönscifi .. vegulis. :D

mrzed001
ne dramatizáljunk :P
actionscifi :))

Galaxy Quest pedig akármilyen bugyutára is akarták fogni, elég tartalmas lett (az utolsó 10 perc pedig überpoén)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Enis nagyon szeretem, de arrol beszelek hogy masok a kovetelmenyei egy vigjateknak es masok egy scifi "dramanak". :)

:DDDDDD legjobb! énis szeretem :D

REAL MADRID

Punker
mi bajod a Galaxy Quest-tel? qrvajó vígjáték mindig megnézem ha adják :)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

#5707-#5713: Tisztaban vagyok vele, lenyegeben valoban nagy kulonbseg volt az atlag ent reszek es e-két epizód kozott, de valjuk be oszinten eleg otlettelen volt az egesz. Persze sokaknak tetszhet, mivel egy abszolut startrek ellentétet kaptunk, kuriozumot ha ugytetszik.

Cifu: Szerintem az osszes ent karaktert nagyon eltalaltak az "elf kiccsaj" nem kellett volna oda es minden rendben zajlott volna. :) Archer tokeletes elso kapitanynak, Reed és Trip is megalljak a helyuket. Sott az a bizonyos "Néger kormányos faszi"- idézet a feliratokhu ent topikjabol - kormányos is megfelelo volt csak szerintem egy kicsit tul Galaxy Quest-es lett tole az egesz. :)

sorozatjunkie.freeblog.hu

Lost - Star Trek házasság
írta: winnie

mikor: 2006. április 21. 21:58

Micsoda crossover lenne, mi? De nem errõl van szó, hanem mindössze csak arról, hogy a Paramount Pictures újra életet kíván lehelni a mozis Star Trek franchise-ba és felkérte J.J. Abrams-t, az Alias és a Lost egyik készítõjét, hogy írja és rendezze meg a 2008-ban a mozikba kerülõ 11. Star Trek mozifilmet. Abrams mellett két Lost-os tettestárs, Damon Lindelof és Bryan Burk is résztvenne a produkcióban.

A film várhatólag a korai Star Trek-es napokról fog szólni, leginkább egy bizonyos James T. Kirk és egy még bizonyosabb Mr. Spock kerül a középpontban, valamint az elsõ találkozásuk a Csillagflotta Akadémián és az elsõ közös küldetésük a világûrben.

Remélhetõleg Gene Roddenberry is elégedetten fogja nyugtázni a végeredményt.

Szvsz maximum fetreng a sírjában miután 91 óta halott. Másrészrõl én nem vagyok elragadtatva ettõl, valahogy rettegek a gondolattol hogy Mission Impossible 3, Alias és egyéb C kat. "kisstílû" látványhajhász filmek rendezõje kapja meg ezt.
Punker
nem tudtok egy trek ftp-t ahonnan rendesen letudom mindet szedni sorban?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

[NST]Cifu
Szvsz nagyon szuper részek voltak, de tényleg az elsõ volt a komolyabb. Egyfelõl tökéletesen kicsavarta a ENT (illetve az egész Trek) "mindig korrekt és hõsies" világát, görbe tükröt tartva elé. Másfelõl volt egy jól kitalált története és utalás a TOS világára.

Harmadrészt nagyon jó volt látni az ENT karaktereket kifordulva magukból. Sose rajongtam Archer-ért, noha végülis nem lógott ki túlságosan a szerepébõl a sorozatban. De a tükör-Archer az valami fergeteges volt, az egyik legjobb jelenet az elsõ részben a kõkemény tájszólással elropogtatott "Bridge is yours, Captain." szövege. De a többiek is nagyon jól helytálltak, kezdve Trip életunt beszólásaitól T'Pol szinte érezhetõ gyûlöletéig a rendszer iránt (bár szvsz nem sikerült túl Vulkánosra, de sebaj, neki elnézzük).

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

mi ezen ilyen nevetséges? <#conf>

bruhaha

REAL MADRID

sorry, antik ügy, marharég néztem, gondoltam legalább ebben a féltucat ember által olvasott topikban mindenki látta.

akyyy
spoiler makrót ismered?

