11588
  • Tomalak
    hát abból mivel ezek a hajók mind tele vannak felfegyverzett katonákkal és sok ilyen hajó van bár lehet tévesen fogom fel :)
  • _Vegeta_
    "de az biztos hogy katonaállam."
    Megis ezt mibol szurted le?
  • Tomalak
    Ezjóó :D
  • Sir Quno Jedi
    Ja, mostanság nálam is TOS hetek vannak! :DDD

DE ahogy Spike kapitány mondaná: ...blíp!
  • Tomalak
    Leszedtem a netről az Eredeti sorozat 3 évadját.. ez a világ legjobb trekje esküszöm, igza vayagerel kezdtem ds9 es folytattam majd a tng volt kedvencem de most a tos teljesen elámít baromijó!! Kirk kapitány a legkirályabb!

Föderáció egy eléggé érdekes állam nem tom eldöntetni hogy EU inkább vagy SzU de az biztos hogy katonaállam.
  • [NST]Cifu
    Jajmár. Dramaturgia. Nyilván ha leküldene Picard 15 kommandóst, senkit nem érdekelne ha esetleg mind meghal. Be kellene mutatni őket is, hogy izgulj értük, hogy vajon tulélik-e. Mégis, hány szereplő életutját, jellemfejlődését kövessék? Így is van féltucat.

A Trekben is voltak vissza-visszetérő arcok, O'Brian is így kezdte a TNG-ben. Az ENT 3. évadjában ott voltak a tengerészgyalogosok. Szóval nem ismeretlen fogalom azért a sokszereplős menet.

Viszont közel sem hozná a Trek hangulatát, életérzését...

A DS9 azért részben ilyen volt, mégis hozta a Trek érzést (nálam).

A Trek a puritán környezet, hangtalanul nyíló ajtók, frissen vasalt egyenruhák steril világa.

Láttuk az USS Lakotát a DS9-ban. Vénséges vén teknő, igaz felújítva, a legénysége és a hajó is tipp-topp állapotban. Attól, hogy félreeső bázisról van szó, még nem szakadt, mocskos, borostás, illuminált állapotban leledző csillagflotta tiszteket kell vizionálni. ^^
  • Cat #6813
    "A trekben viszont tökmindegy mi a feladat, a főhősök mennek és kész, független attól, mi várhat rájuk."

Jajmár. Dramaturgia. Nyilván ha leküldene Picard 15 kommandóst, senkit nem érdekelne ha esetleg mind meghal. Be kellene mutatni őket is, hogy izgulj értük, hogy vajon tulélik-e. Mégis, hány szereplő életutját, jellemfejlődését kövessék? Így is van féltucat.

"Lehetne jó történeteket kerekíteni a félreeső bázisokra került kevésbé eminens tanulókból tiszté avanzsáltakról is, akik 80-100 éves technikákat a Trek-éra szigetelőszallagjával tartanak össze."

Lehetne. Az is a Trek világában játszódna. Viszont közel sem hozná a Trek hangulatát, életérzését - ha tényleg egy lepusztult űrhajón zajló élet érdekel, azt megkaphatod 15 másik filmben/sorozatban is (sőt, most hogy belegondolok, többségében ilyen van). A Trek a puritán környezet, hangtalanul nyíló ajtók, frissen vasalt egyenruhák steril világa.
  • Cat #6812
    "Volt valaha is valami infó róla hogy mivel jár a föderáció részének lenni ???
    Volt valaha infó róla, hogy valaki ki akart szakadni? Esetleg hogy hogyan tartották fenn a bolygóközi békét, mert az közel sem a legegyszerűbb dolgok egyike ..."

