• _Vegeta_
    Az ent az egy whole different story. ;)

Bocsika sokat irtam..ugynezki szomenésem volt, ha nemerdekel lapozz. :)

Cifu: Az elso reszre (szegyellem magam), de nemtudok sok mindent mondani, ,az en a robotba alighogy belekezdtem tobb asimov muvet pedig nem volt még idom/energiam "feldolgozni", de asszem ertem mit mondassz es ez egy eleg mas helyzet szerintem, mert megiscsak regenyekrol/novellakrol van szo tehat egy teljesen mas medium, mint a filmezes.

Aztan..azert a fobb mberek mennek le a bolygokra kuldetesekre, mert nem lovoldozni mennek hanem diplomaciai kapcsolatot kieptieni/felfedezni ez ilyen egyszeru. Ebben pedig a fejesek vannak otthon, arrol nem is beszelve hogy ha valami komoly dontest kell hozni nem kell felszolniuk a hajora hanem rogvest meg is tehetik azt. Egyebkent tobb tng reszben szolalt fel riker picardhoz hogy: nono! a kapitanynak a hajon a helye, mert fontos szemely ellenben en felaldozhato vagyok. :)

Aztan amit itt emlitettel szerintem csak arra vilagit ra, hogy a stben mint kitalalt vilagban is lehet hogy szuperemberek vannak de megis emberek a hibaikkal egyutt. Picard,Cickó, es a tobbiek mind mas ember maskeppen gondolkodnak.

Szerintem rosszul latod a dolgot, bar igazad van tenyleg teny hogy gyakorlatilag egy "amerikai urtengereszetnek" latszik az egesz elso latasra (USS hehe:), dehat elsosorban amerikaiaknak keszult a sorozat. Na mindegy szoval vegulis az osszes trekkben rengetegszer emlitik hogy nem katonak ok. A hajok is: Galaxy, csaladok a fedelzeten, iskola stb stb, a tisztek mindegyike tudos, persze Bárkli hadnagy fog lovoldozni mi. Egyebkent is arrol is volt szo a sorozatokban hogy mien nehez bekerulni a csillagflotta akademiara elvegezni megaztan... ettol olyan szuperemberek, ha manapsag is lenne ilyen iskola onnan tuti csak okos emberek jonnenek ki. :)
    De most hogy kicsit nezzem a b5-t is ott a rangerek se igazan katonak inkabb "rendorfelesegek" "szerzetesek", tehat ott is megvan ugyanez.

mrzed: OFF Errol van szo, anime topikban mar lehurrogtak volna. :) ON
    Ez a ket ideologia amit emlitessz a ketto legszelsosegesebb, legegyszerubb. Jo vagy gonosz. Fekete vagy feher, mint a star warsban. Ott is a birodalom rossz lenne? miert? Rendet hoz a galaxisban nem? Itt is ilyesmirol van szo. A 2 nagyhatalom :)) a vorlonok es az arnyak felosztottak maguk kozott a galaxist, hogy rend legyen mert a egyensulyban kell lennie a vilagnak. Most is mit csinalnak az SG-vel? Ugyanezt. Ori vs Osok. Mindketten mas fajok (kis elteressel:)), a ket vegletet kepviselik.

Hohóó, azert b5ben volt szepen szo arrol hogyan valtoztattak a vorlonok egyes fajok evoluciojat hogy nagyobbat ne is emlitsek telepatia beultetese. A stben pedig azert veszik fel a kapcsolatot az urkepesseg elerese utan mivel mien szep dolog jott ki a foldon ebbol. ;) Jojo nem mirror univerzumrol beszelek. :) Raadasul erosen optimistak ott a foderacioban es szeretnek ha az egesz galaxis a foderacio tagja lenne bar naluk ez nem letfontossag mint a borg szamara pl. :)
    Szerintem bar csak halvanyan emlexem, volt elejtve nehany szo arrol mivel jar a foderacioban lenni. (Most hirtelen nemtudok mit felidezni, de ugyemlexem volt rola szo.)
    Kivalasra sem emlexem es talan ilyen nem is volt meg stben, de ha van egy menyorszag miert szakadnek el tole? :)) Csak nehany kolonia el rosszul, de azok tehetnek is rola. Pl makik :))
    A vorlonokat pedig az elobb emlitettem es ez valoban igaz, volt egy resz az 1 szezonban amikor felrobbantottak azt a csajt aki a halhatatlansag szerumat feltalalta. Igen az jovolt teccet. :) De azert a vorlonok nem foderacio. A foderacio a vegletekig materialista (nincs isten stb stb es soxor be is bizonyitottak), mig a vorlonok haat a legosibb elolennyel jol elhuztak a beluket a vilag szelere. :)) A st ettol fenomenalis, hogy "felnyitja" az ember szemet, hogy nem szabad feltetel nelkul hinni idiota vallasokban, csak magatol tegyen jot az ember. Na vegig kellene nezetni az izraeli katonakkal a stet talan letennek a fegyvertm idiotak. :)) A vallasi fanatikus csolatasu terroristakrol nem is beszelve, de ez mar nagyon off. Szoval a foderacionak inkabb segitseg es a lenyeg a fajok egyben tartasa a feladata nem katonai szervezet, ahogy cifu hiszi. Legalabbis en ilyen startreket neztem gondolatban. :)