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

az elsõ rész valóban jó volt, a második már kevésbé - végig a hajón lévõ varánusszal szenvedtek.

mrzed001
Nézd meg újra :P
Az Ent rajongók nagyrésze (akivel eddig beszéltem) szupernek találta a 2 tüköruniverzumos részt :PP

Mi volt benne a jo, otlettelen zagyvasag az egesz. Mindenki jatszon gonoszat, mert olyan még nemvolt. bah :P

mrzed001
Igaz, fejet hajtok. Elfelejtettem Samuel Colt urat :)

mrzed001
In the Mirror :))) Darkly :)))
Na arra egy egész sorozatot lehetne építeni (bár maga az Ent is teljesen jó volt sztem, 3. évad és 4. évad vége piszokjóra sikeredett)

Az egy nagyonnagy butasag lenne. :)

akyyy
mégis sokan elégedtelenkednek hogy kirk fiatalkoráról fog szólni...

szerintem hiba lenne 2450 utáni idõszakba menni, annyira távoli, és felesleges is. Nagyon technikaközpontúnak kellene lennie, sok a Trek rajongók számára is ismeretlen dologgal, és ez a világ nagyon nem arról szól hogy hogyan tegyünk meg dolgokat, hanem filozófálás arról, hogy megtegyük-e, illetve etikailag szabad-e megtenni.

akyyy
pl a voyager hazatérése után mizu van a DS9-non. pl a borg arra akarterjeszkedni és leasszimilálja valamelyik ûrállomást<#nyes>

[NST]Cifu
Jah, ami azt illeti én is annak örülnék, ha már egy kicsit elszakadnánk az UFP-tõl és a csillagflottától...

Vagy akkor legalább az alternatív idõvonalat vennék elõ...

[NST]Cifu
Mégis hogyan? A DS9 csapata jobbára szétszéledt, Worf visszament Picard alá az Enterprise-E-re, Sisko ugye eltávozott, a Jem'hadar fenyegetés megszünt, stb...

A megmaradt karakterekre építeni elég nehéz lenne, ráadásul a színészek jórésze már eléggé megöregedett, 40-es, 50-es éveikbe léptek (ugyanaz a probléma, mint a TOS filmekkel és a TNG filmek utolsó két részénél láttunk), tehát kicsit érdekesen festenének. Továbbá legalábbis alapból nincs komolyabb kiindulási alap sem, hogy merre lehetne továbbvinni a történet szálait.

énmeg klingon sorozatot akarok! követelek :DDDD

REAL MADRID

RelakS
Úgylegyen... (bekavart szvsz, hogy volt valami erõ szorozva gyorsulással, de már nemtom, hogy az mi :D vagy F=ma? Derégvolt <#idiota>)

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

"Mert ugye a lendület az tömeg szorozva erõvel, és egy ütközésnél ez állandó (lendületmegmaradás)"
tömeg szorozva a sebességgel.
akyyy
én a DS9-t filmesítettem volna meg vhogy!

Muki100
Nem Rick Berman fogja rendezni a tizenegyedik Star Trek filmet jelentette be a Paramount. Helyette J.J Abrams (Lost,Alias) veszi át a teendõketés a film Spock és Kirk fiatalkorában játszódna, vagyis nem a TNG idõvonalban.
teljes cikk

\"Várunk helyén k?halom, árnyékban h?vös hajnalon, Egy elhagyott tartományról álmodom\"

RelakSfromhome
Ja, a Mythbusters-ben le is tesztelték egy dizsnyóval. Hiába gyors ugyanis a lövedék, egyszerûen nincs elég lendülete ahhoz, hogy nagyon hátralökjön bárkit is. Mert ugye a lendület az tömeg szorozva erõvel, és egy ütközésnél ez állandó (lendületmegmaradás)

Szal szép, hogy sörétessel mellbelõnek, erre csinálsz egy hátraszaltó-cukaharát, de nem a valóságban :)

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitõl, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)

[NST]Cifu
bocs hogy bele szólok de szvsz az ûrben van hang. max nem terjed olyan messzire,

Mit is írtam?

A valóságban nem terjed a hang a világûrben

Vagyis közvetitõ közeg hiányában a hang nem igazán terjed sehova. Egy ûrhajó belsejében lehet hallani azt, ami a hajóval történik (a hajtómû mûködése által keltett zaj, a hajótest pattogása, recsegése, ha mondjuk éles manõvert hajt végre, vagy a szakadó fém szikolya, ha a hajó például kettéválik egy becsapódástól), de ezt a hajó belsejében lévõ légkör, illetve a hajó szerkezete továbbítja. Ha a hajótól 10 méterre Lenny Kravitz gitározik egy 1kW-os hangfal társaságában, azzal az erõvel akár egy léggitárbajnokság résztvevõje is lehetne, ugyanúgy nem fogsz semmit hallani, hiszen nincs légkör, vagy bármi, ami eljutassa a hangot hozzád, a hajó belsejébe.