Én ezt az EUhoz hasonlítanám - hány oldalban tudnád megfogalmazni mivel jár az EU részének lenni? :D
  • _Vegeta_
    "(aki most azzal jön,..."
    Szerintem inkabb azzal jonne valaki, hogy hiaba csinaltak meg jol, olvasva sokkal jobb. ;)

Igen, de eppen errol van szo hogy marhara nem fullik a foguk a harcra, aztan meg en st-ben meg egyetlen egy rambo akciot nem lattam mindig fedezekbol tuzelnek viszonylag pontosan. Felderites meg nem nagyon szukeseg mikor egy szo es mar transzortal is vissza a hajora O'Brien.. :) Egyebkent van igazsag abba amit mondasz, de szerintem ez a "nem torodomseg" a csillagflotta "ontelt onbizalmat" mutatja, hogy ok felderites nelkul is kepesek elintezni a kuldetest es altalaban sikerul is. :)

"Picard ember? Bizonyékot követelek rá! :DDD"
    Ez jooo teccik. :D

Ugylatszik most elegge egysikuan gondolkodok, igy belegondolva tenyleg a galaxy az egyetlen "repulo varos" feelingu hajo..viszont tenyleg mindenki valamien szinten tudos ha mas nem gepesz vagy data :) vagy diplomaciai szakerto.

"Lehetne jó történeteket ..."
    Egyetertek, még ma is rengeteg minden rejlik a trekbe es nem fontos hogy maradjunk a hagyomanyos trekknel eppezert mondtam nekem az enti is tetszett, bar a leggyengebb trek de azert voltak erdekes, aranyos reszek, igaz az a 3.szezon nem kellett volna. :)

"A Rangerek felesleges ágyútölteléket. ^^"
    Azert terjesztik az igét szepen, rendesen. ;)
  • [NST]Cifu
    mert megiscsak regenyekrol/novellakrol van szo tehat egy teljesen mas medium, mint a filmezes.

Azért sok regényt és novellát sikerült normálisan megfilmesíteni (aki most azzal jön, hogy mégtöbbet nem, az ne jöjjön ezzel, mert nem ér :)).

Aztan..azert a fobb mberek mennek le a bolygokra kuldetesekre, mert nem lovoldozni mennek hanem diplomaciai kapcsolatot kieptieni/felfedezni ez ilyen egyszeru. Ebben pedig a fejesek vannak otthon, arrol nem is beszelve hogy ha valami komoly dontest kell hozni nem kell felszolniuk a hajora hanem rogvest meg is tehetik azt.

Az a gond, hogy akkor is a főbb emberek mennek általában, amikor lövöldözni kell. :)))
    A döntésképesség megint rossz indok. Kell egy felderítőcsapat, aki felderít, utána a tapasztalt helyzettől függően kér segítséget a hajóról. Békés, barátságos izébizé -> jöhet a kapitány meg a diplomatahatad, harcias ugribugrik -> jöjjenek a kiképzett harcosok, sérült csillagflotta-barát akárkicsoda -> jöjjön egy orvos. Erre a feladatra egyfelől pazarlás a főtiszteket küldeni. A trekben viszont tökmindegy mi a feladat, a főhősök mennek és kész, független attól, mi várhat rájuk. Kicsit vakarom a fejem effekt, amikor a főgépész nekiáll rambot játszani...

Picard,Cickó, es a tobbiek mind mas ember maskeppen gondolkodnak.

Picard ember? Bizonyékot követelek rá! :DDD

A hajok is: Galaxy, csaladok a fedelzeten, iskola stb stb, a tisztek mindegyike tudos, persze

A Galaxy osztály volt e téren emlékeim szerint az első, és kissé kivételezett egység, mivel a fontos, kiemelt feladatok miatt a személyzetnek sokáig kell távol lennie a bázisoktól.

Viszont az nem indok, hogy tudós van csak a fedélzeten. Ha jól rémlik, a Galaxy osztály a föderáció legerősebb és leggyorsabb hajója a TNG idejében. Szóval ha irgum-burgum van, akkor a Galaxyk mennek az első vonalba...

Egyebkent is arrol is volt szo a sorozatokban hogy mien nehez bekerulni a csillagflotta akademiara elvegezni megaztan... ettol olyan szuperemberek, ha manapsag is lenne ilyen iskola onnan tuti csak okos emberek jonnenek ki. :)

Ez az egyik nagy bajom a Trekkel. A csúcsemberkékről szólnak. Már nem emlékszem a címére, de volt e téren egy jó rész a VOY-ban, ahol négy kevésbé szuperember tisztel különcködik Janeway. Szóval van ilyen is és olyan is. A Trek viszont alapvetően a szupermenekről szól. Lehetne jó történeteket kerekíteni a félreeső bázisokra került kevésbé eminens tanulókból tiszté avanzsáltakról is, akik 80-100 éves technikákat a Trek-éra szigetelőszallagjával tartanak össze.

