_Vegeta_#6799
Ez amit te emlitettel csak a mese resze az egesznek. Persze... felemelkedett fajok akik istenkent mukodnek/elnek, ez nem ideologia csak mese. ;)
Ellenben startrekben "ne avatkozzunk be mas fajok dolgaiba mert nem vagyunk istenek" egeszen komolyabb mondanivalo, valami ami még 40 ev utan is zsenialis es nagyon nagy igazsag.
Hmm igaz nem sok szo volt errol az stben de nem is kellett mert a reszek ömlesztik magukbol az informaciokat. Ugy vettem eszre hogy itt az emberek tobbsege ugy gondolja hogy foderacio=csillagflotta parancsnoksag, pedig ez nem egeszen igy van. Plussz a csillagflotta parancsnoksag sem=katonasag inkabb, - mint tobb reszben is emlitik - tudomanyos tisztek szolgalnak a hajokon mintsem katonak. Egy tng resz pl foglalkozik ezzel hogy talalkoztak a borggal es huu gyorsan mennyunk es tanuljunk harci taktikakat es gyakoroljuk oket, mert beismerik nem jok a harcban. Egy kapitanynak viszont es ezt is emlitettek egy reszben, mindenben tokelesnek kell lennie.
Huhh mar megint st vs b5 eszmecsere lett ebbol, pedig szerintem tok felesleges hasonlitgati a kettot. Az egyik egy hőseposz a masik inkabb reszenkenti mondanivalokkal dolgozik, viszont mindketto zsenialis es szerintem nagyon szorakoztato is.