Ez nem "hiradóban meg a discovery-n láttam" dolog, hanem egyszerû fizikai tény. :)

akyyy
bocs hogy bele szólok de szvsz az ûrben van hang. max nem terjed olyan messzire, de azért miért ne lehhe hang hog yadnak a híradóba egy kis videót a világûrból, és azon nincs hang akkro az egész világûrben sehol, de sehol nincs hang??<#csodalk><#csodalk><#csodalk>

[NST]Cifu
Ez már az említett "Larger than life" dolog. A filekben olyan szépen hátrarepülnek (sõt! hátraszaltót vágnak) az emberek, amikor eltalálja õket egy lövedék. A valóságban errõl szó sincs. Ha látsz egy hiradórészletet, ahol egy katonát eltalálnak, de csak annyit látni, hogy összeesik, az akkor minek minõsül?

A valóságban nem terjed a hang a világûrben. Pont. A Sci-fi sorozatok, filmek és játékok miatt van olyan feelinged egy "csendes" ûrjelentnél, mintha hiányozna valami. Mert úgy véled, hogy ott kellene valaminek lennie, ami mégsincs jelen. Az ok-okozat fordított tehát szerintem. :)

Továbbra is tartom, hogy csak a készítõgárdán múlik, hogy a hang nélküli világûr zavaró, vagy éppen nagyon is eltalált. Nekem például nagyon tetszett az a jelent, amikor Jayne a Serenity zsilipjébõl lõtt a puskájával, de nem lehetett semmit hallani. Így lenne természetes ugyanis. :)

[NST]Cifu
A klasszikus westernek éppenséggel a XIX.század végén játszódnak, elég ha belegondolsz, hogy Colt híres hatlövetûjének szabadalma 1835-ös keltezésû, és ez még az elöltöltõs változat, nem is egybeszerelt lõszert használó pisztoly, amely az 1850-es években jelent csak meg.

Jesse James, Billy a kölyök, Wyatt Earp és társai az 1870-'80-as években élték virágkorukat éppenséggel. Ami történetesen a polgárháború után volt az én számításaim szerint. :P

Zsolo007
Én spec szerettem a Homeworldben így rámenni a vadászokra, szerintem fun :D.

A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet
Szerintem meg nem, ha egyensúlyozzák vagy ezzel vagy azzal (alant említett dolgok). :D

CSak hogy enyém legyen az utolsó szó :))). (úgysem így lesz)

mrzed001
Nagytotál mindenképpen kell, erre épp a B5 volt a legjobb példa, ahol egész ûrtaktikákat dolgoztak ki (persze mai repülõs taktikák alapján), bár egy igazán távoli RTS szerû nézet azért nem ártott volna ott sem.
Az összevissza forgolódó vadász fülkéjébõl nézve annyira nem érdekes egy csata (pölö Homeworld-ben nézhetted akár egy pilóta szemszögébõl is, de nagyon uncsi volt)

A hangok hiánya meg uncsivá és olyan makettek törnek feelengessé teszik a filmet

Zsolo007
Ahogy mondod!

másik variáció az ûrodüsszeia, amikor nagyzenekari mûvekkel érzékeltetik a totális csendet és lebegést.

Zsolo007
Az a "baj", hogy néha azért kell egy nagytotál, hogy az ember lássa hogy mi is folyik pontosan (fõleg egy nagyobb csatánál). Meg szerintem unalmas is lenne, ha csak belülrõl látnánk....
Én a bridge commanderben is azt élveztem amikor kívülrõl csodálhattam a hajókat :)

Az biztos, hogy a "mai" scifikrrõl levéve a hangot eléggé "élvezhetetlenné" válnak. A Fireflyban tulajdonképp nem sokat számított a dolog, mert nem volt csata.

Egyébként szerintem bizonyos szinten felfokozza az ember érdeklõdését ha nincsenek hangok, sokkal feszültebben figyel, megfelelõ kamerakezeléssel szerintem simán el lehetne érni hang nélkül is azt amit hanggal.

Igaza van mrzednek, tenyleg az mber hianyolja a hangokat es kellenek hiaba nincs hang az urben. Szerintem a legjobban ugy lehetne megoldani, hogy nem hasznalnak kulso kamerakat, hanem csak ugy mutatjak a csatakat ahogy a hajokbol latni lehetne, es a hajban mar hallhatoak a zizegések zümmögések. :)