De most hogy kicsit nezzem a b5-t is ott a rangerek se igazan katonak inkabb "rendorfelesegek" "szerzetesek", tehat ott is megvan ugyanez.

A Rangerek felesleges ágyútölteléket. ^^
  • _Vegeta_
    OFF
    Drágonbállos mert en azt is szeressem. :)
  • Sir Quno Jedi
    Szerintem mind hülyék vagytok, mer' Mr. Spocknak mindég igaza van! Én láttam! :D
  • Monoton
    uhh bakker mennyit írtok :P :D:D:D
  • akyyy
    mien weblap?:P
  • _Vegeta_
    Fenebe is most megint startreket van kedvem nezni, megin nemtok a weblappal foglakozni..gonoszak vagytok!!^^
  • _Vegeta_
    Az ent az egy whole different story. ;)

Bocsika sokat irtam..ugynezki szomenésem volt, ha nemerdekel lapozz. :)

Cifu: Az elso reszre (szegyellem magam), de nemtudok sok mindent mondani, ,az en a robotba alighogy belekezdtem tobb asimov muvet pedig nem volt még idom/energiam "feldolgozni", de asszem ertem mit mondassz es ez egy eleg mas helyzet szerintem, mert megiscsak regenyekrol/novellakrol van szo tehat egy teljesen mas medium, mint a filmezes.

Aztan..azert a fobb mberek mennek le a bolygokra kuldetesekre, mert nem lovoldozni mennek hanem diplomaciai kapcsolatot kieptieni/felfedezni ez ilyen egyszeru. Ebben pedig a fejesek vannak otthon, arrol nem is beszelve hogy ha valami komoly dontest kell hozni nem kell felszolniuk a hajora hanem rogvest meg is tehetik azt. Egyebkent tobb tng reszben szolalt fel riker picardhoz hogy: nono! a kapitanynak a hajon a helye, mert fontos szemely ellenben en felaldozhato vagyok. :)

Aztan amit itt emlitettel szerintem csak arra vilagit ra, hogy a stben mint kitalalt vilagban is lehet hogy szuperemberek vannak de megis emberek a hibaikkal egyutt. Picard,Cickó, es a tobbiek mind mas ember maskeppen gondolkodnak.

Szerintem rosszul latod a dolgot, bar igazad van tenyleg teny hogy gyakorlatilag egy "amerikai urtengereszetnek" latszik az egesz elso latasra (USS hehe:), dehat elsosorban amerikaiaknak keszult a sorozat. Na mindegy szoval vegulis az osszes trekkben rengetegszer emlitik hogy nem katonak ok. A hajok is: Galaxy, csaladok a fedelzeten, iskola stb stb, a tisztek mindegyike tudos, persze Bárkli hadnagy fog lovoldozni mi. Egyebkent is arrol is volt szo a sorozatokban hogy mien nehez bekerulni a csillagflotta akademiara elvegezni megaztan... ettol olyan szuperemberek, ha manapsag is lenne ilyen iskola onnan tuti csak okos emberek jonnenek ki. :)
    De most hogy kicsit nezzem a b5-t is ott a rangerek se igazan katonak inkabb "rendorfelesegek" "szerzetesek", tehat ott is megvan ugyanez.

mrzed: OFF Errol van szo, anime topikban mar lehurrogtak volna. :) ON
    Ez a ket ideologia amit emlitessz a ketto legszelsosegesebb, legegyszerubb. Jo vagy gonosz. Fekete vagy feher, mint a star warsban. Ott is a birodalom rossz lenne? miert? Rendet hoz a galaxisban nem? Itt is ilyesmirol van szo. A 2 nagyhatalom :)) a vorlonok es az arnyak felosztottak maguk kozott a galaxist, hogy rend legyen mert a egyensulyban kell lennie a vilagnak. Most is mit csinalnak az SG-vel? Ugyanezt. Ori vs Osok. Mindketten mas fajok (kis elteressel:)), a ket vegletet kepviselik.

Hohóó, azert b5ben volt szepen szo arrol hogyan valtoztattak a vorlonok egyes fajok evoluciojat hogy nagyobbat ne is emlitsek telepatia beultetese. A stben pedig azert veszik fel a kapcsolatot az urkepesseg elerese utan mivel mien szep dolog jott ki a foldon ebbol. ;) Jojo nem mirror univerzumrol beszelek. :) Raadasul erosen optimistak ott a foderacioban es szeretnek ha az egesz galaxis a foderacio tagja lenne bar naluk ez nem letfontossag mint a borg szamara pl. :)
    Szerintem bar csak halvanyan emlexem, volt elejtve nehany szo arrol mivel jar a foderacioban lenni. (Most hirtelen nemtudok mit felidezni, de ugyemlexem volt rola szo.)
    Kivalasra sem emlexem es talan ilyen nem is volt meg stben, de ha van egy menyorszag miert szakadnek el tole? :)) Csak nehany kolonia el rosszul, de azok tehetnek is rola. Pl makik :))
    A vorlonokat pedig az elobb emlitettem es ez valoban igaz, volt egy resz az 1 szezonban amikor felrobbantottak azt a csajt aki a halhatatlansag szerumat feltalalta. Igen az jovolt teccet. :) De azert a vorlonok nem foderacio. A foderacio a vegletekig materialista (nincs isten stb stb es soxor be is bizonyitottak), mig a vorlonok haat a legosibb elolennyel jol elhuztak a beluket a vilag szelere. :)) A st ettol fenomenalis, hogy "felnyitja" az ember szemet, hogy nem szabad feltetel nelkul hinni idiota vallasokban, csak magatol tegyen jot az ember. Na vegig kellene nezetni az izraeli katonakkal a stet talan letennek a fegyvertm idiotak. :)) A vallasi fanatikus csolatasu terroristakrol nem is beszelve, de ez mar nagyon off. Szoval a foderacionak inkabb segitseg es a lenyeg a fajok egyben tartasa a feladata nem katonai szervezet, ahogy cifu hiszi. Legalabbis en ilyen startreket neztem gondolatban. :)
  • mrzed001
    Nem baj az, ha va egy kis flame, hiszen új ST nélkül nem igazán van miről elmélkedni csak a múltról és összefüggésekről/viszonításokról

felemelkedett fajok akik istenkent mukodnek/elnek, ez nem ideologia csak mese. ;)
    Akkor nem jól nézted. Az első 3,5 széria két ideológia ütköztetéséről szól:
    1) az árnyak ideológiája szerint a fejlődéshez háború kell (és be kell látni, hogy van igazság benne, gondolj csak az atombombára)
    2) a vorlonok ideológiája szerint pedig békében és tökéletes rendben fejlődhetnek legjobban (és ebben is van igazság)

Ellenben startrekben "ne avatkozzunk be mas fajok dolgaiba mert nem vagyunk istenek" egeszen komolyabb mondanivalo
    Ez kb a vorlonok ideológiája is. CSAKHOGY itt jön a ST nagy hibája: ha már űrképesek akkor felveszi velük a föderáció a kapcsolatot. És aztán ????
    Volt valaha is valami infó róla hogy mivel jár a föderáció részének lenni ???
    Volt valaha infó róla, hogy valaki ki akart szakadni? Esetleg hogy hogyan tartották fenn a bolygóközi békét, mert az közel sem a legegyszerűbb dolgok egyike ...
    A B5-ben a vorlonok (mint legősibb és legerősebb faj) nagyritkán avatkoztak be, de akkor igencsak hatásosan. Ők még itt is, miután "felnőttek" a fajok és űrképesek lettek is betartották a be nem avatkozási szabályt (kivéve amikor telepaták kellettek de nagyok, de ezt most inkább hagyjuk :D)

A föderáció meg bekebelezett mindenkit és integrálta magába, mint egy nagy amőba ...
  • [NST]Cifu
    mindössze annyirol volt szo, hogy a scfi mint mufaj ugyis csak teljesen fantázia es nem ertem miert kell ennyire kovetelni a valosaghuseget.

Cat leírta a lényeget, de egy kicsit továbbpörgetném. A SciFi akkor igazán jó SciFi, ha végletekig le van bontva, és hihetőre, érthetőre, megérthetőre készítik. Látod, ahogy összeáll az egész. Elég Isaac Asimov Én, a robot novelláira, az Alapítvány-sorozatára, vagy Ian Watson Warhammer 40k regényeire gondolni. Elég vad dolgok vannak bennük, de szépen kifejtve, levezetve már látja az ember a lényeget, hihetőnek tűnik számára az adott SciFi világa.

A Trek valljuk meg, hogy minden bájával együtt is, a következettlenségek gyűjteménye (kezdve attól, hogy miért mindig a hajó kapitánya/első tisztje, stb. megy le a veszélyes bolygóra felderíteni, a sokszáz vagy ezer feletti fős legénységből miért nem egy aféle felderítőcsapat megy le, aki direkt erre van felkészítve, kiképezve).

Petko említi az ideológiát. Szerintem nyilvánvaló, hogy még a szórakoztatás ellenére is igyekeznek belecsempészni némi ideológiát a sorozatokba. Csakhogy itt ütközik ki a hitelesség, avagy a kevésbé hihető reakciók. Lásd a TNG-ben a hősők, akik akár a legfelsőbb utasítást is megszegik, csakhogy erkölcsileg és etikailag helyesen cselekedjenek. A DS9-ban éppen fordítva van. Sisko vívódása például a Maqui-val kapcsolatban...

Még egy apróság: a csillagflotta és katonaság vonulat. Én nem láttam nem csillagflotta katonai hajót a Trekben. Tehát a csillagflotta maga egy hadi-űrtengerészet, szigorú katonai hierarchiával, hiába hangsúlyozzák ki esetleg azt, hogy tudósok és felfedezők - Gyakorlatilag katonák.
  • Petko
    hát azért az ST ben elég komoly ideológiai alap van, és talán ez is ami sok embert (engem) megfog, ugyanis vágyik erre a világra... sokszor meg is fogalmazzák hogy a modern emberiség felülkerekedett saját romlottságán (egymással háborúskodás, anyagi javak hajszolása), és az állati ösztönökön és ehelyett az új cél és motiváció az önmagunkon való felülkerekedés, az önmegvalósítás, és a felfedezés öröme.
    Főleg aktuális ez napjainkban amikor a valóságban meg pont visszafele halad az emberiség.
  • akyyy
    entben is ott vannak a katonák!:))
  • _Vegeta_
    Ez amit te emlitettel csak a mese resze az egesznek. Persze... felemelkedett fajok akik istenkent mukodnek/elnek, ez nem ideologia csak mese. ;)

Ellenben startrekben "ne avatkozzunk be mas fajok dolgaiba mert nem vagyunk istenek" egeszen komolyabb mondanivalo, valami ami még 40 ev utan is zsenialis es nagyon nagy igazsag.

Hmm igaz nem sok szo volt errol az stben de nem is kellett mert a reszek ömlesztik magukbol az informaciokat. Ugy vettem eszre hogy itt az emberek tobbsege ugy gondolja hogy foderacio=csillagflotta parancsnoksag, pedig ez nem egeszen igy van. Plussz a csillagflotta parancsnoksag sem=katonasag inkabb, - mint tobb reszben is emlitik - tudomanyos tisztek szolgalnak a hajokon mintsem katonak. Egy tng resz pl foglalkozik ezzel hogy talalkoztak a borggal es huu gyorsan mennyunk es tanuljunk harci taktikakat es gyakoroljuk oket, mert beismerik nem jok a harcban. Egy kapitanynak viszont es ezt is emlitettek egy reszben, mindenben tokelesnek kell lennie.

Huhh mar megint st vs b5 eszmecsere lett ebbol, pedig szerintem tok felesleges hasonlitgati a kettot. Az egyik egy hőseposz a masik inkabb reszenkenti mondanivalokkal dolgozik, viszont mindketto zsenialis es szerintem nagyon szorakoztato is.
  • mrzed001
    En ideologiara gondolkodasmodra ertettem, hogy egy cel ami fele erdemes haladni.
    Én is. Emlékszel, 1 millió évvel a jövőben .... ez az ideológia amiért harcoltak a rangerek, hogy az emberiség képes legyen annyira felnőni hogy elhagyhassa anyagi testét, és a fiatalabb fajok fölött "apáskodva" elősegíthesse azok fejlődését
    Persze én is szivesebben élnék Risa-n, de vszínűleg 1 hónap alatt már elérném a haláli unalom állapotát

Persze a b5ben is van nagy szovetseg meg minden, de az egesz ideologiaja nem olyan zsenialis mint a st fele foderacioé
    Miről is szól a föderáció ideológiája? Nem bánnám ha leírnád, mert momentán ezt úgy ahogy van b-szták bemutatni. Van sok nép akik szépen békében éldegélnek a föderációban, néhányan föderációs hajókon is szolgálnak ... és ??
    Gazdaságilag, politikailag, katonailag ??? Semmi.
    A B5-ben viszont ezt nagyon alaposan kifejtik a megalakulásakor
  • Cat #6797
    "a scfi mint mufaj ugyis csak teljesen fantázia"

Khm. Sience-fiction = tudományos fantasztikum. A transzportálás még simán valósághű lehet.

Engem egyébként leginkább azok a scifik zavarnak, amelyek néhány dologban nagyon előreszaladnak, de többségében nem. Tehát számomra fontosak az apró dolgok is, pl. hogy nem vizzel mosnak kezet kaja után, hanem egy akármi alá dugva eltünteti róla bakteriális szinten a szennyeződéseket. Az ilyen kicsi dolgok tudnak ütni igazán, ezek adják meg a hangulatot.
  • _Vegeta_
    Persze nem mondtam, hogy problema lenne, ha egy scifi valosaghu sőtt.. mindössze annyirol volt szo, hogy a scfi mint mufaj ugyis csak teljesen fantázia es nem ertem miert kell ennyire kovetelni a valosaghuseget. Mondjuk erdekes mert amig en csak b5-t lattam, addig enis szinte extazisban voltam hogy mien jol megcsinaltak akar igaz is lehetne, semmien transzporter meg hasonlo nemletezo dolgok, de a st ugymond felnyitotta a szemem, ahhoz hogy egy jot szorakozzak, vagy valoban erdekes, elgondolkodtato scifi-t nezzek/lassak egyaltalan nem kell ennyire ragaszkodnom a valosaghuseghez.

mrzed:
    En ideologiara gondolkodasmodra ertettem, hogy egy cel ami fele erdemes haladni. Persze a b5ben is van nagy szovetseg meg minden, de az egesz ideologiaja nem olyan zsenialis mint a st fele foderacioé. (szerintem) Ezek a orszemek mind olyanok mint egy monk egy szerzetes, es erre az st tobbszor is felhivta a figyelmet, hogy erdemesebb sokkal materialistabb lenni. :)

Nem draga sorozatokrol/filmekrol beszeltem csak scifikrol. :)

Hat en nem ereztem arulasnak, elegge erdekes resz volt es az is lejott nekem hogy Avery Brooks mien zsenialis szinesz. :)
  • mrzed001
    A startrek egy cel amifele erdemes haladni a b5 meg egy szep tortenet. :P
    Hohohóóóóó nemúgyvanaz :P
    Éppen hogy a B5 mutatja be jobban a legtávolabbi célt, a ST leragad egy korszaknál és annak a céljainál.

Mi a reteknek kell ennyire "realistamaniakusnak" lenni, ez mind csak fikcio, szorakoztatas.
    Cifuval értek egyet. Ez olyan, mint hogy egy börtönről szóló filmben sem kötögető vénfiúkat akarsz a sitten látni ... mert nem realisztikus.
    Az ST-nél néha még a Hyperdrive is realisztikusabb (angolokat az űrbe :DDD)

pedig az nagyon allat resz volt.
    A legtöbb ST fan viszont (én is) úgy fogta fel azt a részt (mert ez jött le belőle), hogy a ST nem is egy lehetséges szép jövő, hanem csak egy őrült fantazmagóriája (aki hisz benne, na az is egy őrült).
    Szóval olyan volt az a rész, mint egy árulás.
  • [NST]Cifu
    Cifu: Mi a reteknek kell ennyire "realistamaniakusnak" lenni, ez mind csak fikcio, szorakoztatas. Ha valaki ennyire szereti a realizmus akkor nezzen dokumentumfilmet ne scifit. :P

Attól még SciFi a SciFi, ha történetesen hihetőre készítik, a karakterek pedig emberszerűek....
  • akyyy
    az csak a drágalátos axn csinálta igy:( annoa viasaton normálisan fordították, kicsit nehéz voltmegsozkni, de most már megszoktam... inkább ez, mintha a szinkronhangok nagoyn idétlenek legyenek..:S

bár azt nem értem h pl Jakab Csaba miért nem tud szolni a drágalátos fordítonak aki irta apárbeszédeket, h hahó ez egy kicsi dúrva hiba:D
  • Petko
    most nézegetm végig újra a régi sorozatokat, és most épp a TNG-t
    megint felfedeztem hogy a 6. évad 2db Chain of Command milyen gigakurvajó rész... meg a Ronny Cox is egy marhajó színész.. persze az átlag trekkie most követ vetne rám, de az ENT In a mirror, darkly 2 rész, és ez a 2 rész ugyanúgy lenyügöz, talán azért mert kicsit a már már néha túltengő naív "nőies" szentimentalitás közé hirelen berobban ez a 2 "tökös" komoly rész ami hozzám sokkal közelebb áll
  • zorden
    Meg egy nyavajgas, es igerem csendben leszek. Mi ez a nagy gorbuletezes, meg otos, hatos, hetes gorbulet a szinkronban? Elegge meglepett. Valahogy a terhejtomu, meg szubter, meg ilyenek fulbemaszobbak. Na mindegy, lassan nezegetem, koszi a beszerzesi forrasokert! :-)
  • zorden
    Nem veletlenul :-)))) Illetve kisse ironikusan inkabb :-)))
  • _Vegeta_
    A startrek egy cel amifele erdemes haladni a b5 meg egy szep tortenet. :P
    Az hogy mi a jobb tokeletesen lenyegtelen, mivel mindenkinek mas tetszik ez igy normalis.

Cifu: Mi a reteknek kell ennyire "realistamaniakusnak" lenni, ez mind csak fikcio, szorakoztatas. Ha valaki ennyire szereti a realizmus akkor nezzen dokumentumfilmet ne scifit. :P

#6787 mrzed, pedig az nagyon allat resz volt. Gondolkodtatóba ejtett, mivan ha az egesz elet csak egy illuzio?? Bar a tng televolt hasonlo gondolkodtato reszekkel, szamomra azert pont a tng a legeslegjobb sorozat amit eddig csinaltak...izé amit eddig lattam. :))
  • angelus
    kis segítség: bitgate.org még 200 embert beengednek...
  • mrzed001
    Ebben van valami. De a Sisko mint elmebeteg 19xx-es feka résztől még mindig hánynom kell, az nagyon elvette a kedvem az egész DS9-tól
  • Punker
  • [NST]Cifu
    Azért a DS9 bemutatta a Föderáció sötét oldalát is, számomra ezért az a legjobb Trek sorozat. Sokkal realistább, emberibb volt, mint a TNG...
  • mrzed001
    Vagy inkább a soha be nem következő ideális rendszer reménye (meg hogy az emberiség képes fejlődni és felülemelkedni kicsinyes önzőségén ... na ez benne az igazi fiction, nem az űrhajók :) )
  • akyyy
    oylan szép star trekes álmom voltTNG-s , bár picard nem volt benne..
  • Monoton
    Star Trek egyértelműen a legjobb

de mindenki mást szeret szval mindenkinek más a legjobb :)
  • Punker
    a trek az elveszett remény :)
  • mrzed001
    A Star Trek a remény, a B5 meg a kőkemény realitás :PP